עזרה לאח

anonimus26

New member
עזרה לאח

שלום, אשמח לקבל עצתכם כיצד להתנהל עם אחי הקטן (בתחילת שנות העשרים לחייו). אחי חזר מטיול אחרי צבא לפני כתשעה חודשים. מאז התחילה ההתרחקות שלו מהמשפחה ומהחברים. יתכן וההתרחקות החלה עוד טרם שחרורו מהצבא, אך לאחרונה חלה החמרה משמעותית. לכאורה נראה כי הוא מנסה להתחיל את חייו- התחיל לעבוד (בעבודה שמזכירה את הטיול...), חשב ללמוד תחום שנגע בו בטיול, לאחרונה נרשם ללימודים. אך בפועל, הוא התרחק מהמשפחה ואף מהחברים, עבר לגור לבד בדירה קטנה ומבודדת. אנחנו חוששים מהבידוד הזה, מהרעיונות שעלולים להיכנס לו לראש. הוא מגיע מדי פעם לסופי שבוע הביתה, אך במהלכם לא יוצר שיחה, מסתגר בחדר. הוריי פנו כבר לפסיכולוגית ולעובדת סוציאלית. התשובה היחידה שהתקבלה שיש צורך לדבר עמו על מנת להבין את המצב לעומק. הוא לא מעוניין. הוריי ואני לא יודעים כיצד להתייחס אליו, בתקופה הזאת תמכתי מאוד בהוריי (קשה להתעלם מהסבל שלהם), אך בפועל נראה לי שהחמרתי את המצב- נוצרו שני מחנות: הוריי ואני מצד אחד ואחי מנגד. איבדתי "נקודות" אצלו. אני מנסה להתקרב אליו, לנסות להיות רק אחות. אך בינתיים הוא דוחה אותי. חשבתי לנסות להביא יועץ פסיכולוגי אליו (לא יודעת אם יש בכלל דבר כזה)- מה דעתכם בנושא? אשמח לשמוע כל מידע נוסף תודה מראש האחות המודאגת.

גרא.

New member
anonimus26,כדאי לבדוק את האפשרות להכניסו ל..

"כפר איזון" המטפל בתרמילאים שחזרו מחו"ל במצב נפשי דומה,לאו דווקא בגלל שמוש בסמים.ראה קישור.

למעלה