עזרה למהגרים בברטניה/הולנד

עזרה למהגרים בברטניה/הולנד

יש לי דרכון גרמני. אני רוצה לעבור לחיות באנגליה או הולנד. אני יודע רק עברית ואנגלית ברמה בנונית. האם יש איזה מקום ממוסד שעוזר למהגרים חוקיים, מבחינת השתלבות בעבודה? מגורים? קליטת השפה? אני מעדיף אנגליה/הולנד, אבל במידה ויש מדינה אחרת שעוזרת למהגרים, אז אשמח לדעת עליה. האם יש המשרד למהגרים בדומה למשרד לקליטת עליה בישראל? תודה רבה

אלוניס

New member
מדינות אירופה אינן מדינות הגירה

בעיה אחת כבר פתרת בכך שיש לך אזרחות של האיחוד. הבעיה העיקרית הבאה שלך היא להחליט בדיוק לאן אתה רוצה להגר ולדאוג לכך שתגיע עם רמה בסיסית של השפה כדי להסתדר ודרושה רמה גבוהה הרבה יותר כדי למצוא עבודה שתצדיק את כל המאמץ הלוגיסטי והכספי שסביר שתשקיע במעבר כזה. אנא קרא את הטאגליינס לגבי עבודה באירופה ומידע רלוונטי אחר וחזור אלינו אם יש שאלות נוספות. אני מניחה שאינך יודע גרמנית ולכן גרמניה לא אופציה עבורך. לשם לא כדאי לך להגיע בלי גרמנית כי אתה לא נחשב מהגר אלא אזרח ולכן אינך זכאי לקורס אינטגרציה. לגבי הולנד איני יודעת אם אזרח גרמני זכאי לקורס מסובסד ללמידת השפה.

מה פירוש המונח שר ההגירה?

נתקלתי במונח "שר ההגירה" בהולנד. (בכתבה הנ"ל) האם יש בהנולנד המשרד לעינייני הגירה? מה תפקידו של משרד זה? האם זה קיים בעוד מדינות באירופה? תודה רבה

forglemmigej

New member
בדנמרק יש כזה שר

זה בשביל בני דודנו בעיקר שהגיעו על רקע של "פליטים מדיניים"
ומנסים לעזור להם להשתלב. אם יש לך אזרחות גרמנית אתה לא רשאי לקבל את העזרה הזו . האירופאים מאמינים שאדם מעל גיל 18 צריך ורצוי שידע לדאוג לעצמו בעצמו.

FR12

New member
בצרפת

שמכיוון שהיא מאד סוציאליסטית יש בה עזרה לכל אחד שמבקש ולא משנה מהיכן הוא. אבל זה לא קל, ודורש הרבה סבלנות,זמן ומאמץ!

תודה .אפשר פקטים נוספים?

תודה על התגובה. אפשר בבקשה פרטים נוספים? למי פונים בעיניין זה? איך אומרים קורס אינטגרציה באנגלית? בצרפתית? תודה רבה

FR12

New member
בכל עירייה

צריך להגיע לצרפת ושיהיה לך כתובת ואז הולכים לעירייה ומבקשים פגישה עם עובדת סוציאלית שתעזור בכל עניין ההתאקלמות (קורס לצרפתית, הגשת בקשה לעזרה כספית מהממשלה וכו)

את יודעת אולי מה קורה בספרד ?

לעיניין קורס אינטגרציה. ולא ידעתי שצרפת היא כ"כ סוציאלסטית. האם היא יותר סוציאלית מאשר מדינות סקנדינביה (או הולנד)? תודה רבה

FR12

New member
כן

האנשים הרבה יותר נחמדים וזה עושה את האינטגרציה הרבה יותר קלה.... ושוב כן- צרפת הרבה יותר סוציאליסטית ממדינות סקנדינביה (או הולנד)

FR12

New member
סליחה שכחתי: Cours de Civilisation

באנגלית אין לך צורך במילא אף אחד לא מדבר כאן אנגלית

למעלה