עזרה למתחילה

bluelily

New member
עזרה למתחילה

שלום, אני עוברת תקופה חרדה ולא מצליחה להתמודד מלבד להדחיק ( ואז מגיעים התקפי חרדה) אני רוצה לנסות מדיטציה, אך מתחילים? אישית אני לא מתחברת ואפילו סולדת מהמקום הקבלי, יותר מתחברת לטבע וגם יעדיף לעשות זאת בבית ומול המחשב מאשר בפגישות ( אלא אם הן אישיות, אם יש דבר כזה) לכן אשמח אם תראו לי את הדרך, תודה

neophile

New member
ניסית רפואה סינית ?

פשוט מדיטציה לא ממש תעזור לך , היא עלולה אף להגביר את החרדה , אלה אם זה איזה מדיטציה היפנוטית שבה את חוזרת על מנטרה או משהו מהסגנון הזה ( ואז זה יעזור לך להדחיק הרבה יותר טוב)

תחליטי מה את רוצה , להדחיק יותר טוב או לטפל בחרדה .

ינוקא1

New member
ההתחלה היא מאוד פשוטה -

לשבת בנוח ולנשום.

ופשוט להיות מודעת - מודעת למקום , מודעת למה שאת לובשת , מודעת לתחושה של הבגד , לתחושה של הגוף , מודעת לרגע ההווה , ובעיקר מודעת לנשימה.

ובהתחלה כדאי מאוד בעיקר להתמקד בנשימה - ללמוד לנשום "מהבטן" , לנשום נשימות ארוכות כמה שיותר ושקטות כמה שיותר.

במיוחד לגבי התקפי חרדה שקשורים לנשימה קשר הדוק (מתבטאים גם בהיפר וונטילציה) מודעות לנשימה , הארכתה והשקטתה - יעשו טוב.

lightflake

New member

ההנחייה של מורה הזן שלי

שי-פו שנג-ין ז''ל הייתה הפוכה כמעט לחלוטין מזו שלך: להיות מודע לנשימה - כן, אבל באזור הנחיריים, וכמו כן מבלי להתערב בנשימה כלל. לא לנסות להוריד אותה לבטן, וגם לא להאריך אותה. שי-פו אמר שמספיקה רק המודעות לנשימה, ושעם הזמן היא תרד באופן טבעי ובלי מאמץ אל הבטן.

מניסיון שלי עם אנשים, יש את אלה שהניסיון להוריד את הנשימה אל הבטן ולהאריך אותה רק מפריע להם יותר ואפילו מחריד אותם. אני הייתי מברר קודם כמה דברים עם הגברת הנ''ל ואולי הייתי ממליץ לה הדמייה כלשהי ולאו-דווקא התבוננות בנשימה.

עדיף עד כמה שאפשר, שכשנותנים הנחיות למדיטציה להיות ספציפיים יותר וכללים פחות, ולנסות לראות מה באמת הבנאדם צריך. ישנם אנשים שהמודעות לנשימה תהיה נהדרת בשבילם ואילו אחרים שטכניקה אחרת תתאים להם יותר.

ינוקא1

New member
אני סומך עליו

שהוא ידע מה שהוא אומר.

רק מהנסיון שלי -
אני הייתי בהתחלה נושם מבית החזה מגיל צעיר מאוד.
בזכות עבודה מסורה של קלינאית תקשורת למדתי לנשום מהבטן.
כך שמנסיוני ניתן ללמוד נשימה בטנית.
אני מסכים במאה אחוז שאם למישהו יש בעיה עם זה , אז מספיק שיהיה מודע לנשימה , עצם המודעות לנשימה מחוללת ניסים ונפלאות ועם הזמן השאר יבוא.

לגבי הארכת הנשימה -
גם כאן זה משהו שלמדתי מנסיוני על עצמי בעיקר.
עשיתי זאת לאורך תקופה בעקבות ספר ללימוד צ'י גונג שהמליץ זאת , וזה עבד נהדר.
(האמת היא שאלו גם כן פסוקים בתנ"ך המדברים על "ארך רוח" לעומת "קוצר רוח").

נשימה ארוכה ורכה נותנת יציבות וסבלנות , ואילו נשימה קצרה וסוערת מעידה על בהלה ותנועה פנימית.
ממילא כטיפול טוב לחרדה \ חוסר שקט ניתן להאריך את הנשימה ולרכך אותה.

(בזמנו השתמשתי על עצמי בדימוי של "חוטי משי" היוצאים מהאף).

lightflake

New member
ואתה אובייקטיבי?

הרי אתה עובד שם אז לפחות תציין את העובדה הזו

בכלל לא משנה

אם אני עובד שם או לא.
אולי אני מתנדב שם.
מה שאובייקטיבי כאן זה המחקר.
זה הדבר הרלוונטי היחיד.

lightflake

New member
אוקיי

אם את מבינה אנגלית אז יש קובץ של סוגים שונים של מדיטציות מונחות בקישורים המומלצים למעלה...

מדיטציה הכי בסיסית ופשוטה היא לנשום ולהיות מודעת לכל נשימה, פשוט לשבת ולנשום, אפשר לספור כל נשימה על מנת שתוכלי לשים לב כל פעם שאת בורחת למחשבות
בכל אופן זה משהו שצריך לעשות באופן מאוד משוחרר, לא לנסות לכפות את המדיטציה, אם תבקשי עזרה מכל הלב את תראי שהעזרה תגיע אליך מאוד מהר

הזכרת חרדות ועצם זה שאת שמה לב שאת מדחיקה זה כבר צעד גדול שמאפשר שינוי, חרדה זה דבר שיש לו נטייה להגדיל את עצמו (הפחד מהפחד יותר גרוע מהפחד עצמו) אז אם את יכולה ברגע של חרדה פשוט להכנע לחרדה ולאפשר לעצמך להיות חרדה עד הסוף, זה מצריך אומץ, או לסמוך על זה שלא יקרה באמת שום דבר, מקסימום דפיקות לב מואצות, תחושות לא נעימות בחזה ובראש, מחשבות מרתיעות... אז מה? תני לכל זה להתרחש בלי לנסות לברוח מזה או למנוע את זה, אם זה מה שיש אז זה מה שאמור להיות ואת תראי שהשד לא גדול באמת כמו שדמיינת אותו, דווקא כשאנחנו משחררים את כל הנסיונות להמנע מהרגשות האלו, אז לגוף עצמו יש את החכמה להגיע לאיזון (גם אם בהתחלה זה נראה שזה מתגבר)

כמובן, יש המון מה להסביר על כל הנושא ויש גם מורים טובים בארץ (יש את לילי בנטב שמלמדת 3 פעמים בשבוע בתל אביב, ויש גם את קאביו שמלמד פעם בשבוע אבל כרגע הוא בחופשה...) וגם הרבה מורים מעולים שאפשר לראות פגישות עמם ביוטיוב
לגבי חרדות ספציפית את יכולה לחפש Gangaji היא מדברת על התמודדות עם רגשות וגם Bentinho Massaro

טוב זה ממש על קצה המזלג כמו שאומרים
בהצלחה

Mist2

New member
אני ממליץ לך להצטרף לקבוצה

עם מדריך או מורה למדיטציה.
כמובן שטוב יהיה לקבל המלצות, ולא להצטרף לכל קבוצה ראשונה שתמצאי.

עוד אני ממליץ, מכל הלב, לא לנסות ללעשות נסיונות לבדך, במיוחד לא מהמקום בו את נמצאת.

למעלה