עזרה לגבי הודו

oren987

New member
עזרה לגבי הודו

לחברי הפורום היקרים, אני נוסע בקרוב לבומביי, ואני מנסה לברר מאחר ואין לי הרבה זמן טיול באיזור (רק כחודש), האם אתם מכירים מקומות נוספים שכדאי לטייל בהם שלא רחוקים יותר מדי מבומביי. אני מכיר רק את פונה וגואה, ואלה 2 יעדים שאני בטוח יבקר בהם, אך השאלה שלי האם יש עוד איזורים שאסור להחמיץ בסביבה הזאת? כל עזרה תתקבל בברכה והמון המון תודה.

kogawa

New member
גואה קרובה למומביי כמו לדלהי

ופונה חשובה בהודו כמו שהאחזות גן-הים בארץ. מציע לשקול להעביר את הזמן בראגאסטאן - החל ממאונט-אבו והמשך באודייפור, גייפור, פושקר, גודפור וגיי-סאלמר. בחזרה דרך גוגראט ושמורת החיות שם, וממומביי, יציאה של שלושה ימים לאורנגבד ומערות אגנטה ואלורה, ובדרך לגואה לעשות סיבוב דרך הוספט ומקדשי המפי. גם מומביי היא עיר מרתקת ששווה מספר ימים.

oren987

New member
תודה על התשובה

אבל ברג'יסטאן כבר הייתי, אני מחפש לרדת דרומה עד גואה, וניסיתי פשוט לברר אם יש מקומות באמצע ששווה לטייל בהם. בכל מקרה תודה על התשובה

jeshu

New member
יש גם את גוג'ארט עוד יותר קרוב שמעתי המלצה חמה על דיו בדרום גוג'ראט שהוא אי ומושבה פורטוגזית בעבר (עד 71').יש בגוג'ראט גם את הפארק הזה אם האריות האסייתיים האחרונים.

Yo-man

New member
הייתי בפארק הזה לפני 10 חודשים

הוא נקרא sasan gir. יצאנו 3 פעמים לנסיעה איטית בג'יפ, ראינו צבאים מנוקדים בלי סוף, ינשוף, נמר שחור מרחוק-רחוק, קופים ועוד, אבל בשביל האריות לקחנו את הסיור המודרך באוטובוסים בחלק של השמורה בו כלואים 8 אריות בשטח של 4 קמ"ר (שזה לא מעט בכלל), אבל בגלל שאיזורי השתיה מוגבלים אפשר למצוא אותם. התחושה היא שאתה בספארי, אבל אריה שהתקרב מצידה השני של הגדר וניסה לתקוף את האריות הצעירים בצד שלנו נתן הופעה מדהימה. פתאום אותם תחולים גדולים, כבדים ומנומנמים קפצו, שאגו וחבטו בגדר הברזל בכפותיהם בכזו התלהבות מפחידה שכל יושבי האוטובוס קפאו, ואף אחד אפילו לא צילם את זה. זו באמת היתה חוויה ייחודית. הזדמנות לראות את הטבע בעוצמתו האמיתית. לגבי דיו - זה באמת מקום מדליק. רחובות שמשלבים בניה אירופאית עם רמת תחזוקה הודית. הים שם נחמד רק 3 ק"מ מחוץ לעיר עצמה (ליד שדה התעופה), אבל האוירה שם מאוד נעימה. מסעדות על החוף, מצודה עצומה (שווה לקרוא עליה קודם) וטיסה יומית של שעה וחצי עד מומביי (ב-10:30 בוקר, אם אני זוכר נכון). גם אני אהבתי את המערות של אג'נטה (ב"אלורה" לא הייתי בגלל שטות, אבל זה סיפור אחר), ו"זה בסביבה".

jeshu

New member
נו בטח שצריך אריות כלואים 4 קמ"ר לא נשמע לי הרבה לאריה....כי איזה אריה חופשי ירצה להתקרב לאוטובוס מלא תיירים...

Yo-man

New member
לא הבנתי את הטענה שלך

4 ק"ר ל-8 אריות זה די הרבה שטח ביחס לגני חיות וספארי. יחסית לשטח מחיה זה קטן, זה ברור. אבל 8 האריות ששם הם בעיתיים (שנפצעו או ננטשו ע"י משפחתם). בשטח הספארי עצמו אין אוטובוסים, רק ג'יפים. לא שהם שקטים, בכלל לא, וגם לא סגורים ולא מוגנים, אבל כאמור, הסכנה להיות מותקף ע"י אריה לא קיימת
לגבי האוטובוס של אותה מיני-שמורת טבע, האריות התרגלו אליהם ואין להם בעיה לעמוד ליד האוטובוס. זו לא חויית ה"ספארי" שאתה מחפש כשאתה מגיע לשם, אבל אתה רוצה לראות את האריות האלה (שעל החלק התחתון של רגליהן יש חברבורות, כמו נמרים) ומסכים לקחת חלק ברמאות הקטנה הזו.

אמנון כ

New member
מסע בתמונות בגואה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=371601 קריאה מהנה...

למעלה