עזרה...זה דיי דחוף....

no name141

New member
עזרה...זה דיי דחוף....

היי טוב אז אני לא משצ''ית אני בפרחים ובגלל שהטיול של שכבת ח' אצלנו יוצא על הבגרויות בחרו באנו לצאת בתור משצ''ים..אז זה טיול ראשון שלי שאני מדריכה בו ועוד לפני הקורס... אז אני ישמח לכמה טיפים ועצות לצופרים וכאלה... ועוד משהו אנחנו צריכים בערב להעביר להם פעילות כל שהיא שתהיה בין שעה לשעה וחצי ..אז למישהו יש רעיונות למשחקים שיעסיקו אותם?!... תודה לכל מי שיעזור!!!:)

הנה כמה טיפים

אוכל דאגו שהאוכל יהיה מאורגן היטב. אוכל למשך הטיול יהיה בתרמילים הקטנים ובערב אוכל מבושל. בישול בעת הבישול השגיחו כל הזמן על האש. לא לתת לחניכים גישה ישירה לאש. תנו להם לעשות את העבודות שמסביב (חיתוך ,ערבוב וכ"ו). גיוון השתדלו לגוון כמה שיותר . לא לחזור על הפעלות וסיפורים . לא לשעמם !!! דוגמא אישית זכרו שאתם משמשים דוגמא . אל תתנו לחניכים לחקות דברים שלילים . אל תסתכנו ואל תעשו דברים אסורים. הפעלות כמה שיותר !!! אל תפחדו לעשות יותר מידי. אפילו שיישארו לכם ספר. אסור שיהיה זמן מת. שיהיו לכם הפעלות מוכנות שתוכלו לשלוף כל רגע. ודאות כל הזמן! כל הזמן לוודא שהכל בסדר . אל תתביישו לשאול כל הזמן את החניכים אם הכל בסדר . בקיצור - לפקוח עיניים ! זבל חשוב להשאיר כל מקום נקי. לא להשאיר אפילו טיפה של לכלוך ואל תשכחו את הדוגמא האישית. חברים טיול זה זמן לחברה ודאו תמיד שלכל החניכים נוח ונעים, שהם לא מרגישים לבד -הייה אתה חבר לחניך ולצוות המדריכים. טיול הוא לא רק הליכה! דרבנו את החניכים לעצור מידי פעם וסתם ליהנות מהנוף. עזרו להם להבחין בדברים היפים שבמסלול. ידיעת הארץ לא לשכוח הסברים על אתרים , שבילים , צמתים, פרחים, מקומות ועוד ועוד. אל תפחדו מהסברים . אם עושים אותם מעניינים - החניכים מקשיבים. כובע כל הזמן כובע על הראש ! מהרגע שיוצאים למסלול ועד סופו (גם אם אין שמש !) לא לוותר!!! לא להישבר ולא להתייאש גם אם נורא קשה ! במיוחד לא להראות לחניכים כשמשהו מתפשט או כשאתם עצבניים. השתדלו להמשיך לחייך , וזכרו - גם מדריך יכול וצריך ליהנות בטיולי חניכים. מים מים ... מים... מים... מים... גם כשלא חם ולא מרגישים צמאים . דאגו שישתו כל הזמן מים. אפשר לעשות תחרויות שתייה ועוד משחקים שסובבים סביב מים. מקצועיות אתם המדריכים אתם צריכים להיות מוכנים . ללמוד לפניי ,להכין דברים, להיות מוכנים לכל בלת"ם שיכול להיות. לאלתר. נעליים גם בערב. כל הזמן נעליים סגורות. סיפורים ואגדות מידי פעם עצרו ליד צמח או אתר או מערה או כל דבר אחר וספרו סיפור או אגדה או צ'יזבאט או כל דבר אחר נחמד על המקום . אפשר גם להקריא שיר או קטע נחמד שמתאים למקום ולאווירה. סמכות לא לשבור סמכות של מדריכים אחרים. עזרה עזרו לחניכים שמתקשים בהליכה או בנשיאת התרמיל. אל תתנו להם להיסחב מאחור. עודדו אותם כל הזמן !!! פעילות כל הזמן פעילות . ללמד שירים וריקודים לעשות פעילות בוקר טוב וערב טוב. להקריא סיפורים , להכין ערבים או פעולות בערב. שוב - לא לשעמם! צרידות- צאו מהטיול צרודים ככל האפשר, וכך גם החניכים שלכם, זה הופך את הטיול לכיף במיוחד קרנף היזהרו מקרנפים בדרך ! זו חיה מאוד מסוכנת... ראש גדול ואפילו גדול מאוד! כל הזמן להפעיל את הראש - ולחשוב איך למנוע פקשושים . לחשוב על הדברים הכי קטנים . לא להקל ראש !!! שירים לשיר ! לשיר ! לשיר !לא להפסיק לשיר כל הזמן ! תשתדלו כמה שפחות לדבר ולקשקש בינכם . לכו עם החניכים , התערבבו בניכם. ובכלליות- תירגעי, תנסי להנות מהטיול, תנסי לראות איפה את יכולה להיכנס ולתת מעצמך, תנסי לתרום כמה שיותר, ומעל לכל- אם תראי לחניכים שלך שאת נורא נהנית מהטיול גם הם יהנו...

למעלה