עזרה לאמא עובדת

indi31

New member
עזרה לאמא עובדת

שלום אמהות יקרות.. אנחנו עומדים בפני הלידה הראשונה שלנו.. אישתי היקרה עובדת במקצוע בו השכר אינו קבוע לאורך השנה ומשתנה משמעותית כל מס' חודשים. ביררנו בביטוח לאומי לגבי דמי חופשת הלידה והתברר לנו שמשלמים עפ"י השכר הממוצע ב 3 החודשים האחרונים. השכר של אישתי ב 3 החודשים האלה נמוך משמעותית מממוצע השנה האחרונה. אגב, היא אינה עצמאית אלא שכירה במס' מקומות שונים. האם יש דרך לשכנע את חברינו היקרים מביטוח לאומי להתחשב בממוצע השנתי של השכר שלה ולא רק ב 3 החודשים האחרונים?? מי יודעת? או לאן עליי לפנות על מנת לקבל תשובה..? המון תודה!!!

נעהלֶה

New member
מנסה לעזור

קודם כל שהלידה תעבור בקלות ושיהיה במזל. לאחר הלידה תמלאו את הטפסים כרגיל ותגישו לביטוח לאומי בצירוף מכתב שבו אתם כותבים את העניין של שכר אינו קבוע וכו'... וכן צרפו תלושי שכר של כל השנה! ואז חכו תראו מה קורה. אם הסכום הגיוני אז כנראה שהמכתב עזר אם לא- יש אפשרות לערער. איך מערערים אני לא יודעת בדיוק אבל יודעת בוודאות שאפשר כי מכירה כמה נשים שעשו זאת. יש לי חברה שדווקא ב-3 חודשים אחרונים עבדה פחות שעות (ולא עשתה ש"נ כמו תמיד) בגלל שלא הייתה במיטבה בסוף ההריון וזה התבטא בשכר בצורה משמעותית, הגישה ערעור וקיבלה את מה שמגיע לה בהתאם למשכורות הקודמות שלה. בהצלחה

nogaash

New member
אין צורך לשכנע...

זה בחוק הביטוח הלאומי.. אני במקרה חשבת שכר ואענה לך תשובה מקצועית. השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה. א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה. גם אם אשתך לא נמנית במיקרים אילו עדין יש באפשרותכם לדרוש ממצוע של שלושת החודשים "הטובים" מהשנה האחרונה בגלל שהיא אינה עובדת בשכר קבוע, יש להגיש כמובן את כל תלושי השכר של השנה האחרונה. בהצלחה.

למעלה