עזרה למתחילים

angel202

New member
עזרה למתחילים

אני מחר עתידה לאמץ חתולה בת חודשיים ויש לי מספר שאלות: 1 איזה חול לקנות? מתגבש? קריסטלי? מה הכי טוב ומה ההבדלים? 2 בית שימוש לחתול פתוח/ סגור? האם יתכן ויסרב. להכנס לסגור?? 3 אוכל איזה סוג מומלץ?? יש כל כך הרבה!! 4 משטח גירוד, איך בוחרים?? מה ההבדל בין הקרטון ללא קרטון? ואיך אני אמורה להרגיל אותה למשטח ולא לספה/ שטיח ? תודה רבה למומחים שיעזרו לי מאוד מאוד במענה :)

liav79

New member
קודם כל שיהיה במזל

נתחיל מהתחלה לגביי חול אני אישת ממליץ על חול מתגבש, חול מתגבש כשמו כן הוא ברגע שהחתול עושה את הצרכי שלו על החול החול נהיה גוש אחד ומקל על הפינוי של הצרכים כמו כן סופג את הריח ומונע מהצרכים להתפזר באגז . חול קריסטלי סופח אליו את הנוזלים אך לא מתגבש לכדי גוש אני אישית משתמש בחול מתגבש של אוורקלין לגביי השירותים אני אישית משתמש לארגז סגור כבר מעל 5 שנים ואני מאוד מרוצה. היתרון של ארגז סגור הוא שבזמן שהחתול מכסה את הצרכים החול לא מתפזר בבית וריח לא יוצא .רצוי לבחור ארגז סגור עם פתח איוורור בחלק העליון כדי שהארגז לא יסריח. ולהקפיד לנקות על בסיס יומי עוד יתרון לארגז הסגור הוא שרובם מתפרקים לשני חלקים ככה שלשלב הראשוני ניתן להשאיר רק את החלק התחתון כדי שהגור יתרגל ולאחר מספר ימים לסגור את החלק העליון ולהשאיר את הדלת פתוחה ובשלב השלישי שוב לאחר כמה ימים ולאחר שהגור התרגל לסגור גם את הדלת (ככה אני עושה כשיש לי גורים חדשים בבית) לגביי המזון -יש כל כך הבה סוגי מזון ומתוכם יש הרבה טובים והרבה לא טובים יש חברות מובילות במזון לחתולים כמו רויאל קנין ,לאונרדו,GO ועוד הרבה טובים מה שחשוב זה לבדוק את מרכיבי המזון שהמרכיב הראשון יהיה בשר או דג ומרכיב שני אורז או סוג של דגן ככה תדעי שהמזון הוא איכותי יותר בדר"כ הכסף לא משקר אבל תמיד כדי לבדוק את רשימת מרכיבי המזון ,אני באופן אישי מאכיל את לגונה(החתולה שלי) ברויאל קנין פרסי 30 שמיועד לחתולים פרסים משטח גירוד יש חומר שנקרא קטניפ החומר הזה הוא חומר שמושך חתולים ישנם משטחי גירוד שמגיעם עם הריח של צמח הקטניפ מוטבע על המשטח הריח מושך את החתול להשתמש במשטח הגירוד הקטניפ מגיע גם בספריי אם החלטת לקחת מתקן גירוד שלא הטמיעו בו את הריח ואז את פשוט מרססת את המתקן בריח הקטניפ והדבר מושך את החתול. אני אישית לא משתמש במתקן גירוז רק מהסיבה שהחתולה שלי יוצאת קבוע לחצר ומשחיזה את ציפורניה על העצים בסביבה מקווה שעזרתי ושוב מזל טוב

אז למה רק יולי פאבלוב שלי

מתעקש להשחיז ציפרניים בספה כשיש לו בחוץ חצר ענקית עם עיצים בלי סוף???

dimitrygo

Active member
מנהל
לשיוף ציפורניים על משטחים שונים יש שני

תפקידים - שיוף עצמו וסימון טריטוריה. כך שגם בבית חתול צריך משהוא לשייף עליו ציפורניים.

angel202

New member
אבקש הדרכה נוספת. - מביאים גור חדש. הביתה איך

צריך לעשות משהו מיוחד? איך ידע איפה האוכל המים והשרותים ? יש לי חלשה בת שנה איך מרגילים אותם אחד לשני?? איך הוא ידע לא לעלות למיטת התינוק? תודה לכולם :)

liav79

New member
גור חדש

לגביי האוכל והשתייה - ברגע שמביאים את הגור הבית יש "להראות" לו את מיקום האוכל והשתייה כמובן יש להקפיד שהקערות יהיו במקום זמין ולא מקום גבוהה או כזה שהוא יקשה על הגור להגיע פשוט תניחי אותו ליד המזון וחוש הריח של החתול יעשה את שלו כשהוא יהיה רעב הוא יגש לשם . לגביי ארגז החול כשאת רואה שהחתול סיים לאכול תכניסי אותו לארגז החול האינסטינקט של חתולים הוא לעשות צרכים במקום שבו ניתן לחפור פשוט תראי לו את הדרך ותכניסי אותו לשם מספר פעמים ביום גם אם חלילה החתול עשה את הצרכים מחוץ לארגז החול אסור לצעוק עליו או להרים יד פשוט לנקות היטב ולטשטש את הריח אם הגור עשה קקי מחוץ לארגז החול תרמי את הצואה ותניחי בארגז חתולים תמיד יעדיפו לעשות צרכים במקום שבוא עשו בעבר זה אומר שאם הגור עשה את הצרכים מחוץ לארגז יש לנקות היטב ולהסיר סימני ריח לגביי התינוק חתול היא חיה סקרנית וסביר להניח שהיא תחקור את העולם החדש אליו היא הגיעה אם את רוצה להרחיק חתול ממקום מסוים כמו מיטת תינוק פשוט תקני שפריצר ותמלאי במים כל פעם שאת רואה את החתול עולה על המיטה תשפריצי עליו זרזיף של מים ובמקביל תגידי לו את המילה "לא" אחרי כמה פעמים כאלו הוא יבין את האיסור

dimitrygo

Active member
מנהל
שפריצר מים זה מתכון בטח לזה שחתול יתחיל

לפחד מהבעלים.

liorge2

New member
לגבי מתקן גירוד

זה גיל מצויין להתחיל להרגיל חשוב מגיל צעיר להרגיל אותה למתקן הגירוד, לשחק איתה על המתקן לשבח אותה כאשר היא עושה זאת ובכלל לנסות ללמד אותה שזהו איזור המשחק מישמיש שלי כ"כ אהב את המתקן גירוד הראשון עד כדי כך שהוא היה ישן שם את יכולה לקרוא עוד על מתקני גירוד כאן

dimitrygo

Active member
מנהל
קודם כל אני חייב לשאול מאיפה את מאמצת?

אם לגורה יש אמא ויש כזאת אפשרות עדיף לחכות עוד חודש. כנ"ל אם אין אימא אבל יש עוד גורים. הגיל הזה מאוד חשוב להתפתחות ה"סוציאלית" של גורים ורצוי שהם יבלו כמה שיותר עם בני מינם. כשאת מביאה גור חדש רצוי לעשות אחד מהשניים וזה מאוד תלוי בהתנהגות של הגור ומאיפה את מאמצת אותו. אם הגור רגיל לאנשים ויתנהג בדירה שלך בצורה רגועה אפשר לתת לו להסתובב חופשי בדירה. אך אם הגור הוא חששן וינסה להסתתר בדירה שלך עדיף לסגור אותו בחדר נפרד עם כל מה שהוא צריך - אוכל, מים ארגז חול (ממוקם כמה שיותר רחוק מאוכל ומים) ומקומות מסתור. וכמובן לא להציק לו יותר מדי. כך צריך לתת לו להתרגל במשך כמה ימים עד שהוא יגלה רצון לחקור את כל הסביבה. ואז אפשר לפתוח לו את דלת אבל להשאיר את הכל במקום שהוא יוכל לחזור לחדר שלו מתי שהוא חרצה. וכמובן הכלל הכי חשוב - לסגור את כל החלונות כך שהוא לא יוכל לקפוץ החוצה! גורים כאלה קטנים יכולים להשתחל דרך התריסים כך שלא לסמוך עליהם. לשאלות: חול - מומלץ חול מתגבש. לא חייבים להתחיל מהכי יקר. פשוט תקני איזשהו ותראי אם את מסתדרת עם הרעיון הזה ארגז - יש חתולים שמאוד לא אוהבים ארגז סגור. אני מאמין שגור כזה קטן אפשר להרגיל בקלות יחסית לארגז סגור אבל רצוי בהתחלה לפחות להוריד את הדלת או אפילו את כל המכסה על מנת להקל על הגור להתרגל. חתול זה חיה מאוד נקיה ומתרגילים די מהר לעשות בארגז. מקסימום אפשר לקחת את הצרכים שהוא עשה ולשים בתוך הארגז. בכל מקרה הארגז צריך להיות ממוקם במקום שקט ששום דבר לא יפריע לחתול לעשות צרכים. מזון - שוב זה תלוי מאיפה את מאמצת ומה הוא אכל עד עכשיו. אם הגור רגיל לאיזשהו מזון יבש רצוי לקנות בהתחלה לפחות אותו מזון ואם בהמשך רוצים להעביר למזון אחר אז צריך לעשות את זה בהדרגה. יש מזונות יעודיים לגורים ויש מזונות לכל הגילאים. וכמובן יש הבדלים באיכות ובמחירים. אני אישית מעדיף את אלה שמיועדים לכל הגילאים כמו GO ואוריג'ן. מזונות לגורים טובים הם לאונרדו, פירסט צ'ויס, ג'נסיס, ריגל, פרוסרייס, סימיאו וכו' מתקני גירוד - מאוד מומלץ וראיתי שכבר ענו לך. עקרונית כמה שיותר גדול יותר טוב, זה יספק לחתול המון גירויים. מאוד חשוב להרגיל כבר מגיל צעיר. לגבי מיטה של תינוקת - קודם כל לא להשאיר ללא השגחה. לדעתי גם אין שום בעיה שהגור יעלה למיטה אבל אם את רוצה למנוע את זה אז פשוט להתמיד ולהגיד לו בקול תקיף "לא". לא להשתמש בשפריצר מים כמו שהציעו לך כי זה עלול לגרום לחתול לפחד ממך.

angel202

New member
תודה רבה!!

הגואה באה ממשפחה עם ילדים היא בת חודשיים וחצי וגדלה עם אמא. מחר אני אלך להתבונן בה לפני שניקח אותה ונרה אם היא חברותית ומרגישה בנח בסביבת זרים וילדים ואני אפעל בהתאם. המון תודה על העזרה אני מבטיחה לעשכן וכמובן להעלות תמונות :)

למעלה