עזרה לאמא שלי

אירוס

New member
עזרה לאמא שלי

שלום לכולם! לפני כמה ימים באה אלי אמא שלי (גננת במקצועה) בבקשה מאוד מוזרה- להוציא לה מאמרים מהאנטרנט על: ילדים אלימים, שיחות בין הורים לגננת ועל תחילת שנה (הגן הוא לילדים בגילאי 4-5). בבקשה תכתבו לי אם אתם מכירים אתרי אנטרנט מתאימים, ואם יש לכם מאמר- תשלחו אותו בבקשה בתור קובץ נוסף לתגובה. אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד, אירוס :)

יונת ש.

New member
ילדים אלימים

ראי קישורים מצורפים (ויש עוד מאמרים באתר ההוא על אלימות שנובעת מהילדות).

חוה 1

New member
ילדים אלימים הם הרבה פעמים ילדים

היפר אקטיביים. ADHD . יש המון ספרים בנושא. ויש גם קהילה שלמה של הורים לילדים עם בעיות קשב וריכוז. http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1280&cat_id=306

אפרת_ח

New member
המאמר על "קולומביין" הרגיז אותי ../images/Emo46.gif

יונת, המאמר השני אומר בעצם את "עקרון הרצף" בשיא הבוטות והאכזריות: אם את לא משעבדת את עצמך לבית, אם את לא מוותרת על זוגיות למען שינה משותפת, אם את לא מניקה לפי דרישה עד גיל שנתיים - את אשמה בכל מה שהילד שלך יעשה בעתיד.

יונת ש.

New member
הוא קיצוני, אבל כך גם המציאות

במקרה ההוא הייתה כנראה הזנחה קיצונית מצד ההורים (לא פיסית וכלכלית, אלא נפשית). נגד זה המאמר יוצא.

אפרת_ח

New member
יונת, המאמר הרבה יותר קיצוני ממך

הוא מציין בפירוש שהגורמים הנם אי-הנקה-לפי-דרישה-עד-גיל-שנתיים ואי-שינה-עם-האם. יפה מאוד שגבר מעלה דרישות חד משמעיות כאלה... בהתחשב במספר הפסיכולוגיות-שהן-אמהות בארה"ב, זה גם יקטין מאוד את התחרות במקצועו.

יונת ש.

New member
את צודקת, אני קוראת את זה אחרת

קצת ממה שזה כתוב. נכון שהוא מדבר על צורות ספציפיות של טיפול הורי (הנקה ומיטה משפחתית). באמת אלה לא הדרכים היחידות להשקיע בילדים, ואם לא עושים אותן זה עדיין לא אומר שהילדים מוזנחים. אבל אם נסתכל על הטיעון הכללי יותר, שהזנחה הורית עלולה להוביל למעשים כאלה, אז הטיעון הזה לדעתי נכון.

אפרת - יש לי דה ז´ה וו קטן...

זו פחות או יותר היתה הביקורת שלי על עקרון הרצף בזמנו בפמיניזם ביואל (שלצערי לא ניתן לקשר לכאן כי וואלה מחקו) ורובכן התנפלתן עלי בחיצים מושחזים במיוחד....

נורית מ.

New member
אמא אשמה?

אני לא חושבת שהוא האשים את האמהות (או את ההורים בכלל) אלא את החברה המערבית שמעודדת צורת גידול ילדים שלדעתו מנוגדת להוויתנו כיצורים חברתיים. אני לעומת זאת לא חושבת שרק אמא יכולה להעניק mothering למרות שלי אישית זה נראה מובן מאליו שתינוק רך יטופל ע"י האדם היחיד שהוא מכיר באמת (מההריון כמובן). לא ברור לי איך זה מסתדר עם נושא מעמד האשה כי ללא ספק אשה שמאמינה שזו אכן צורת הגידול העדיפה לתינוקות מוגבלת היום ביכולת שלה לפתח קריירה. לי נראה שהמוגבלות הזו היא תוצאה של שוק עבודה שעוצב ע"י גברים ולכן מתאים לגברים ולא לנשים ואת זה ניתן לשנות. נ.ב. לדעתי הלינה המשותפת לא אמורה להשפיע לרעה על זוגיות בריאה שהיא בעיני הרבה מעבר לתדמית ההוליוודית של זוגיות (ישנים מכורבלים כל הלילה למשל).

למעלה