עזרה לגבי התלבטויות רבות

CPUBOOM

New member
עזרה לגבי התלבטויות רבות

שלום לכולם אני לא לקוי שמיעה אך יש לי שאלה שקשורה לעניין ואני אשמח לעזרה . אני בן 22 ואוהב לשמוע הרבה מוזיקה. המוזיקה שאני שומע היא בעיקר מטאל ,הארדקור דומיהם.מי שמכיר יודע שמדובר במוזיקה מאוד רועשת בצורה זו או אחרת .אני נוהג לשמוע מוזיקה בעיקר בדרך חזרה מהבסיס באייפוד שלי. הזמן שאני שומע מוזיקה יכול להגיע אפילו עד שעתיים ברציפות. במכרים מסויימים לאחר זמן רב אני מנמיך קצת את הווליום אבל לא יותר מידי וזאת מכיוון שקשה לי שלא לשמוע חזק יחסית. רמת הווליום אצלי מגיעה לבין 65-70% לרוב. מכיוון שאני מחשיב את עצמי כמכור למוזיקה ,ככזה ששומע מוזיקה גם בבית ובעוצמה גבוהה יחסית ,העניין מאוד מדאיג אותי. אני מפחד להגיע למצב של פגיעה באזניים אך מצד שני קשה לי לחשוב על אופציה של הפסקת שמיעת מוזיקה בנגן מכיוון שמוזיקה הוא תחביב עיקרי אצלי. קשה לי גם נורא לשמוע מוזיקה בעוצמה נמוכה יחסית מכיוון שכל ההנאה שלי נובעת משמיעת מוזיקה בווליום גבוה. כמובן שגם האוזן שלי מסוגלת להתמודד עם רמת דציבלים מסויימת וכאשר אני מרגיש שהעוצמה חזקה מידי אני מוריד ווליום. אני אשמח לעזרה וייעוץ בעניין. איך להמנע מנזק לאזניים אך בכל זאת להמשיך ולהנות ממוזיקה כמו שאני נהנה עד עכשיו תודה

זהבית135

New member
אתה אכן מסכן את שמיעתך, ועוד איך!

משמיעת מוסיקה באוזניות של נגן MP ועוד בעוצמה כזו ישר לתוך האוזניים - כל הסיכויים הם שתסבול מירידה בשמיעה בתוך כמה שנים. הדרך היחידה להמשיך לשמוע מוסיקה ולהישאר עם שמיעה תקינה היא פשוט להנמיך את הווליום. אחרת, חשוב על כך, שבעוד כמה שנים לא תוכל ליהנות בכלל משמיעת מוסיקה, משום ששמיעתך תהיה לקויה. אז מה עדיף? לשמוע חלש יותר עכשיו ולהמשיך ליהנות משמיעה תקינה עוד הרבה שנים, או להרוס לעצמך את השמיעה עד שתתחיל לשאול עם כל מילה שנייה "מה? מה אמרת? מה זה?" (אם יש לך חברים שמתנהגים ככה, אז תהיה בטוח שיש להם פגיעה בשמיעה)... מצטערת שאין לי בשורות טובות יותר. לכל התמכרות יש מחיר, והמחיר הוא בדרך כלל שלילי, כלומר: הפסד או אובדן של דבר מה. אם אינך מסוגל להפסיק את ההתמכרות הזו בעצמך, אולי כדאי להציע לך להגיע לאחד ממרכזי "שמע" או בי"ס לחירשים כדי שתבין מה פירוש להיות לקוי שמיעה או חירש. שלא תדע מצרות.

CPUBOOM

New member
אוקיי הבנתי. יש לי עוד מספר שאלות

דבר ראשון כבר היום אני הולך לקנות אטמי אזניים. אני מניח שזה יכול לעזור נכון? השאלה שלי היא עד כמה אטמי אזניים משפיעים על רמת השמיעה? בעוד כחודש וחצי אני הולך להופעת מטאל .האם מומלץ לשים אטמים?(אני מניח שתגידו כן אבל בכל זאת אני שואל) כיצד אני יכול לדעת אם נפגעתי כבר? אין לי בעיה שאנשים אומרים לי משהו ואני לא שומע(אלא אם כן הם מדברים ממש חלש)? אני יודע שציפצופים באזניים זה לא דבר טוב אבל לא זכור לי שהייתה לי בעיה כזו. שאלה נוספת בבקשה: האם אוזניות שהן לא In ear יכולות לעזור בעניין? כרגע יש לי את האוזניות של האייפוד שנכנסות אל תוך האוזן.האם אוזניות שרק "יושבות על האוזן ולא נכנסות אל תעלת האוזן יכולות לעזור בעניין? כל כמה זמן מומלץ להפסיק לשמוע מוזיקה בנגן,לאחר שמיעה רצופה? תודה רבה ואני באמת אשתדל לקחת את עצמי בידיים לגבי העניין הזה . תודה רבה רבה על העזרה שבת שלום

amitk80

New member
בוא אני אעשה לך קצת סדר

אצלי רמת השמיעה היא בין 20 ל 40 דציבלים (מבדיקה שעשיתי לפני שנתיים לערך). אני משער שזה יותר קרוב ל 40. הפתרון שלי הוא מאד פשוט. אל תשמע מוזיקה בווליום גבוהה. רק להמחיש לך את הבעיתיות, אני מכיר חבר'ה שמשרתים ביחידות האזנה עם אוזניות והשיחות בדרך כלל באיכות גרועה מאד (תאמין לי, עם צפצופים, רעשי רקע, קטיעה ועוד). היו חבר'ה ששמעו את זה בווליום חזק כדי להבין מה נאמר בשיחה והתברר שהיתה להם ירידה בשמיעה. לי מן הסתם יש קצת ירידה בשמיעה ואני שומע טוב, ולכן אני ממליץ לך תוריד את הווליום. תנסה גם לשמוע בעוצמה חלשה כדי להרגיל את האוזן לשמוע בעוצמה חלשה ולחזק את חוש השמיעה. רק טוב, עמית

CPUBOOM

New member
תודה .שאלה נוספת ../images/Emo13.gif

אתה אומר שאם אני אשמח בווליום סביר האוזן תתרגל ואז אני אולי לא ירגיש אפילו צורך להגביר ווליום? בנוסף מה לגבי הופעות חיות ?מה ניתן לעשות לשים אטמים? האם ניתן להיות בהופעה גם בלי לשים אטמים? תודה רבה

בהופעות חיות פשוט אל תעמוד

ליד הרמקולים תנסה כמה שותר להתרחק מהבמה והמרמקולים ככה הסיכוי לפגיעה יקטן

amitk80

New member
לא ניסיתי אטמי אוזהניים

אבל תתרחק ממוזיקה רועשת אם אתה רוצה לשמור על האוזנים. תחשוב שרעש חזק מרעיד את עור התוף (שהוא כמו גשר, כאשר יש רעידת אדמה חזקה אז מתישהו הגשר יקרוס). אותו דבר עור התוף. זה משהו שרגיש לתדרים מסומים. תחשוב שאם תשב ותשמע את הרעש שעולה מהשעון בטלוויזיה (היה פעם בערוץ 1) אז מתישהו תתחרפן והשמיעה תפגע כי זה תדר מאד חזק. עמית

moran f

New member
אתה עושה בלגן

רעש פוגע בעיקר בתאי השערה ופחות בעור התוף. תדרים לא קשורים לעוצמה, אלו שני דברים לחלוטין. אתה יכול לשמוע קול בתדר גבוה ובעוצמה מאוד חלשה, למשל. ל-CPUBOOM - מעבר להורדת העוצמה באזניות והימנעות מרעש (ובהופעת מטאל, קשה לי להאמין שהתרחקות מהרמקולים תוריד את עוצמת הרעש לדרגה סבירה) אתה יכול לפנות לרופא אף אוזן גרון כדי שיבדוק אותך ויוכל להפנות אותך לבדיקת שמיעה להערכת מידת הנזק שכבר נגרם.

קלציום

New member
זהבית היי

היי, קראתי את תגובתך, ועם כל האהדה, ושחס וחלילה לא יקרה, אין שום רע בלהיות אדם לקוי שמיעה. להיפך, אני רואה בכך באמת יתרונות רבים. ובאמת שלא רואה בכך צרה. האם את לקוית שמיעה?

למעלה