עזרה חברים

babuni

New member
חברים עזרה

האופנוע שלי (GPZ) מתחמם ,ובאחד הרמזורים נזל לי בערך ליטר של מים ירוקים לא יודע מאיפה !? מישהו אמר לי שזה אטם ראש או משהוא כזה אני לא מבין בזה אז מי שמבין אני אשמח לשמוע וגם כמה זה יעלה תודה!!!

TomaC

New member
חימום מנוע יכול להיות מהרבה סיבות

נזילת מים גם כן. תגיד מאיפה הנזילה, מה קרה לפני\אחרי, האופנוע נוסע תקין? השאלה שלך היא כמו מבחו הנהיגה של חיים הכט. יכול להיות שהתשובה הנכונה היא אטם ראש מנוע שנפגע- אבל חסרים הרבה פרטים לפני שנקבע את זה

M a x

New member
אטם ראש אפשרי...

מהנסיון שלי המנועים של הGPZ סובלים מהרס מהיר יחסית של יחידת הטרמוסטט. אפשרויות נוספות,יוניט יחידת קירור (מאוורר) לא תקין. המלצה- מוסך ומיד. העלות - כמה מאות שקלים ליוניט וטרמוסטט חדשים.....במקרה של אטם ראש ...משהו בסביבות ה 1500 עד 2000 שקלים. אגב- כל אחת מן הבעיות שאינן אטם ראש , במידה ולא תתוקן תביא לנזק לאטם ..ובמקרים קשים יותר לראש המנוע ואף למנוע עצמו.

Moo Moo

New member
עוד הצעה.... (אולי מוזרה במקצת אבל.

עזרה לי פעם) תשאיר את מכסה הרדיאטור פתוח, הפעל את המנוע ותן קצת גז (אחרי שמילאת מחדש את הנוזל כן?) אתה רואה הרבה בועות? לא בועות של הסירקולציה, אלא ממש שפריצים?... יתקנו אותי המומחים, אבל כמו שקרה לי פעם (הלך האטם ראש) יש מצב שחלק מהקומפרסיה מהצילינדרים בורחת לתוך הנוזל קירור, ופשוט דוחפת אותו החוצה מאיפשהו לא?

TomaC

New member
אמנם אני לא מהמומחים

אבל בכ"ז
. רק הערה קטנה בצד..... את מיכל הרדיאטור פתח לאט ובזהירות, לאחר פתיחת מיכל העודפים ולא כשהמנוע חם. תומר

GiladZX6R

New member
נשמע הגיוני, במידה ויש בריחה ממשית

מו מו, לאט לאט אתה הופך למכונאי פה בפורום....
בסוף עוד תטפל באיטלקיה שלך לבד.

M a x

New member
מו מו...

עצה ידידותית...עדיף שאיטלקיה תטפל בך....

Moo Moo

New member
איטלקייה כזאת במיקרה?

ארררר, תן לי את הצמד הזה (מדבר על הבחורה והאופנוע, לא הצמד 75C) וזהו, אני מת מאושר, בטח יתרסק לתוך איזה צלע הר.

Moo Moo

New member
עזוב אותך....

גם ככה לא צריך לעשות איתם כלום, מצידי אני יכין להם כלוב זכוכית ויעמדו באמצע הבית

Moo Moo

New member
איזה לטפל לבד, האופנוע המסכן הזה...

כיסחתי 3 רפידות ברקסים ב9 חודשים אחרונים, הרפידות שיש בארץ במידות של הקאליפר הם משהו ממש על הפנים, טיפה כאסח והם גמורות. אז לסטאריק נמאס להחליף/להזמין לי רפידות אז הוא בונה/מתאים לי רפידות סינטר בהזמנה אישית ספיישל MADE. נקווה שיחזיק יותר מ5K.

zelik5

New member
כמה אפשרויות

1. פקק רדיאטור לא תקין (ייתכן שלזה הכוונה ב"אטם ראש"). 2. טרמוסטט. 3. מאוורר לא תקין (או שהוא עצמו, או שהיוניט שאמורה לתת לו פקודה לעבוד). בריחת המים החוצה היא תוצאה של רתיחה. לא בריא למנוע (בכלל, בכלל לא בריא...)

babuni

New member
עזרה חברים../images/Emo92.gif

הGPZ שלי התחיל להיתחמם מגיע ממש עד התחלת האדום וכשעצרתי באחד הרמזורים מישהוא אמר לי שנוזל משהו כשהסתכלתי ראיתי שמלא מים ירוקים נוזלים אז עצרתי בצד אבל לא צלחתי לגלות מאיפה !!! מלאתי חזה משהוכמו ליטר מים . מישהוא אמר שזה אטם ראש מנוע מישהו יכול לומר לי מה זה ?? וכמה תיקון כזה צריך לעלות???

JackR1

New member
תיגש למוסך, אי אפשר להגיד כלום

בלי להסתכל על הכלי. אם היה הולך אטם ראש מנוע - לא היה משפריץ לך נוזל קירור (אני טועה? לא מכונאי אחרי הכל, צריך לבדוק את עצמי). יכול להיות אפילו שסתם מעודף לחץ השסתום של הרדיאטור פרק קצת נוזל. להגיע כמעט לאדום - זה בסדר באופנוע, GPZ ספציפית. אם המים שמילאת הם רגילים - תחליף נוזל קירור באותה הזדמנות.

zelik5

New member
לא ענינו לך כבר?

מנועי ה GPZ נותרו כשהיו לפני שעתיים... כנראה הלך לך טרמוסטט. גש בדחיפות למוסך ותשתדל כמה שיותר בנסיעה רצופה.

babuni

New member
תודה רבה בקשר לתשובה שאולי עניתם

אני חיפשתי אותה ולא מצאתי באמת!!! ולכן כתבתי שוב את ההודעה תודה בכול מקרה

pootzy

New member
ועוד משהו מנסיון אישי...

תניע את האופנוע עד שהוא יתחמם, ותבדוק אם המאוורר מתחיל לפעול. אם הוא לא, תבדוק את הפיוז שלו. במידה והפיוז תקין, תבדוק אם המאוורר עצמו תקין ע"י חיבור החוט שיוצא מהמנוע של המאוורר אל היוניט שברדיאטור למינוס במצבר. ( אתה לא חייב ממש לגעת במצבר, מספיק לגעת עם החוט במנוע ( לא של המאוורר, של האופנוע
, וכמובן, מנוע כבוי וסוויץ' על ON). במידה והמאוורר עובד, אז הבעיה היא ביוניט. את היוניט אפשר לבדוק ע"י הכנסתו למים רותחים ובדיקה עם מד אום. אם המאוורר לא עובד כאשר אתה עוקף את היוניט כפי שמוסבר למעלה, או שהלך המנוע של המאוורר, או שבדקת את הפיוז הלא נכון והפיוז של המאוורר שרוף. לאחר הבדיקות הנ"ל תהיה לך תמונה קצת יותר טובה על הבעיה. אם זה מסובך מידי, מומלץ ללכת למוסך.

למעלה