עזרה למשתמשת טרייה ב- soyabella

Belladonna Took

New member
עזרה למשתמשת טרייה ב- soyabella

כמה זמן פינטזתי על המכונה הזו...

שלשום היא הגיעה סוף סוף!

הבוקר ניגשתי למלאכת הכנת חלב סויה אחרי השרייה של 24 שעות.

קצת מאוכזבת... (למרות שאני בטוחה שזו אני שעשיתי משהו לא נכון ולא המכונה...)
החלב יצא במרקם לא משהו, עם פירורים קטנים ובהחלט היה מתאים לו עוד סינון.
אז למישהי יש רעיון מה יכול להיות שעשיתי לא נכון?

יש מצב ששמתי יותר מידי סויה ואז חלק מהפאלפ יצא מהמסננת? (למרות שמדדתי כוס מדידה אחת לפני ההשרייה?)

ועוד שאלה לגבי הנקיון, איך אתן מנקות את המיכל עצמו? אני נורא מפחדת שייכנסו מים למקום החיבור עם המכסה. זה כאילו נראה לי איזור רגיש נורא להירטבות אבל ממש קשה לשטוף את החלק "האחורי" של המיכל כשניזהרים כ"כ...

מקווה שלא בילבלתי את השכל יותר מידי...

regvuv1

New member
יש! יכולה לקרוא פה שוב...

אז ככה:אני תמיד מסננת שוב את החלב, דרך מסננת קטנה של תה, אחרת יוצאים פירורים קטנים מאוד ולא משמעותיים, אבל מפריעים לי למרקם. לרוב אני גם זורקת את הרבע כוס האחרונה שנשארת לי בבקבוק במקרר, כי נוצר משקע שלא כיף לשתות. זה עדיין הרבה יותר זול מלקנות חלב סויה ובטוח יותר בריא מבחינת רכיבים... בדקת שהשתמשת במסננת של חלב ולא של דייסה, דרך אגב? עוד משהו חשוב לדעתי - ההשריה היא ל24 שעות, שבמהלכן אני מחליפה את המים במים רותחים לפחות פעם אחת, עדיף פעמיים. לי הטעם מרגיש שונה מהותית. אני אוהבת גם לשחק עם הרכב החלב וכמעט אף פעם לא מכינה רק סויה - אני מחליפה שמינית או רבע מהכמות באורז/שקדים/אגוזי לוז... זה עוזר להפחית את הטעם החזק של סויה. אצלנו הברז בכיור הוא נשלף, אז אין בעיה לכוון אותו כדי לשטוף את המיכל, אבל גם אם החיבור טיפה יירטב לך - תייבשי אותו היטב הפוך על בד, הכל יהיה בסדר. רק אל תשפכי לתוכו מים.... ותתחדשי!

תודי שזו השאלה הכי אהובה עלייך בפורום

כל פעם שאני קוראת אותך כותבת על המכונה הזו מתחשק לי לקנות אותה ואז אני נזכרת שאני לא סובלת חלב

regvuv1

New member
בהחלט האהובה עליי!!!!!!

איך אפשר לא לאהוב חלב?? חיי לא היו חיים בלי כוס קפה עם חלב כמעט כל בוקר ומדי פעם משהו אחר עם חלב בתוכו... כשגיליתי שאני רגישה ללקטוז, כל כך הרבה כאבי בטן נעלמו לי - חייתי על חלב ופירות בעיקר..

Belladonna Took

New member
תודה!

היום הכנתי חלב שקדים raw ויצא הרבה יותר טוב.
&nbsp
זהו, מעכשיו נתחיל לשחק עם השילובים... הבעיה היא שלא שותים אצלנו את החלב מספיק מהר...
להתאפק להתאפק...

sharonbello

New member
יש לי את המכונה

אני מאוד מרוצה. הכנתי פעם אחת בלבד חלב מפולי סויה ולא סבלתי את הטעם והריח.
אצלנו החלב האהוב במיוחד הוא חלב אגוזי לוז. אני תמידד מסננת שוב ואז מוסיפה סוכר קוקוס. זה בעיקר עבור הבן שלי, אבל כולם אוהבים.
ניסיתי גם קשיו - יצא שומני מאוד - כנראה צריך לשלב אותו עם משהו אחר.
שקדים גם הולך אצלנו טוב.
שיבולת שועל פחות וכך גם אורז - שניהם יוצאים קצת דביקים.
לאחרונה התחלתי לזרוק יחד עם האגוזים לחלק העליון חופן קטן של פולי קקאו REW גם את השילוב הזה אוהבים אצלי.
&nbsp
רק רוצה לסייג שאני לא מהמשרים (חוץ מהמהפעמים הראשונות שעשיתי נסיונות - עשיתי "לפי הספר"). גג שעה- אבל עדיין האגוזים למינהם יוצאים מעולים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Belladonna Took

New member
תודה רבה

אני אנסה.
&nbsp
החלב סויה שהכנתי לא יצא מדהים בעיניי וכנ"ל לגבי חלב השקדים.
&nbsp
הניסיון הבא בתור: חלב קשיו או אולי אגוזי לוז.
&nbsp
תגידי, את מקלפת באיזשהו אופן את הלוז לפני? ואם כן אז איך?

sharonbello

New member
מקווה לא לחטוף פה עגבניות

אבל אני קונה בד"כ אגוזי לוז מקולפים מה שכנראה אומר שהם מולבנים...
כשיוצא ואני קונה את האלו עם הקליפה - אני מקלפת אותם כמו את השקדים. מים רותחים, מסננת. שוב מים רותחים ואז כשאני יכולה לגעת בהם אבל עדיין חמים אני מקלפת. בטח יש עוד שיטות.
בהצלחה :)

regvuv1

New member
משום מה רק עכשיו שמתי לב לשאלה שלך...

אני קונה אגוזי לוז נאים, קולה אותם ומשפשפת במגבת - רוב הקליפה יורדת, אבל באלה הקלופים אני משתמשת בעיקר להכנת ממרח שוקולד ביתי ובאלה שנשארה עליהם קליפה אני משתמשת לחלב. אנחנו לא שמנו לב לטעם המריר שאמור להיות לקליפה - אולי כי זה כמות זעומה של אגוזים על ליטר מים? מקווה שהצלחתם למצוא מתכונים לטעמכם. תנסו גם להכין מרקים, לי יש כרגע ליטר של ציר ירקות קפוא בצורת קוביות קרח, סתם כי הכנו יותר מדי ערב אחד.

vashti72

New member
אפרופו שאלה על סויה טופו והורמונים

האם יש הורמונים (פיטואסטרוגנים ) בסויה וטופו?

regvuv1

New member
יש בהם פיטואסטרוגנים, אבל...

פיטואסטרוגן הוא הורמון צמחי, יש גם צמחים אחרים שמייצרים אותו. אף אחד עדיין לא הוכיח שהוא בעייתי עבורנו באיזשהו אופן, זה נראה בעיקר כמו מסע תעמולה של חברה שיש לה מה להרוויח מכך שאנשים יפסיקו לצרוך סויה. כמו כל דבר אחר שאנחנו אוכלים - אסור להגזים. אם התזונה בבית מבוססת רק על סויה, כנראה שיהיו תופעות לוואי, כמו שיקרה אם תאכלו רק בשר אדום, או רק אגוזים, או רק דגים, או רק ביצים.... מקורות החלבון והוויטמינים צריכים להיות מגוונים. אצלנו בבית, לדוגמא, החצי ואני שותים חלב סויה ובאוקרה (השאריות מהכנת החלב) משתמשים לכל מיני פשטידות ולחמים, וחוץ מזה אוכלים ביחד כל המשפחה בערך חבילת טופו בשבוע, כממרח שמנת. אם מתחשק לנו אנחנו אוכלים גם אדממה. אבל יש אסייתים רבים שאוכלים הרבה יותר סויה מזה על בסיס קבוע כבר מאות שנים והכל בסדר אצלם - צריך למצוא את האיזון.

מקווה שיקפוץ... גם לי שאלות

מתלבטת אם יש טעם לרכוש מכשיר להכנת חלב. אני מכינה חלב שקדים בבלנדטק בממוצע פעם ביומיים, בסהכ ההכנה לא איומה, פשוט טוחנת ואז מסננת דרך חיתול בד שאני מקפלת פעמיים כך שיש לי 4 שכבות, כדי שיהיה כמה שפחות PULP (גם התינוק שותה מזה אז חשוב שיעבור בפטמה של הבקבוק, ובקפה יותר נעים שאין חתיכות). ההכנה לוקחת כעשר דקות, אבל זו התעסקות בהשריה והסחיטה הזו וכשיש תינוק בבית אפילו עשר דקות כשהוא ב-ד-י-ו-ק עייף וחייב רק אותי אלה יכולות להיות עשר דקות די מייגעות. חשבתי שהמכשיר הזה יעזור לי להמנע מכל זה, אבל מקריאת התגובות אני רואה ש....
1. כן צריך לסנן שוב, אז זו עוד התעסקות ומה בעצם חסכתי לי פה
2. באמזון כתוב שמדובר בהכנה חמה? גם בשקדים ואגוזים זה ככה או רק בסויה? אני לא אוהבת את רעיון החימום, מעדיפה כמה שיותר נא.
3. הנקיונות עם כל המסננות הדקות וכל זה, בעצם נשמע שיקח לי יותר זמן לנקות את המכשיר מאשר להשאר עם ההכנה בבלנדטק ודי...
4. האם שומרים את החלב בקומקום עצמו או שמעבירים? מניחה שאם מסננים שוב אז צריך להעביר...

אוף, צריך להמציא מכשיר כזה שעובד כמו המכשיר לחם... שפשוט זורקים הכל פנימה ומפעילים וזה מוכן ודי, בלי כל הפצ'קעריי מסביב, כי נשמע שזה לא פותר את ההתעסקות שכבר עכשיו קיימת

regvuv1

New member
אני, אני

כרגיל, אני בעד כן לקנות, במיוחד שזה מכשיר לא מאוד יקר בארה״ב... המכשיר מגיע עם אפשרות לחלב עם בישול או נא, אנחנו מבשלים רק חלב סויה, חלבי אגוזים למיניהם מכינים נאים. אין חובה לסנן שוב את החלב, הוא יוצא מספיק דק כדי שיעבור בפיה של הבקבוק, אבל לפעמים כן יש פירורים פיציים שמפריעים לי, האמת רק כשאני מקציפה את החלב. אפשר לשמור את החלב במכונה עצמה, אבל תדמייני קומקום חשמלי שחור ומעוגל - זה הגודל שלה, זה תופס המון מקום במקרר וחבל. אנחנו קונים בקבוקי זכוכית, או פשוט שומרים בצנצנות כשהבקבוקים נשברים. אני מוזגת את החלב לתוך הבקבוק דרך מסננת של תה, אז זה לא ממש מאריך לי את זמן ההתעסקות, והמסננת נזרקת למדיח עם כל הסכום. לגבי זמן ההכנה, תחשבי שבמקום עשר דקות של התעסקות יש לך שתי דקות גג של ללחוץ על הכפתור כל רבע דקה (תלוי כמה זמן השרית את השקדים, כמה שהם פחות מושרים צריך יותר פעמים של טחינה, הכי הרבה שאנחנו עושים זה שש פעמים) והחלב מוכן. לרחוץ את המסננת שלו זה סתם שפשוף קטן מתחת לברז, אפשר גם יותר מאוחר (רק עדיף להשרות במים, אחרת צריך ממש לקרצף את השאריות שנדבקו), לרחוץ את המכונה עצמה או את הלהב זה ממש רק שטיף מתחת לברז, המקפידים (בחלב נא, אני ממש לא מקפידה) - עם טיפה סבון על סקוץ׳. בשבילי המכונה הזו עשתה את ההבדל בין לקנות חלב מוכן לבין להכין לבד, כי הסינון היה גומר אותי! זה תמיד לקח זמן, ולרוב אנחנו מכינים את החלב ברגע האחרון למשהו: לאכול דגנים, לאפות עוגה, לתת לילדים לשתות רגע... בקיצור, זה תמיד מתי שאין לי כמה דקות להשקיע ועם המכונה אין בכלל זמן השקעה. המכונה אצלנו כבר שנה וחודשיים, עובדת מעולה ובשימוש יומיומי, היתה תקופה שגם טחנתי בה קמחים (זה גומר את הלהב מהר, אז זהירות) והיא עדיין במצב מצויין, החזירה מזמן את ההשקעה. ולא, אני לא מקבלת מהם אחוזים לצערי

regvuv1

New member
יכול להיות....

כשאני קניתי זה היה קצת פחות, נדמה לי 90

למעלה