עזרה - חצי גמ"ל?!

luli83

New member
עזרה - חצי גמ"ל?!

הי,

פיצפיץ (שכבר בן שנה וחודשיים) יונק, ובזמן האחרון משתמש בי יותר ויותר כמוצץ... הוא נרדם על הציצי (שעם זה לא היתה לי בעיה עקרונית עד כה), אבל בשבועיים האחרונים נשאר עם הציצי בפה המון זמן לתוך השינה. כך יוצא שאם אני מוציאה את הציצי וזה לא לרוחו, צריך להחזיר מיד, ואם אני לא מוכנה (קורה לפעמים באמצע הלילה שאני פשוט מעירה את החצי כי לא יכולה יותר...) מצריך הרדמה מחדש או בקבוק כתחליף.
מצד אחד, אני מרגישה שזה צריך להיפסק כי המינון עבר את הגבול הנסבל מבחינתי, אני רק לא יודעת איך...
מצד שני, אני תוהה אם לתת לזה לחלוף כמו כל מיני קשיים אחרים בשינה שעברו אחרי כמה שבועות/חודשים ונראים היסטוריה.

הלילה, כשכבר לא יכולתי להמשיך להניק, אמרתי שהציצי הלך לישון, מה שלא ממש עניין אותו והוא המשיך לקטר (לא בכי היסטרי, למעט רגעים ספורים, בין לבין). אחרי יותר משעה וחצי של נסיונות הירדמות בידיים/ קיטורים וקצת בכי, הוא נרדם. אחרי שעה התעורר שוב, אבל כבר היה לפנות בוקר והנחתי שגם רעב אז נתתי, וחזר לישון.
אבל כשאני נותנת לפעמים כן ולפעמים כן, אני חוששת שעלולה ליצור בלבול. לא לתת בכלל ציצי בלילה זו אופציה אבל פחות טובה כי אני עדיין רוצה לתת ארוחה בלילה (חוששת שיהיה רעב, והוא גם ככה באחוזון נמוך מאוד).

אציין שאמנם עברנו קצת שבירת שגרה עקב עמוד ענן, אבל בגדול אין לנו בעיות של מחלות/שיניים כרגע.

מה דעתכן? מה לעשות? איך? מתי אתן גמ"לתן?

תודה

נשמע לי

שאת לא מתכוונת לגמ"ל מהנקה אלא משימוש בציצי כמוצץ.
אם כן, אז אני השתמשתי בעצה שקיבלתי בפורום, להסביר שמהציצי רק יונקים ובכל פעם שמתחיל לשמש כמוצץ,
להגיד אני רואה שסיימת לינוק ולספור (תחליטי את עד כמה) נגיד עד 5 ולנתק. אם הוא בוכה ומוחה להחזיר וחוזר חלילה עד שהקטע יתפס.
אני לא זוכרת בת כמה הבת שלי היתה כשהתחלתי עם זה אבל אני זוכרת שזמן מה היה נראה שהיא בכלל לא מבינה מה אני רוצה ממנה ואז פתאום היא קלטה.

בכל מקרה בעיני מאד חשוב שתשימי לב אם את רוצה לעשות גמ"ל או לא כי יכולה להתעורר חרדה מאובדן הציצי ובעקבותיה רצון מוגבר לינוק.
אז אם את לא מתכוונת לגמול חבל עשוי להתיש את שניכם, וגם את אבא

luli83

New member
הבנת אותי

אכן רוצה להפסיק לשמש כמוצץ...
אבל באמצע הלילה להתחיל להסביר שוב ושוב???
זוכרת אולי תוך כמה זמן נפל האסימון?

אז תסבירי רק ביום

ואולי בלילה רק תספרי. אולי אפילו מספיק שתחזיקי את הרעיון הזה בראש וזה כבר יעשה את העבודה?
לא יודעת תתחיל ותרגישי איך מתקדם.
לא זוכרת אני רק זוכרת שזה הרגיש כמו נצח

ונראה לי שאצל שושונלה שממנה לקחתי את הרעיון שלקחה אותו מהאוסטרלית זה היה יותר מהר.
הבת שלי כבר בת שלוש וחצי ואני מרגישה שאני מדברת איתך על היסטוריה נשכחת
ונדמה לי שהיא היתה קצת יותר גדולה כשעשיתי את זה.

למעלה