עזרה לגבי שאיבה

בוליב

New member
עזרה לגבי שאיבה

אני שואבת עכשיו חלב ונראה לי שעשיתי טעות. שאבתי משד אחד וכשסיימתי הקטנציק קם והבאתי לו לאכול מהבקבוק. כשהוא סיים המשכתי לשאוב מהשד השני לאותו בקבוק. האם זה בסדר או שצריך לזרוק את החלב? ואם זה בסדר האם אני יכולה להכניס למקרר ולכמה זמן? עוד שאלות: אני שואבת כל 3 שעות. האם להעיר את הקטנציק כל 3 שעות או לתת לו להתעורר לבד? תודה בנתיים

מינימי2

New member
שאיבות

מכיון שהחלב ששאבת התערבב עם חלב ממנו התינוק כבר אכל, ניתן לשמור אותו עד לארוחה הבאה (עד 4 שעות). האם התינוק אוכל רק חלב שאוב בבקבוק או שאת גם מניקה? בן כמה הוא?

בוליב

New member
כרגע אוכל רק חלב שאוב אני לא מצליחה להניק אבל

אני עדיין מנסה הוא נולד ב-1.8 בערב. יש לי שאלה נוספת: חלב שהיה במקרר וחיממתי כדי שהוא יאכל במידה וונשאר בבקבוק האם ניתן לשמור את זה, איפה, ולכמה זמן? ועוד דבר החזה שלי התחיל ממש לכאוב נראה לי שזה גודש אני שואבת כל 3 שעות 15 דקות מכל שד האם להעלות את הזמן שאני שואבת מכל צד? תודה רבה על העזרה.

מינימי2

New member
../images/Emo24.gif מזל טוב

אם כך, את ממש אחרי לידה והתינוק טרי טרי
אני מבינה שיש בעיה בהנקה ישירות מהשד?
מציעה לך בחום לפנות אל יועצת הנקה שתעזור לך לעבור להנקה ישירות מן השד. ככל שעובר הזמן ובנך מתרגל לקבל את מזונות מבקבוק, יהיה קשה יותר להחזיר אותו לינוק ישירות ממך, מה גם ששאיבות אינטנסביות לאורך זמן הן לא קלות... את יכולה לקבוע במרפאת ההנקה של אסתר בבי"ח ליס - 03-6973113 או אצל אחת היועצות מהרשימה כאן. ההנקה היא אחת המתנות הנפלאות שאת יכולה לתת לבנך, ולמרות הקושי ההתחלתי אני מקווה שתעלו על דרך המלך מהר ותהנו מהנקה מספקת ורגועה
ובנתיים... באיזו משאבה את משתמשת? האם את חשה בכאב מיד לאחר השאיבה או בין השאיבות? האם לאחר 15 דקות של שאיבה את מרגישה שהשד התרוקן?

מינימי2

New member
ולגבי חלב שחומם

ולא בא במגע עם פי התינוק- מומלץ לשמור עד 24 שעות ולחמם רק עוד פעם אחת, ולא לשמור שאריות. ובכל זאת, מדובר בתינוק כל כך קטן ורך, תמיד העדיפי לתת לו חלב נקי ולא חלב שבא במגע עם פיו או שכבר חומם. הייתי מציעה לו את החלב שכבר חומם בהקדם האפשרי (רצוי תוך 4 שעות) ליתר ביטחון.

מינימי2

New member
מסייגת

מכיון שלא נערכו מחקרים מדוייקים על כל מצב ומצב של חלב אם, מוטב להשתמש בחלב שחומם תוך זמן קצר, לכל היותר עד יום המחרת ורצוי בארוחה הבאה. בכל מקרה, כדאי להריח את החלב, ולהקפיד הקפדה יתרה כשמדובר בתינוק צעיר כל כך.

בוליב

New member
תודה רבה

אני משתמשת במיני מדלה. אני לא חשה כאב בשאיבות או לאחריהן. לאחר 15 דקות השד מרגיש די מרוקן אבל די מהר אח"כ אני מרגישה שהוא מתמלא שוב. דיברתי עם יועצת הנקה והיא אמרה שבגלל שהוא נולד בשבוע 37 אז כדאי לחכות קצת ושכדאי שנפגש לקראת סוף השבוע בנתיים אנחנו מנסים לפני בקבוק ציצי והוא קצת קולט את זה יותר.

בוליב

New member
שאלה נוספת.

יש לי במקרר כמה בקבוקי חלב שנשאבו ( כולם בתוך 24 שעות) האם אני יכולה לאחד אותם, הר עכשיו כולם באותו הטמפ' כי הם היו במקרר?

מינימי2

New member
מדלה מיני אלקטריק../images/Emo41.gif

היא משאבה קטנה וחלשה מדי לשאיבות כל כך אינטנסיביות. עלייך להצטייד בהקדם האפשרי במשאבה גדולה יותר וחזקה יותר כדי לשמור על ייצור החלב. נסי לפנות ליד שרה ולשכור את הספקטרה שהם משאילים. ראי כאן קישור על משאבות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=556&a=29639&c=3704&sc=0&ssc=0 עם איזו יועצת דיברת? האם היא יועצת הנקה מוסמכת? אינני בטוחה שנכון להתעכב עם פגישת ייעוץ מקצועי. לדעתי כדאי להיפגש קודם כל עם יועצת טובה שתבדוק את המצב ותנחה אותך לגבי ההתנהלות (בין אם חזרה לשד בין אם המשך שאיבה). אם את מעוניינת בהמלצה על יועצות הנקה באזורך, נשמח לתת

למעלה