עזרה למתחילה

לורלי10

New member
עזרה למתחילה

שלום לכולם יש לי שתי שאלות, הראשונה מעט מביכה - כשאני תופרת ביד אני תמיד עושה קשר על מנת שהחוט לא יברח מהבד, איך זה עובד עם מכונת תפירה, האם צריך לעשות משהו על מנת שהחוט לא יברח או שעצם התפירה מחזיקה אותו השניה, יש לי מכונת זינגר חדשה ויש בצד ימין שלה מין כפתור שאם מחזיקים אותו למטה אז המכונה תופרת הפוך, רציתי לדעת מה המטרה שלו , כלומר מתי צריך להשתמש אם בכלל, ובנוסף, כל פעם שאני כן משתמשת בו אז התפרים מתבלגנים, המכונה תופרת אבל עם המון קשרים , מישהי יודעת מה הסיבה (המכונה חדשה כך שלא סביר שזה משהו מקולקל) תודה רבה על העזרה

אז ככה:

בעיקרון תלוי במיקום/סוג של התפר, אבל ברוב המקרים נוהגים לעשות חיזוק בתחילה ובסוף התפר. את החיזוק הזה עושים בדיוק עם הכפתור שציינת בשאלה השנייה, כפתור הרוורס. מתחילים לתפור מקצה הבד, עושים כמה תכים, לוחצים על הרוורס ותופרים חזרה אל ההתחלה, ואז נותנים גז עד סוף התפר, ושוב אותו חיזוק בסופו. המכונה לא אמורה לתפור עם המון קשרים ובלאגנים - התפר אמור להיות חלק כמו התפר הישר קדימה. מומלץ לבדוק את ההשחלה, שהמחט מוכנסת נכון ועד הסוף, וכן את מתח החוט העליון לדעתי. בהצלחה

בד"כ עושים תפר חיזוק - כמו שתומר הסביר לך ,

לכך מיועד כפתור הרוורס . לגביי התפרים המבולגנים , לפי מה שתארת , צריך לכוון את כפתור המתח העליון , לבדוק אם ההשחלה נכונה של החוט העליון והתחתון ואם המחט מורכבת נכון . ממליצה לך לקבל הדרכה להפעלת המכונה . (מתפלאה שלא קבלת הדרכה זו מהמקום שבו רכשת המכונה).

למעלה