עזרה למתוסכלת

לילך143

New member
עזרה למתוסכלת

שלום, אני בת 22, ונתקלת בבעיה קשה בנושא בחירת תחום לימודים.. התחלתי השנה לימודי משפטים באוניברסיטה מובילה והחלטתי להפסיק כי הבנתי שזה לא בשבילי- זה תחום הומני מדי ואני לא מתחברת עם תחומים הומניים. ההחלטה לפרוש היא סופית ולכן כעת נשאר לי להחליט מה אני כן רוצה ללמוד, ומה אני רוצה "לעשות כשאהיה גדולה". אני מוצאת את עצמי לוקחת בחשבון שיקולים לא נכונים בבחירת תחום הלימודים ולא מצליחה לסמוך על עצמי ועל איך שאני מרגישה לגבי תחום מסויים בגלל הכשלון בבחירה שלי ללמוד משפטים.. לצערי אין לי חלום ילדות של מקצוע או עיסוק מסויים ולכן אני מתבססת על "כדאיות", ולא מצליחה להעריך את רמת העניין או חוסר העניין שלי בתחומים שאני שוקלת ללמוד. אני חסרת ביטחון כרגע בנוגע ליכולות שלי בלימודים בכל תחום למרות נתונים גבוהים מאוד בבגרות ובפסיכומטרי, אם כי אני מעריכה לפי תכונות האופי שלי, שבכל תחום שבו אעבוד אני אפיק את המקסימום מעצמי וארצה להוכיח את עצמי כל הזמן. חשוב לי מאוד שהלימודים יהיו בכיוון פרקטי, ושהמקצוע יתגמל מאוד מבחינת שכר, חשוב לי גיוון בעבודה ולא לשבת כל יום כל היום מול מחשב, אלא אינטרקציה עם אנשים, אם כי לא בפן השירותי. אני חושבת שאני יכולה להיות מוצלחת בתפקיד ניהולי כלשהו וחשוב לי שהמקצוע לא יהיה רק עבודה אלא קריירה. מהשיקולים האלה צמצמתי את האופציות לכלכלה וחשבונאות (כלכלה מעניין אותי אך היום יש יותר מדי כלכלנים וחשבונאות מאוד פרקטי אם כי משעמם, לפחות בלימודים ובשנים הראשונות כרו"ח), ומקצועות הנדסיים (הנדסת כימיה, תעשייה וניהול, חומרים וכדומה) - שבהם יש לי רמת עניין מסויימת אך לא ברור אם מספיקה כדי להיות טובה בתחום.. אשמח מאוד לתגובות/הערות/שאלו. תודה רבה. לילך

שינוי תחום לימודים

הי, אני מבינה שאת לא סומכת על עצמך בשל הבחירה במשפטים שהתבררה כלא מתאימה לך. שיתוף אישי, בעברי למדתי שנה משפטים. אחרי שנה, למרות שהיו לי ציונים מצוינים החלטתי לעזוב את הלימודים כי הבנתי שהתחום לא בשבילי. אני מודה לאל על הנסיון שעברתי ועל כך שניסיתי וראיתי שלא מתאים לי. למדתי המון על עצמי, על מה אני רוצה בלימודים, על מה חשוב לי, על איך אני רואה את הקריירה שלי. את מספרת שלא התחברת לתחום כי הוא הומני. מה עוד למדת על עצמך בתקופה הקצרה הזו? אני מבינה שאת מלאת כישרונות וכישורים ובטוחה שיש הרבה כיוונים שיכולים להתאים לך. מתוך נסיון חייך, האם תוכלי לכתוב, במה את טובה, מה המקומות החזקים שלך, איזה כישורים בולטים יש לך, וכן מה את אוהבת , מה "עושה לך את זה" ומתחשק לך להעמיק בו? בברכה אילת לבנון

אני הייתי ממליצה לך

בשביל לצמצם בשבילך אפשרויות להתעניין יותר לעומק בכל תחומי הלימודים האלה על ידי שיחות עם סטודנטים ובוגרים.. על ידי עיון בתוכניות לימודים.. לראות מה יותר מדבר אליך. אין שום דבר רע בלהתנסות וללמוד מכך מה מתאים ומה לא מתאים- אז אין שום דבר רע בזה שבחרת ללמוד משפטים... והבנת שזה לא זה. אגב במשפטים לא הפריע לך שיש ים של בוגרים כשהלכת ללמוד? במקום לחשוב שאת בוחרת משיקולים לא נכונים, תבואי בהרגשה שרק מהניסיון שלך את יכולה לדעת מה טוב לך ומה לא. ותשמחי שבחרת וניסית, כי אם לא היית מנסה והיית הולכת ללמוד משהו אחר אולי היית חיה בתחושת החמצה לגבי משפטים. [[אגב לא חייבים ללמוד כלכלה עם חשבונאות, את יכולה ללמוד אותה לבד או ללמוד אותה עם חוג אחר. גם תואר כזה יפתח בפניך אפשרויות תעסוקה נרחבות.. כמו שאת מבינה בדברים כאלה בהחלט זה לא רק עבודה ויש הרבה מקום לבנות קריירה.]]

למעלה