עזרה חשובה !:)

דנה א4

New member
עזרה חשובה !:)

הבאתי לפני כמה ימים כלבה חדשה הבייתה .. בת חודשיים .. היא מקסימה ממש אבל היום הייתה הפעם הראשונה שהיא נשארה לבד בבית ואחרי פחות משעתיים הוזעקנו ע"י השכנים בגלל שהיא בוכה ונובחת בלי הפסקה ..
כמובן שאין אופציה שבה יהיה מישהו עם הכלבה כל היום .. ולפעמים היא תצטרך להישאר לבד..
יש איזו דרך מוכרת להקל עליה ? או משהו שאפשר לעשות שימנע ממנה לבכות?

ממש צריכה עזרה ,
תודה :)

שימי1100

New member
היי

מזל טוב על הגורה החדשה ראשית מדובר בזמן הסתגלות של הגורה בבית החדש ומן הצפוי שתנהג כך , אני ממליץ לדבר עם השכנים ולהסביר את המצב וסביר כי בעוד כמה ימים זה יעבור והיא תתרגל באם המצב הזה ממשיך יכול להיות שמדובר בתלות או חרדה שהכלבה חווה , במצב זה מומלץ לטפל כבר עכשיו ולא לחכות שההתנהגות תהפוך להרגל. באם זה ממשיך ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע ולפתור בהתאם בברכה שימי כהן ״מבט הכלב״

Yukita

Active member
מנהל
זה אמנם נכון אבל אני מוסיפה

שבכלל כדאי לכם להביא איש מקצוע עכשיו. לאו-דווקא כדי להתחיל איזה משהו ארוך, אלא אפילו מפגש בודד שבו הוא בא, מסתכל בתנאים בבית ונותן לכם המלצות נקודתיות להתנהלות עם הגורה כדי שכבר מעכשיו, מלפני שמתפתחות בעיות אמיתיות, תתחילו נכון ויהיה לכם הסיכוי הגדול ביותר לגדל כלבה שמחה ובריאה שגם אתם תיהנו ממנה הכי בעולם.

גם כדאי לקרוא באתר "חיי כלב", יש שם לא מעט מאמרים שנוגעים להכנסת כלב חדש הביתה וטיפול בגורים:

www.dogslife.co.il
בהצלחה!

kseniya77

New member
תרגילו אותה לעצמאות כבר מגיל צעיר

ניתן לעשות זאת ע"י הגדרת מקום לכלבה, למשל פינה בסלון בגודל מטר וחצי על מטר, התקנת גדר מתאימה שלא תוכל להסתובב חופשי בכל הבית. היא צריכה לישון שם בלילות, בשום פנים ואופן לא במיטה שלכם ועדיף לא בחדר איתכם. כשאתם הולכים, היא גם צריכה להיות בפינה שלה מבלי אפשרות לצאת. אם היא בוכה, תבואו, תרגיעו אותה, אבל לאחר מכן תשאירו אותה לבד. אל תגזימו כי היא קולטת שאתם רצים אליה על כל בכי ותתרגל לכך! בהתחלה תצאו מהבית לחצי שעה, תראו איך היא מגיבה, תגדילו את פרקי הזמן בהדרגה.
הגדר לגורים עושה שני דברים חשובים - מרגילה לעצמאות וגורמת לכלב ללמוד להתאפק עם הפיפי, כי הגור תופס את המקום כבית שלו ולא רוצה ללכלך. אם יש לו אפשרות להתרחק לפינה אחרת בבית, הוא ילך לשם ויעשה את צרכיו, אבל אם הוא לא יכול לצאת, הוא ילמד להתאפק. ככה הכלב שלי בגיל 3 חודשים התאפק כבר עד 7 בבוקר, ובגיל 5 חודשים הפסיק לעשות פיפי בבית! מאוד מומלץ!

למעלה