עזרה לגבי פילטרים

yaniv28

New member
עזרה לגבי פילטרים

מעוניין בהמלצות לפילטרים לצילום בתנאי שמש הבנתי שחלק ממליצים על ND וחלק על פולרייזר אבל כששאלתי ביוגנד לא ממש הסבירו לי בצורה שהבנתי למה אחד עדיף על השני. אין לי מושג לגבי סוגי פולרייזרים (שמעתי על 2 פילטרים שמחוברים יחד) ולגבי ND חלק אמרו לי לקנות X8 ואני מפחד שבסוף תצא לי תמונה כהה מדי. הבנתי שפולרייזר זה גם לסינון הברק וההשתקפות וגם מתפקד כפילטר ND. השאלה היא אם אפשר להסתדר רק איתו ולחסוך מחיר של ND ובכלל מה מומלץ מהדגמים שנמכרים בארץ במחיר סביר לצלם מתחיל ותפרן שלא רוצה לפגוע באיכות. המצלמה היא סוני F717 תודה

מה מהירות הסגר המקסימלית על הסוני?

לדעתי x4 יספיק. או רק מקטב,בו תוכל להשתמש גם לאפקטים.המקטב מוריד את רמת האור בשני סטופים לערך.

eli_singer

New member
אם במקטבים עסקינן...

שאלה שכבר שאלתי, אך לא ממש קיבלתי תשובה... מה עדיף, Multi-Coated או Kaessmanne? מדובר על מקטבים ברמה (B+W). מה זה הקאסמן הזה? חוץ מזה שהוא אטום לאבק או משהו... אלי

לא הייתי משקיעה יותר מדי במקטב

מספיק שהוא של B&W ,זה כשלעצמו מעיד על טיבו ואיכותו הגבוהה,ומחירו.

eli_singer

New member
אין לי ספק שהוא איכותי,

וזאת בדיוק הנקודה, אם אני כבר מוציא סכום כזה על מקטב (מדובר על קוטר 72), אז ההפרש בין שני הסוגים הוא לא כל כך קריטי (מבחינת מחיר), ומעניין לדעת מה ההבדלים ביניהם, ומי משניהם עדיף... :) אלי

yaniv28

New member
מהירות הסגר של SONY F717

עד 1/1,000 במצב ידני ועד 1/2,000 שנייה במצב אוטומטי. JazzPhoto - תודה על התגובה
מצאתי Circular Polarizer של TIFFEN ונראה לי שאני אלך עליו. למישהו יש אולי הערות או הצעות אחרות ?

ron8

New member
יניב שלום

פולרייזר ו ND מנחיתים שניהם את האור אבל מתפקדים אחרת. ה ND מיועד להנחתת האור בלבד. אני משתמש מדי פעם ב ND8 ב 717 שלי ומצאתי אותו שמושי מאוד לצילומים ביום שטוף שמש עם צמצם פתוח (מה שמעבר למגבלות המצלמה ללא הפילטר). הפולרייזר מפחית השתקפויות כמו שהסבירו לך ופראקטית הוא מצויין להגברת הצבע של השמיים, הפחתת "ניצנוצים" של גלי הים למשל ועוד פלוסים נחמדים. הפחתת האור שלו נמוכה בהרבה מדרגתו של ה ND8 ועל כן בסיכומו של דבר אם תצטייד גם בפולרייזר וגם ב ND8 יהיה לך סט שמושי למדי. אם אתה צריך לבחור רק אחד מהם - לך על פולרייזר. לדעתי - פריט חובה. בהצלחה

למעלה