עזרה לנערה

Snorkale

New member
עזרה לנערה

היי! אני יודעת שאולי אני לא אמורה להיכנס לפורום הזה, אבל הרגשתי צורך עז במיוחד להראות לכם כיצד המצב המשפחתי משפיע המון על הילדים המתבגרים שלכם... אני כרגע בת 15, מתבגרת טיפוסית, +מצבי הרוח האופייניים, וסובלת מאוד. אני מרגישה שההוריםש לי פשוט לא אוהבים אותי. הם כל הזמן מתנגדים למה שאני רוצה, אני מרגישה שזה נובע מפרנציפים!! ההורים שלי התגרשו ולפני חודש חזרו לחיות ביחד, ורק כשבוע לפני המעבר לדירה עם אבא הם החליטו להודיע לי שהם מתכוונים לעשות "איחוד משפחתי מחדש". בבית כל הזמן יש צעקות, ריביםץ לא עובר יום מבלי שאני בוכה. אני נורא מתוסכלת, זה משפיע בצורה שלילית על הציונים שלי וגם על הקשרים שלי עם החברים. אני מרגישה שאני" בדרך למטה". אני לא יכולה לדבר איתם על זה, הם אפילו לא מנסים להקשיב לי. תוכלו להגיד לי מהי דעתכם ואיך עליי לדבר עם הוריי (מנקודת מבט בוגרת)? תודה רבה, Shany

גלי®

New member
שני יקרה ! מההודעה שלך נראה , כי

יש לך כמה בעיות במס´ מישורים שונים ... האחת : את מרגישה שהוריך לא אוהבים אותך ... השניה : חוסר יציבות משפחתי (מתגרשים , חוזרים וכו... ) השלישית : מצב מתוח בבית וההשפעה שלו עליך ... הרביעית :ההרגשה שאת "בדרך למטה" ... אני מציעה , שאת הבעיות שלך בינך לבין עצמך , (אלו שלא קשורות ישירות במצב שבין הוריך )תנסי לפתור בעזרת איש מקצוע (יועצת בביה"ס , או חברה בוגרת יותר ...)... את הבעיות בין הוריך , את לא יכולה לפתור ... מה שכן , אני ממליצה שאת הדברים שאמרת לנו כאן , בצורה הבוגרת והרהוטה בה אמרת אותם , תגידי להם , בהזדמנות הרגועה הראשונה שתוכלי .... בהצלחה !

דליה.ד

New member
שני, גם אני התרשמתי מהדרך הבוגרת

שבה העלית את דברייך הכואבים. זה נורא קשה לשמוע את הדברים אבל... שיקום תא משפחתי הוא לא דבר קל ופשוט ואני בטוחה שההורים נמצאים "בלחץ" מהשינויים הדרמטיים וכל המשפחה עוברת זעזוע יחד איתם. נורא קשה כשאת בגיל ההתבגרות והכל משפיע עליך באופן חד וכואב ועם זאת לנסות להבין את ההורים ולתמוך, כן! לתמוך, בהם. גם הורים מבוגרים מרגישים לפעמים מבולבלים וחסרי אונים, וגם אם ההחלטה החדשה אינה עולה יפה כמו הציפיה..אז זה עוד יותר קשה ומכאיב! אני יכולה לתת לך "טריק" קטן שיראה סתמי וטפשי אבל הוא דרך בדוקה אצלינו בבית לשיפור המצב רוח המשפחתי והכנסת קצת אור והומור לחיים. כשאני מרגישה את הלחצים, הצעקות והריבים אז בשעת ארוחת הערב אני מציעה לעשות סבב וכל אחד אומר דבר אחד טוב שקרה לו באותו יום....זה פשוט מדהים איך כולם משתפים את כולם ומתאמצים לחפש משהו טוב שקרה להם. האוירה משתפרת ונעשית אופטימית ותוך דקות מישהו כבר מספר משהו מצחיק או בדיחה וכולם צוחקים... זו דרך נהדרת לפרוק מתח ולהרגיש "מחוברים" ויותר מתקשרים אחד עם השני. ולי יש בעל נורא מופנם שלמד לשתף ושלוש התבגרים שלמדו את הפטנט והם מציעים עכשיו לעשות את זה. אני מציעה לכולם לנסות זה פשוט כייף!

Snorkale

New member
תודה רבה

תודה רבה מהצעותיכן, אני אנסה (במיוחד את ההצעה של להביר סבב של רגעים שמחים באותו היום בבית). אז.. תודה רבה, אני נורא שמחה שיש לי לאיפה לפנות כשאני צריכה עזרה. with love, Shany

למעלה