מזתומרת ראשוני?
אופנוע שמתחלק רק בעצמו וב-1? יש דבר כזה? בכל אופן, כנראה שלא קראת את שכתבתי לך מקודם ביזע ודמעות. לכן אעשה קט אנד פייסט. להלן תגובתי להודעתך הקודמת בנושא: הרשה לי, ברשותך, להעניק פתיחה קצרה. אופנועי כביש 50 סמ"ק הם קטגורייה, איך נאמר? חארטתית ביותר. נכון, הם יפים מאוד ונוטפי הורמונים (עד שמתניעים כמובן ושומעים את רעש הזבוב, וכן עדים לזינוק המזעזע והצבי), אך אינם פונקציונליים/פאנניים כלל (השחזות? 50 סמ"ק? איפה? בככר? ולחילופין: השתחלות בפקקים? עם אופנוע כביש? כאשר המנוע לא מאפשר לו להשתחל במקומות מעט יותר מהירים? איכסה.) על פי רוב גם מכלוליהם אינם משובחים (אופנוע עם בולם SHOWA הפוך סביר להניח שלא תמצא ב-10,000 ש"ח גם אם הוא תומך שילדה ומנוע סופר זולים). ואתה צודק- גם אופנועי החמישים סמ"ק הדו"שים הם לא חיות שטח. אך אופנוע שטח יכול להיות מאוד מהנה גם בכביש, ובקטגוריית החמישים סמ"ק- במקרים רבים אף מהיר יותר. באשר לאפריליה ספיציפית, אשמח לומר לך שלקחתי את הRS המדובר (משנת 97) עם הSR שברשותי (קטנוע, די חזק אבל משנת 96 ושוב- קטנוע). כך שלביצועים מרשימים מדי אל תצפה. הפתיחות שלך יביישו את פוזתך, ותהיה ניצב כבוש ונכלם בפני בחורות רכובות על סאניאנג פיור. סטייליסטים הם אנשים טובים. אבל לדעתי, קיצוניות בסטייליסטיות- כמו בכל דבר- היא שגויה ומוטעית מיסודה. אופנועים הם כלים אדירים. אך לא בנפח 50 סמ"ק. ללמוד את רזי הרכיבה הנכונה יהיה נכון על גבי דיטי או טיאס הרבה יותר מאשר על גבי אופנוע שמתיימר להיות ספורטיבי לכביש, ומקריב את ישבנך על מזבח הנוחות, וגורם לך לקלל את מהנדסיו על כל מהמורה ובכל פעם שמתחשק לך לעלות מדרכה (בעניין גובה המדרכה המקסימלית שתוכל לעלות עם אופנוע כזה- ע"ע "יצחק שמיר בלי נעליים"). נכון, אני קטנוען, ומי אני שאדבר בכלל על אופי רכיבה אופנועית שמעולם לא ביצעתי. אך זכיתי לקרוא ולשמוע ממקור ראשון מאנשים שמחזיקים את הכלי הזה- כי ביצעו את שטות חייהם בקנותם אותו. חכה שנתיים! מה יקרה? ותאמין לי שהנאה אופנועית-הילוכימית ניתן להפיק, במידה רבה, גם מקרוסים. וגם בכביש. האפריליות דנן סובלות מבעיית חלפים איומה (בעיקר הקלאסיק) וסביר להניח שתצליח להשיג כלים משנתונים סבירים במחירים מצחיקים. אבל אתה יודע מה? המחיר המצחיק הוא בצדק. אם בSRים נפלה שלהבת, מה יגידו RSי הקיר. ואני מתכוון לכל מילה. מצטער שלא עודדתי, אבל אני באמת מתכוון לעזור בצייני את כל שאמרתי לעיל. Ryan, שטוען שלא בכדי מועטים (ספורים?) אופנועי הכביש בנפח 50 סמ"ק על כבישי הארץ.