עזרה לגבי מאומן

anatzara

New member
עזרה לגבי מאומן

יש לי מאומן שמתאר קושי ביצירת קשר חברותי במקום העבודה שלו. עם העובדים ה'רגילים', העמיתים שלו, הוא דווקא מסתדר לא רע אבל כשזה מגיע לשיחה עם הבוסים (גבר ואישה) הוא פשוט מרגיש תקוע ולא זורם בשיחה.מעין פחד מאנשים סמכותיים אולי. אילו כלים פרקטיים ניתן לתת לו?

נעמי67

New member
לפני הכלים הפרקטיים...

את כותבת כאן דבר מאוד חשוב: "מעין פחד מאנשים סמכותיים אולי"? ועל כן כדאי לקחת את הנקודה הזו ולעלות אותה להתבוננות יחד איתו. האם הוא פגש בפחד הזה בעבר? בבית הספר עם המורים ? בצבא עם המפקדים? בבית עם ההורים? חשוב לבסס קודם את הערכת העצמית והבטחון העצמי שלו ומעצם כך זה יהווה עבורו ככלי פרקטי להתמודדות עם הפחד הזה. כמובן שניתן להשתמש בטכניקות מה-NLP , קלפי מודעות שיבדקו את הפחדים שלו. ממה הוא מפחד? מה הכי מפחיד אותו? הייתי גם מחברת אותו לאירוע שבו הוא הרגיש ברמת מצויינות מאוד גבוהה. מה היה שם שאיפשר? לבקש ממנו להתחבר לחוויה לתאר את כולה בכל החושים (בלי הרבה תוכן רק נקודות ). בהצלחה רבה ושנה מבורכת.

adih770

New member
קושי בחיים מצביע על מקום שיש לעשות עבודה .

שלום לך ענת. עולה לי שאלה. האם המאמן תפקידו לפתור את בעיות המאומן? האם על המאמן לתת כלים למאומן? לשאלתך האם את מבינה מהיכן נובע הקושי? מי הוא זה שמתקשה ליצור קשר חברתי? מהיכן הוא מכיר את הקושי ליצור קשרים חברתיים? מי הוא צריך להיות כדי להתגבר על הקושי הזה? כלים זה לא הכוון לשיטתי. בהצלחה.

efrat dor on

New member
בוקר טוב

הייתי מתחילה בעבודה עם המאומן על נקודות החוזקה שלו - הן במקום העבודה והן מחוצה לו. כך גם ניתן להגביר את תחושת הביטחון של המאומן בעצמו וביכולתיו וגם לדלות מידע על אופן התנהלותו. לאחר מכן בדקי את הנקודה הבאה - האם למאומן שלך יש פרדיגמה לפיה אנשים אשר לכאורה " בכירים " ממנו ( מקום עבודה, צבא, וכיוצ"ב..) הם בהכרח "טובים " ממנו והוא צריך להרשים אותם ? ברור שהכל שאלה איך הוא תופס את עצמו ביחס אליהם - הייתי מתחילה לבדוק שם.. בהצלחה!! אפרת

bridges

New member
אני לא אוהב את המילה מאומן...

...בדיוק מהסיבה שאת מתארת כאן: מאמן הוא אדם שצריך לתת לו כלים לעומת מתאמן שהוא אדם בפני עצמו שיכול למצוא את הפתרון לאתגר הזה בעצמו. ברור שיש כאן איזשהי אמונה או פרדיגמה שעוצרת אותו ואת רוצה לעזור לו לגלות אותה. אני הייתי שואל אותו שאלות כמו: מהו אומר על אנשים סמכותיים? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם הוא ידבר חופשי עם הבוסים? ברגע שהוא יעלה על האמונה שעוצרת אותו ישנן מספר שיטות לעבוד על שינוייה או החלפתה. אני לדוגמא עובד בטכניקת החלפת האמונות של תורת התטא הילינג, אולם יש דרכים אימוניות קלאסיות לעבוד על כך כמו עבודה דרך דימויים (עבודה נהדרת ומאוד אפקטיבית אבל דורשת יכולת ויזואלית מסויימת) ואני משער שגם ב-NLP יש פתרונות לעניין. זה יאפשר לו למצוא את הדרך הנכונה להתמודד עם מה שתוקע אותו. בהצלחה, רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ניסוח ועוד מחשבות

יקירה, בדרך כלל אנו מתייחסים ללקוח כ"מתאמן" ולא "מאומן" - המילה מאומן מרמזת על פסיביות בעוד מתאמן מכוון למקום של אקטיביות ועשייה של הלקוח. לגבי שאלתך - גם לדעתי כלים פרקטיים באים אחרי עבודה על תפיסות ואמונות. מה התפיסה שלו את הבוסים? אילו משפטים הוא אומר לעצמו מבפנים? כיצד הוא תופס את עצמו מולם? מתוך הבירור הזה יתבררו התפיסות שלו, שחלקן שגויות או לא משרתות אותו, ומתוך זה אפשר לפתח כלים לשינוי התפיסות וההתנהגות.

anatzara

New member
כמה פלצנות ויהירות ואפס תשובות...

שואלים שאלות, מתקנים טעויות, עומדים על דקויות, אבל בתכל'ס לתת לאדם כלים פרקטיים להתמודדות בקושי שקיים לכ"כ הרבה אנשים, זה לא? אף אחד פה, חוץ מלהתעקש על פלצנות שמאפיינת את הפורום הזה, לא העלה בדעתו שום עצה מעשית? ונגיד ענבל שעבדתי על תפיסות ואמונות מה תאמרי אז? עדיין, שום דבר שיוכל לעשות הבן אדם כדי להתגבר על הפחד הזה? גם לבן אדם שעבר תאונת דרכים טראומטית תבקשי שיברר את התפיסות שלו לגבי תאונות דרכים, תשאלי מה הוא אומר לעצמו מבפנים ורק אז תתני לא לפתח כלים לשינוי ההתנהגות או שבהזדמנות הראשונה שתתאפשר לו תתני לו לעלות מיד על הכביש? הכותרת שלך בנושא: ניסוח ועוד מחשבות שווה מבחינתי לניסיון לחנך אותי ועוד טענות. מאכזב...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מצטערת שהתאכזבת

אבל אני תוהה למה את מוצאת צורך לפגוע. כל אחד כאן כתב לך את דעתו ותשובתו לא במטרה להתחמק מהשאלה אלא כדי לעזור. ואם אלך לשאלה הנוספת ששאלת, אני לא חושבת שיש קשר בין הדומאות. טראומה הוא חוויה מאוד קיצונית שמביאה לעיתים לקושי בתפקוד - פוסט טראומה. מאחר ולמדתי את הנושא של טיפול בטראומה אני יכולה לומר שאם אדם עבר תאונת דרכים טראומטית, והוא מבוהל וחרד מכדי לנהוג, אעשה איתו תהליך קודם לכן, של להיות מסוגל לראות את עצמו בתוך האירוע, פחות מבוהל, להפריד בין הדברים שקרו ובין תחושת האשמה שבדרך כלל נמצאת (למה לא עשיתי כך או כך), ורק אחר כך לדמיין את עצמו ברכב - לראות שהוא מסוגל להיות רגוע, ומשם להתקדם צעד צעד אל היכולת לשבת ברכב ולנהוג בו שוב. בשום פנים ואופן לא הייתי שולחת אותו לעלות על הכביש לפני שהוא מוכן ולא יכנס לחרדה מזה. לא נראה לי שהלקוח שלך עבר טראומה, שמונעת ממנו את ההתמודדות עם הבוסים. יותר סביר שיש לו אמונות ותפיסות לגביו ולגביהם שמונעים ממנו. נכון - אפשר לתרגל אותו בלעמוד מולם ולבקש את מה שהוא רוצה באופן ברור, אפשר לחשוב על איך לנהל את השיחה - האם עם אחד מהם, עם שניהם, במשרד, בארוחת צהריים, בבוקר, בערב - כל אילו משתנים שיכולים להשפיע על הצלחת השיחה. אבל אני מוצאת שלפני זה (לא במקום), עלינו לברר מה מעכב אותו כיום מהשיחה הזו. מה קשה לו בזה. השאלה שאנו שואלים הרבה באימון "מי אתה צריך להיות כדי לעשות זאת" היא מאוד במקום ומאוד עוזרת - האם אני עובד חלש וללא זכויות, או אני אדם שווה ובעל ערך אשר מבקש את המגיע לי בזכות יכולותי? הגישה שאתה מגיע איתה משנה מאוד את התוצאה. הרבה הצלחה באימון הזה, ושנה טובה.

daveez8

New member
אימון לחרדה ממנהלים

שלום מהמעט שציינת ניתן להבין כי למתאמן יש חרדות. החרדות יכולות להיות בתחום הבינאישי או חרדות מקבלת מרות וסמכות. ניתן לשמוע ממנו מאיזה סוג של חרדות הוא מתכוון בהתנהגותו. כלים: ניתן לבקש ממנו לספר 2 סיפורים שבראשון הוא מספר על המצאות שבה הוא חושש ממנהל בסיפור ה2 הוא יקח את הסיפור הראשון וישנה אותו לקרת הצלחה מה שלא הצליח בסיפור הראשון יצליח בסיפור ה2. באימון הרגיל - ניתן ליצור משימות הקושרות אותו להתחיל להתמודד עם החרדות מול המנהלים שלו כמו לומר להם שלום בבוקר אחכ - לשאול אותם שאלה הקשורה לעבודתו ואחכ ליזום עוד אינטראקציות של קשר להעלות כל הזמן את השלבים בסולם... אני שלחתי מישהו לקורס מקצועי - כך שמתוך רכישת הבטחון המקצועי יעלה גם הביטחון האישי מול אנשים ומנהלים בהצלחה דוד מאמן מוסמך

למעלה