עזרה לטירון

p r s h i m o n

New member
עזרה לטירון

שלום, עד היום השתמשתי בPC רגיל ואני רוצה לעבור לנייד של אפל. האם כדאי לי לקנות בארץ או בחול? איזה דגם כדאי לי לקנות וכמה זה עולה? האם תהיינה לי בעיות בעברית? והאם באופן כללי זה בכלל כדאי??? אני לא גרפיקאי, אני סטודנט שמשתמש במחשב בעיקר לסרטים, אינטרנט וכתיבת עבודות (כמו גם צריבה חוקית). יש מישהו שיכול לעזור לי?

מומלץ לעשות סקירת מחירים

קודם כל כמה ידע רוצים וכמה באפל עולה ואפשר במלא אתרים או מקומות אחרים בארץ ובחו"ל תבדוק בקישורים כאן למעלה לגבי עברית הדבר היחיד שמעניין אותך זה המקלדת וגם אם אתה קונה בחו"ל יש כמה מקומות בארץ שחורטים אותיות עבריות על המקלדת המערכת ההפעלה באה עם עברית ככה שלא משנה איפה קנית לגבי דגם אני מציא לך איבוק אם אתה בקטע של אינטרנט הצגת סרטים וכתיבת עבודות בהצלחה

p r s h i m o n

New member
ומה לגבי ניתוח נתונים?

כמעט שכחתי. אני סטודנט לפסיכו כך שאני צריך להשתמש במחקרים בSPSS ובאקסל. האם תהיינה לי בעיות, ובכלל - למה מק ולא פי סי?

nirzof

New member
בשביל הנוחות והכיף

אם אתה מתכוון להשתמש במחשב רק לאקסל (וצריך עברית באקסל) ולתוכנה הסטטיסטית שהזכרת, אז לא נראה לי שכדאי לך לקנות מק. למטרות אחרות, המק נוח ובטוח לשימוש, תשכח מהוירוסים ומהשטויות של חלונות. אחרי שתתרגל למק לא תרצה לעולם לחזור אחורה. קח בחשבון שיש בעיות עם הרבה אתרים ישראלים שאי אפשר להכנס אליהם ממק או שחלק מהם לא עובדים עם מק. זה נובע מכתיבה לקויה של אתרים שמתאימים את עצמם לדפדפן אינטרנט אקספלורר בלבד, ולא לתקנים הפתוחים של הרשת. אתר שבנוי לפי התקנים נגיש (בדרך כלל) לכל דפדפן מודרני על כל מערכת הפעלה. אתה יכול לבדוק את התאימות לאתרים שאתה משתמש בהם היום עם דפדפן מוזילה/פיירפוקס. אתר שלא תוכל להשתמש בו על מוזילה, יהיו לך צרות איתו גם על המק. הפתרון לבעיות הנגישות לאתרים מסויימים הוא להשתמש באקספלורר, או על ווירטואל פיסי (גרסת חלונות שאתה מתקין על המק ומאפשרת לך להשתמש בכל תוכנת חלונות שכבר יש לך) או על פיסי אמיתי, למשל הפיסי הישן שלך. אני נתקל באתרים בעייתים לעיתים נדירות ביותר, אבל יש כאלה שנתקלים בזה יותר.

oriel29

New member
עניין המחירים...

אם תיקח כדוגמא את אחד הניידים הזולים..נגיד פוארבוק 12 ותחשב את מחירי אפל חו"ל לידע (אפל בחנות ממשית ולא באינטרנט) המחשב יעלה 1600 דולר + מס מקומי של בערך 10-12 אחוז על מוצרי אלקטרוניקה כלומר 1750 - 1790 דולר, תעשה המרה לשער גבוהה בין בנקים (רובנו לא מסתובבים אם 1800 דולר במזומן..) בקיצור 1750 כפול 5.1 = 8900 ש"ח על זה תיצטרך להוסיף צריבת עברית במיקלדת - עוד 300 ש"ח בידע - בסך הכול 9200 ש"ח אל מול 9600 של ידע פה בארץ (למרות שהם נותנים אחריות גם על מוצרים מחו"ל) יש אפשרות לחסוך קצת אם יש לך חבר אמריקאי בעל תעודת סטודנט שמון להגיע לארץ בשבילך...

למעלה