עזרה לחייל..

איתמר103

New member
עזרה לחייל..

אז אני היתגייסתי לקרבי לפני חודשיים מאז אנחנו מתאמנים מלא כל יום והאוכל שאנחנו מקבלים חסר חלבונים כמעט לגמרי וגם לא מקבלים הרבה כל ארוחה..בהפסקות אסור לנו לאכול ככה שלהביא עוד אוכל מהבית זה לא אופציה אז חשבתי להתחיל לקחת גיינר כי בנתיים אני לא עולה במשקל בכלל למרות שאנחנו לא מפסיקים להתאמן.

אני יודע שבטח אני אוכל למצוא באינטרנט הרבה מידע בנושא אבל ממש אין לי זמן לחפש ולהשוות בין סוגים אז חשבתי אם מישהוא יוכל להמליץ לי על אבקה ספציפית שתיהיה יעילה ולא יקרה מאוד בכל זאת משכורת של צהל...

תודה רבה מראש ושנה מעולה שתיהיה

D4n

New member
עליית משקל ותזונה בצבא

אהן איתמר.
ראשית אתייחס לתזונה שאתה מקבל מהצבא: עד כמה שאני מכיר(וזה די הרבה), הצבא מספק לחיילים שלו תפריט תזונה מספק והולם בהתאם לדרישות הגופניות שלהם. הכוונה, שיחידות שדורשות יותר מהחיילים שלהן(כמו היחידה שלך, יחידה מובחרת דרך אגב?) מקבלות אספקה עשירה יותר. לא יכול להיות שתא הלא מקבל מספיק חלבונים. הצבא עורך וממן מחקרים מקיפים בנושא תזונת לוחמים, ומיישם את המסקנות בשטח בצורה אפקטיבית. ייתכן מאוד שפשוט ברמות הנמוכות(קרי- החייל הפשוט ומפקדיו למחלקה) לא מספיק מודעים לגבי אילו מזונות עדיף לצרוך בעת הארוחה(למשל- בשר, דגים, גבינות) ומאילו עדיף להמנע(מעדנים/עוגות וכו'- למרות שבאופן תיאורטי- אם אתה אוכל מספיק כדי להכניס לגוף חלבונים ונוטריאנטים, אין חשש בלאכול פחמימות פשוטות- להפך, הגוף צריך אותן במהלך חודשי ההכשרה הבסיסית וגם במתקדמת). אני זוכר שאצלי בטירונות היה נוהל חובה שכל חייל יסיים גביע סקי שלם(200 גר') בכל ארוחת ערב. לידיעה, גביע סקי מכיל לא מעט חלבונים שנספגים בצורה יעילה ביותר. גם טונה, ביצים קשות ועוד. אני בטוח שאם תביט מספיק טוב באפשרויות שלך בזמן הארוחה, תוכל לספק לעצמך כל מה שהגוף צריך. כמובן שיש בעייתיות בזמן ארוחות שטח, שהן מרכיב עיקרי במהחל ההכשרה. כאן אין יותר מדי מה לעשות מעבר ללאכול כל מה שאתה יכול, וכן- זה כולל את כל הפחית לוף אם אין עליה מועמדים אחרים, וגם של הצוות המקביל אם אף אחד שם לא רוצה אותה(תקן אותי אם כבר אין לוף במנות קרב :)

בקשר למשקל שלך: צריך להבין שלא כל אימון מוביל לעליית מסת שריר(ואני משער שאתה מתכוון לזה כשאתה אומר שאתה לא עולה במשקל. יש הרבה חיילים שעולים יופי במשקל ולא מתאמנים בכלל- קרי, חבר'ה מהקריה
. אימוני אירויב, לדוגמא, לא יגרמו לעליית מסת שריר ניכרת. כך גם אימנו כוח מירבי וכוח מתפרץ(שזה עיקר האימונים שעושים ביח' שדה). גם אימוני סבולת שריר לא יעשו לך היפרטורפיה גדולה במיוחד(הכוונה לשעות הרבות שאתה מבלה במצב 2). אז אין לך מה לדאוג מהמשקל. כל עוד אתה לא יורד במשקל, המצב סביר. נסה פשוט להכניס יותר אוכל.

ובעניין האוכל שוב- יכול להיות שחלבונים זה לאו דווקא מה שחסר לך, אלא פחמימות. ייתכן מאוד שההכנסה הקלורית שלך לא מספיק גדולה. צריך גם אנרגיה כדי לבנות שריר, וצריך אותה יותר ממה שאנו נוטים לחשוב. אל תזלזל בזה.

שורה תחתונה: אני מאוד, מאוד נגד גיינרים בזמן ההכשרות. חכה עם זה עד לסיום מסלול, וגם אז- לא בטוח שתצטרך.

*גילוי נאות: אינני תזונאי מוסמך, כל האמור בתגובה הנ"ל מגיע מידע שנאסף לאורך השנים מקריאת מאמרים מקצועיים, סדנאות תזונת ספורט וניסוי אישי.

איתמר103

New member
תודה על הפירוט!

אז ככה בימים שאנחנו בבסיס זה התפריט:
בוקר-גביע סקי,לחם, ביצה משומרת ולפעמים מילקי.
צהריים-יש מנת בשר שזה שניצל או חתיכת עוף קטנה גם לא משו גדול במיוחד אפעם בצד פסטה כמה שרוצים ולחמניה או לחם וחומוס.
ערב- אותו דבר כמו בוקר.
הבעיה שהרבה פעמים קורה זה נגיד ואכלנו ב6 בערב ארוחת ערב הרבה פעמים יהיה מד"ס,מסע והרבה דברים פיזים שאחריהם אנחנו נקבל אולי תפוח.
בשטח יש כבר טונה שזה יותר טוב אבל גם לא מספיק אבל עדיף..
אז כל ארוחה שיש אני מחפש תאנשים שלא האוכלים את הסקי ולוקח אבל עדין אין הרבה כאלה.
אני לא ביחידה מיוחדת בנתיים אני בכפיר ודרך אגב כבר אין לוף :)

D4n

New member
המשך

באופן כללי מה שצריך להנחות אותך זה האם אתה רעב. אני יודע שבצבא הרעב מגיע יותר מהר מבאזרחות(בנוסף לעוד כמה דברים אחרים שלא נפרט כאן :), אבל בכל זאת זה מה שיכול להנחות אותך כדי לדעת(בצורה הכי בסיסית שיש) האם אתה אוכל מספיק או לא.
אני חושב על כמה אופציות שאפשר לנסות...
* בבוקר- לאכול הרבה לחם. לא מזמן עשיתי מילואים, לא התאמנו הרבה(זה היה קו) אבל אני עשיתי אימונים עצמאית. על מנת להשלים את הפערים בתזונה(אני צרוך המון קלוריות ביום בבית), פשוט אכלתי 1-1.5 כיכרות לחם ביום. לחם לבן זה לא מי יודע מה אבל זה אנרגיה בכל זאת.
*בצהריים, תנסה כמה שיותר לקבל יותר ממנה אחת. תאכל הרבה פסטה. חומוס זה מעולה, תעמיס(למרות שעדיף כמובן גרגירים אבל מי יביא לך את זה בצבא)
* ערב- כנל כמו בוקר.
* דבר נוסף: נסה לשמור לעצמך אוכל מהמטבח בתיק. לחם/טונה/תפוחי עץ כל דבר אחר שלא מתקלקל.
* אין לכם פריסות???? דבר עם הרספ שלך... זה לא תקין

אני לא מעלה כאן בכלל אופציה של לדבר עם המפקדים שיגדילו את מכסת המזון- זה לעולם לא עובד, ואם כן זה יתבטא רק במחזור הבא.
בהצלחה

למעלה