עזרה לחתול

קספיאן

New member
עזרה לחתול

זה קצת ארוך, אבל זה למען חתול, אז אודה לכם אם תקראו. בגינה בבית של ההורים שלי, לפני כמה חודשים חתולה המליטה 2 גורים וזמן קצר אח"כ נדרסה, אמא שלי האכילה את הגורים והם התגוררו הגינה. מאז קרו קטסטרופות. לפני שבועיים מצאתי את הזכר על סף מוות, פצוע וחלש. הבאתי אותו לוטרינרית שלא איבחנה אותו כראוי, ורק אחרי שהעברתי אותו לוטרינרית אחרת גילינו שהוא פצוע כמה מקומות, כנראה מקרב עם חתול אחר, וכל הפצעים מלאים ברימות זבובים, כמו כן היו לו דלקות בדרכי הנשימה, ורימות גם בדרכי הנשימה. אחרי שהוצאנו את כל הרימות, והוא קיבל הרבה אנטיביוטיקה, וכבר לא יכולתי יותר לממן את הטיפול בו, פניתי ל"תנו לחיות לחיות" שהסכימו בטובם לממן את המשך הטיפול, העברתי אותו לוטרינר שלישי, שם הוא אושפז. ביום שחזרתי מהוטרינר ראיתי שאחותו, שהיתה גם בגינה, פתאום נראית חולה, למחרת (זה היה יום העצמאות) ראיתי שהיא גם מתחילה עם הפרשות מהאף, ראיתי שהיא שותה, אז תיכננתי למחרת לקחת אותה גם לוטרינר, אבל היא מתה לפני שהספקתי. אז הבנתי שגם אצל הזכר כנראה היתה מחלה בדרכי הנשימה, ורק אח"כ הוא נפצע. אם לסכם, אחרי שבוע אשפוז, המצב שלו השתפר פלאים, הוא כבר אוכל בכוחות עצמו ובדרך להתאוששות. הוא כרגע סגור איתי בחדר בדירה בב"ש (השותפה אנטי חתולים, אז אני נאלץ להסתגר אותו). ועכשיו אני מחפש לו בית. הנקודה היא שעדיין יש לו הפרשות מהאף והוא מתעטש, ויכול להיות שזה ישאר לו לתמיד. כמו כן, יכול גם להיות שהוא ישאר מדבק לחתולים אחרים, כי הוטרינרים לא יודעים מה היתה המחלה ויש מחלות עם סימפטומים דומים שבהם החתול נשאר נשא לכל החיים. אני יודע שזה יקשה מאוד על למצוא לו בית, אבל אני לא יודע מה עוד אני יכול לעשות איתו, אני לא יכול להחזיק אותו אצלי, ואצל ההורים שלי יש עוד חתולים והם לא רוצים לקחת סיכון שהם ידבקו. לפני הפציעה הוא לא היה ידידותי, עכשיו הוא הפך לחתול מאוד חביב, כל הזמן מתפנק ומתחכך ואחרי מה שהוא עבר, מגיע לו בית חם ואוהב. אם מישהו פה מעוניין, או מכיר מישהו שמעוניין, לתת בית לחתול, בית ללא חתולים אחרים, אנא צרו קשר בהקדם האפשרי. אחרת הוא ייאלץ לחזור לרחוב, ואני לא חושב שהוא ישרוד שם.

קספיאן

New member
ושאלה לוטרינר

אני מניח שקראת את ההודעה הקודמת. בהנחה ומה שיש לחתול זה FCV או FHV, וההפרשות מהאף ישארו לו לכל חייו, מה ההשלכות של כך אם הוא יחזור לרחוב? האם זה יכול להשפיע על סיכויי ההשרדות שלו?

נגיעות בוירוסים של מערכת הנשימה

הי וירוסים אלה בדרך כלל עושים נזק לתקופה אבל המחלה בהם מגבילה את עצמה וחולפת. להרפס יכולה להיות נשאות לכל החיים אבל לקליצ'י לא. בדרך כלל אם נשארה מחלה שממשיכה, היא לא נובעת כבר מהוירוסים האלה. צריך לנסות לברר למה הוא עדיין סוחב סימני מחלה. אולי הוא צריך עוד טיפול אנטיביוטי, אולי יש שם גוף זר או משהו שגורם להמשך המחלה. חתולים רבים חולים כגורים בוירוסים אלה ולאחר ההחלמה חיים חיים בריאים לגמרי ברחוב. כדאי לנסות לטפל בו עד שיעברו סימני המחלה ואז לא צריכה להיות לו בעיה לחזור לרחוב (אם עדיין תרצה בכך)

למעלה