עזרה לגבי משפט!

• פותח הנושא sgog
  • פורסם בתאריך

sgog

New member
עזרה לגבי משפט!

היי כולם:) במסגרת מגמת המחול בבית הספר הכנתי ריקוד גמר של פלמנקו... הפלמנקו הוא חלק גדול מחיי ולכן בחרתי שהריקוד שלי יהיה פלמנקו. אני צריכה גם לעצב הזמנה ולכתוב בה את שם הריקוד ומשפט הקשור אליו. ויש לי בעיה.. שם הריקוד הוא "תשוקה", כמובן בספרדית, ולא הצלחתי לחשוב על משפט. המשפט חייב להיותל בעברית, ואני רוצה שהוא יתקשר לפלמנקו ותשוקה.. למישהו יש רעיונות? זה צריך להיות משפט פלצני כזה שהבוחנות יאהבו חח

La Vela

New member
אני יכולה לנסות....

אבללללל!!!! חייבת לציין שאני לא ממש מתחברת אל המובן מאליו....דהיינו... תשוקה... אותי היית קונה אחרת.... היום כל המופעים של הפלמנקו מפרסמים את עצמם עם : סוער וחושני, קיצבי ונועז, סוחף ותשוקתי, צבעוני וססגוני ...טררם טררם... ואני שואלת את עצמי אם אין דרך אחרת. לטעמי זה נורא חוזר על עצמו...על גבול הנדוש. האם זה חובת המציאות? זו לא ביקורת עבורך אלא נקודה למחשבה. אבל אם זה מה שהמורות אוהבות.... אז אימרי מה המקצב? זה נראה לי חשוב בהקשר של המשפט בהצלחה במבחן!

sgog

New member
לחלוטין מסכימה איתך

וכן, היה לי שם ראשוני בהקשר לזה שזה קיצבי, אבל המורה לא התלהבה... ומהתשוקה היא ממש התלהבה, אני גם חייבת לציין שזה נשמע מעולה בספרדית! פלוס העובדה שהבוחנות ממש לא מבינות בפלמנקו, הן בעיקרון בוחנות של מודרני... אז בעיניין הזה אין יותר מידי מה לנבור בנושא כי ברגע שהמורה התלהבה אז קלעתי בול :) זה בולריה, אבל לפני זה יש שתי מנגינות נוספות של חימום, אחת עם קצב של שלוש שלא ממש פיענחתי, עם המנגינות האלה אני עושה ריקוד מודרני יותר מאשר פלמנקו. יש לציין שאני עושה ריקוד מעורב עם מודרני, אבל כמובן שבמרכזו המרכזי ביותר עומד הפלמנקו! אני רוצה שהמשפט יהיה מעט מסתורי וישאיר מקום למחשבה... בריקוד כאילו הנעליים והרקדניות פלמנקו מושכות אותי לפמנקו... כמובן שהכל עם מנגינות ואווירת פלמנקו מסתורית וסוחפת תודה על הבהצלחה:) מחכה ליצירתיות שלך:)

La Vela

New member
מורה מעצבנת....

התפקיד שלה לעורר בך מחשבה ולא לספק את הצרכים שלה וזה בגלל הצרות מוחין שיש לה בכל הקשור לפלמנקו....אוףףףףףף אני יכולה לזרוק לך כיוונים... אצלי הפלמנקו מתחבר למשהו מהעבר. מה אצלך?. געגוע הוא סוג של תשוקה למשהו שהייית, למשהו שרצית להיות, למשהו שיש לך ואת לא יודע על קיומו. מהו המקום שבו מתחוללים הרגשות האלה אצלנו בגוף ? הלב? השכל? הנעליים ככלי ש"מוציא לאור" את הקצב מה הדבר שמושך אותך לנעליים? לקצב? לתשוקה יש קצב? הלב למשל- יש לו קצב, יש לו קומפס משלו. מה בינו ובין הנעליים? מזה בכלל הקומפס של הפלמנקו? מאיפה הקצב הזה בכלל הגיע? איך הוא קשור למקצבי הלב? מדוע יש כאלה שבכלל לא מסוגלים להתחבר אליו ואל הפלמנקו ועל אחרים הוא מהלך קסמים? יש לי איזה רעיון אבל נסי קודם את...

La Vela

New member
ועוד דבר

בולריאס הוא ריקוד שבא הרבה פעמים בסוף ריקוד/ מקצב, יש בו אלמט של פורקן לא רוצה להישמע גסה...אולי את עוד קטינה אבל בדרך כלל התוצר הסופי של התשוקה הוא פורקן....
אפשר לחשוב גם בכיוון הזה רק שהמורה לא תחטוף איזה התקף

למעלה