עזרה לאמא המתקשה

עזרה לאמא המתקשה

שלום לכולם (שוב)..

משתתפת סמויה כבר מספר שנים ואפילו העזתי ושלחתי שאלות בעבר אך הפעם אבקש עזרה אמיתית.
בני בן שבע וחצי כנראה עם טוראט - רוב הסימנים שם , רופאת ילדים אבחנה ולפי הקריטריונים הוא בהחלט שם.
בתקופה האחרונה הטיקים החריפו מאוד ואיתם עלה מפלס החרדה שלי לרמות כמעט קיצוניות.
קשה לי מאוד להתמודד ולהשלים עם המצב ואני שרוייה במין אבל מתמשך המלווה בחרדות ועצב בלתי נסבלים המפריעים לתפקוד המשפחתי התקין וכמובן לבריאותי שלי.
ניסיתי פסיכולוגית קלינית במשך תקופה ארוכה, לאחר מכן עברתי לפסיכותרפיה וכמובן כדורים אך אני מרגישה שאני עדיין רחוקה מאוד מקבלה והשלמה. ברור לי שהרבה אמהות עברו תקופה לא קלה אך האם תקופה זו יכולה להתמשך ללא סוף???? מתי ואיך תבוא ההשלמה וקבלת הילד כפי שהוא? מתי אפסיק לראות רק את הטיקים ולהתבייש בהם ואתחיל לראות את כל הדברים היפים שבילד האינטיליגנט, היפה והיצירתי שלי? עד מתי אאמלל את עצמי ואחלום על ניסים ונפלאות ואפסיד את ילדותו של בני?
הילד תלמיד נהדר, קיבל תעודת הצטיינות בסוף השנה ובמקום לשמוח ולהתגאות חיפשתי תירוצים איך לא להגיע לטקס ולהתמודד עם המבטים.
ברור לי שהטיפול כרגע חייב להתמקד בי, למען הילד ולמען המשפחה כולה אך אין לי מושג האם אצליח לעבור את התקופה הקשה הזו ולהיות חזקה וסופר חיובית ותומכת כמו כל האמהות הנהדרות בפורום הנפלא הזה.

אשמח מאוד לקבל תגובות ועצות ושוב - המון תודה לכולכן. אתן נפלאות

שביק

New member
אמא חביבתי.ראשית להירגע. טוראט זה לא

סוף העולם
ועכשיו, על חלק מהשאלות ענית בעצמך.
את רואה ילד מקסים, מוכשר, אינטליגנטי וכו'.
את יודעת שחשוב שתקבלי את טיפול תומך וכלים להתמודדות
נכונה במשפחה ומול בנך.

דבר חשוב: לטוראט יש תנודות משתנות בהתאם לתנאים:
מזג אויר קייצי או חילופי עונות מחריפים בדרך כל את התופעות של הטוראט.
יש להיאזר בסבלנות עד יחלוף. רצוי מאד להימנע משמש קייצית
ים, בריכה משחקי חצר רק בשעות קרירות יותר ולהיות בשאר היום במקום ממוזג.

בנך היקר חווה עכשיו שינויים. ממסגרת מסודרת של בי"ס לחופש.
התרגשות לקראת שנת הלימודים הבאה. איך יהיה? ועוד שאלות ותהיות.

ומה עושים? אני בטוחה שאת אוהבת את בנך אחרת לא היית פונה ומבקשת עצה......... המשיכי להראות לו אהבה, ואסור בפירוש להתבייש בילדך.. הוא ילד מקסים ויש לו טיקים. אז מה???? ראשית הוא לא אשם בכך ואין כאן אשמים כלל וכלל. נא גם לא לחפש אשמים.

אני בטוחה שלא "גנבתם" את התסמונת. אם היא גנובה - למה להתבייש? הילד שלך אינו פגום שיש לתקנו.
יש במסגרת העמותה קבוצות העצמה להורים. ההדרכה תפתח בפנייך עולם חדש. הקלה רבה מבחינה רגשית וגישה טובה עם בטחון עצמי רב יותר לך כאם.

תפני לגובלינית במסר והיא תתן לך פרטים בנוגע לקבוצה הבאה

המשך חופשה נעימה וחיי כייף

משביק

אמא יקרה ונפלאה!

יודעת למה? כי את כל כך אוהבת את ילדך שאת רוצה להפוך את העולם כדי שיהיה לו טוב...

מאוד מוכר וידוע הקושי הראשוני, ההתכנסות, הרחמים העצמיים ובעיקר החוסר אונים מהחוסר וודאות איך עכשיו יראו חייכם וחייו של הילד, הפחד משתק ועוצר את הזרימה של החיים. ולכן כדי להפחית את החרדה את כבר בדרך הנכונה. נכנסת לכאן, את רוצה לעזור לעצמך כדי לקבל כוחות ותאמיני לי שיש לך אותם, מותר לך להתכנס ולהיות מדוכדכת מותר לך גם לקחת את הזמן לעצמך זה אפילו רצוי כך הבית לא ייכנס לכאוס. רק תדאגי לקבל עזרה הן מהבעל, משפחה מורחבת, אחים, שכנים , חברים שיכולים להיות עם הילד לכמה שעות ואת תעשי באותן שעות דברים שאת אוהבת בשביל הנפש שלך. זה מחזק וזה מכניס אנרגיות חדשות לגוף ויותר מזה זה הזמן שחושבים מהראש ולא מהלב כך הופכים להיות יותר פרקטיים.

תאמיני לי ברגע שאת תתחזקי את לא תדאגי או תחשבי מה הסביבה תדבר על הטיקים מכיוון שאת תראי בעצמך ותראי לעולם את החוזקות של ילדך לא את "החולשות" זה גם ייתן לו כח ואמונה בעצמו.

שיהיה המון בהצלחה!

בנבר

New member
אמא יקרה

ובהמשך לחברותי,
מאד מוכרת התחושה שאת מתארת.
מאד ברור הקושי ,מאד לא קל להכיל את הטיקים,את השונות,את הקשיים שנילווים לתסמונת .
כל לידה של ילד מלווה בציפיה גדולה חלום ופנטזיות ופתאום משהו משתבש ,אף אחד לא הכין אותנו ,אף אחד לא אמר שיהיה קשה ,איך מתמודדים?
אין כאן יקירה תרופת קסמים , יש כאן רק כמה שותפים שמתמודדים בדיוק עם אותם הקשיים ,הם יכולים להיות עבורך מורים נפלאים ,שיעברו איתך את המכשולים ויאירו את דרכך .
כשמתמודדים עם תסמונת טורט מאד חשוב לזכור ולדעת :
כשם שהגיעה החמרה ,תגיע גם הקלה ושוב הטיקים יהיו יותר מתונים .
ברוב המקרים בגילאים יותר מאוחרים ,מדווחים רבים על הקלה משמעותית!!!
אין תרופת קסמים של זבנג וגמרנו .
בעלי התסמונת הם ילדים רגילים שמתמודדים .
הילד ואתם זקוקים לכלים.

למדנו במשך השנים שהחשוב מכל בהתמודדות עם התסמונת הוא לחזק את הילד ולהעצים את חוזקותיו ,לקבל אותו ,להתחבר לדרך בה הוא מקבל את עצמו ואת הקושי .(ברוב המקרים הם מקבלים זאת יותר טוב מאיתנו).להציב מטרות ראליות ולחיות את היומיום .
יקירה ,תמיד תזכרי שקיימת המון חמלה והכלה .אין צורך להסתתר ולהתחבא .כשמספרים או חולקים נתקלים לרוב בהבנה וקבלה .תתמקדי בבניית סביבה מכילה ראשית בתא המשפחתי הקרוב ותרחיבי בהדרגה ,שתפי חברים בהתמודדות .
נצלי את הבמה הנפלאה הזאת של הפורום והפייסבוק להעלות כל קושי וללמוד משותפיך הרבים כאן .
מציעה לך להצטרף לסדנת הורים , להפגש פעם בשבוע עם אנשים שמדברים בדיוק על אותם דברים ,לקבל המון כלים והמון חיזוקים .
שאלת אם התחושות האלו יילוו אותך עד הסוף???
מניסיון ולאחר שנים רבות שהטורט חלק מחיינו ,שהראש היה מאד שפוף,שמחנק נכח קבוע בגרון,שהדמעות זלגו בכל מקום ,
למדנו להרים את הראש ,לחייך ולשמוח ולראות עד כמה נפלאים ילדינו .
תמיד כאן לחזקך ולעזור לך להתמודד.

אורית5553

New member
אמא יקרה היי

היי,

בני כיום בן 10 עוד מעט, עם טורט מגיל 6, עברנו בדיוק את מה שאת מספרת את תחושת האבל, ההכחשה, למה לילד שלי, מה נעשה ועוד מיליון שאלות שמתרוצצות בראש.בכי בלי הפסקה....אבל כיום אנחנו כבר לא מייחסים חשיבות רבה לטיקים כמו שהם מגיעים בגל ככה הם מתמתנים לאט לאט, אני לא אשקר לך יש מידי פעם את רגעי השבירה את הבכי, אבל מהר מאוד אני עושה סויץ בראש ומנסה לראות את גיא החתיך, הילד המדהים שלי הרגיש והטוב לב....אין מה לעשות תמיד תחשבי שיש דברים גרועים יותר בחיים!!!
לי בתור ילדה היו טיקים לא ידענו מזה בכלל היום אני בת 41 נשואה באושר עם שלושה ילדים מקסימים, אין לי כרגע טיקים היום רק אם אני ממש בלחץ יוצא איזשהו טיק.....
אבל בשבילך ולטובת הילד אל תיקחי את זה יותר מידי קשה, יהיה בסדר ומסיפורם של האנשים המדהימים בפורום זה מתמתן עם הגיל, אני אני מקוה שכך יהיה.

אני כאן בשבילך לכל שאלה ואשמח לעזור ולשתף בשמחה רבה

שבת שלום רוגע והמון בריאות
אורית

למעלה