קודם כל אני חייב לשאול מאיפה את מאמצת?
אם לגורה יש אמא ויש כזאת אפשרות עדיף לחכות עוד חודש. כנ"ל אם אין אימא אבל יש עוד גורים. הגיל הזה מאוד חשוב להתפתחות ה"סוציאלית" של גורים ורצוי שהם יבלו כמה שיותר עם בני מינם. כשאת מביאה גור חדש רצוי לעשות אחד מהשניים וזה מאוד תלוי בהתנהגות של הגור ומאיפה את מאמצת אותו. אם הגור רגיל לאנשים ויתנהג בדירה שלך בצורה רגועה אפשר לתת לו להסתובב חופשי בדירה. אך אם הגור הוא חששן וינסה להסתתר בדירה שלך עדיף לסגור אותו בחדר נפרד עם כל מה שהוא צריך - אוכל, מים ארגז חול (ממוקם כמה שיותר רחוק מאוכל ומים) ומקומות מסתור. וכמובן לא להציק לו יותר מדי. כך צריך לתת לו להתרגל במשך כמה ימים עד שהוא יגלה רצון לחקור את כל הסביבה. ואז אפשר לפתוח לו את דלת אבל להשאיר את הכל במקום שהוא יוכל לחזור לחדר שלו מתי שהוא חרצה. וכמובן הכלל הכי חשוב - לסגור את כל החלונות כך שהוא לא יוכל לקפוץ החוצה! גורים כאלה קטנים יכולים להשתחל דרך התריסים כך שלא לסמוך עליהם. לשאלות: חול - מומלץ חול מתגבש. לא חייבים להתחיל מהכי יקר. פשוט תקני איזשהו ותראי אם את מסתדרת עם הרעיון הזה ארגז - יש חתולים שמאוד לא אוהבים ארגז סגור. אני מאמין שגור כזה קטן אפשר להרגיל בקלות יחסית לארגז סגור אבל רצוי בהתחלה לפחות להוריד את הדלת או אפילו את כל המכסה על מנת להקל על הגור להתרגל. חתול זה חיה מאוד נקיה ומתרגילים די מהר לעשות בארגז. מקסימום אפשר לקחת את הצרכים שהוא עשה ולשים בתוך הארגז. בכל מקרה הארגז צריך להיות ממוקם במקום שקט ששום דבר לא יפריע לחתול לעשות צרכים. מזון - שוב זה תלוי מאיפה את מאמצת ומה הוא אכל עד עכשיו. אם הגור רגיל לאיזשהו מזון יבש רצוי לקנות בהתחלה לפחות אותו מזון ואם בהמשך רוצים להעביר למזון אחר אז צריך לעשות את זה בהדרגה. יש מזונות יעודיים לגורים ויש מזונות לכל הגילאים. וכמובן יש הבדלים באיכות ובמחירים. אני אישית מעדיף את אלה שמיועדים לכל הגילאים כמו GO ואוריג'ן. מזונות לגורים טובים הם לאונרדו, פירסט צ'ויס, ג'נסיס, ריגל, פרוסרייס, סימיאו וכו' מתקני גירוד - מאוד מומלץ וראיתי שכבר ענו לך. עקרונית כמה שיותר גדול יותר טוב, זה יספק לחתול המון גירויים. מאוד חשוב להרגיל כבר מגיל צעיר. לגבי מיטה של תינוקת - קודם כל לא להשאיר ללא השגחה. לדעתי גם אין שום בעיה שהגור יעלה למיטה אבל אם את רוצה למנוע את זה אז פשוט להתמיד ולהגיד לו בקול תקיף "לא". לא להשתמש בשפריצר מים כמו שהציעו לך כי זה עלול לגרום לחתול לפחד ממך.