עזרה ועצה בבקשה

עצובה 24

New member
עזרה ועצה בבקשה

גילוי נאות : העתקתי את ההודעה מפורום בינו לבינה כדי לקבל עוד אולי חוות דעת למרות שזה אולי כבר לא נחשב זוגיות במשבר

היי לכולם

נפרדתי מחבר שלי שבוע שעבר אחרי שנתיים יחד ומגורים משותפים של חצי שנה.
הסיבה וההסבר שנתתי לו היא שידעתי שהוא לכיוון חתונה (29) בעוד שאני (24) לא יכולתי להגיד בוודאות כמו שהוא הצליח , שאני רוצה ומוכנה לעתיד משותף ללא ספק .

אני אוהבת אותו והייתה לנו מערכת יחסים אוהבת , עם הומור , תמיכה ושיתוף .
נכנסתי ללחץ וראיתי את זה כהחלטה כל כך חשובה ומשמעותית בחיים שלי , שכן הורי גרושים והרבה אנשים שאני מכירה + סטטיסטיקה ויש לי אופי שמנתח וחושב כל הזמן על מה יכול להשתבש , ולא רציתי להשאר איתו ועוד שנתיים להחליט שזה לא מתאים לי .
חשבתי עליו שזה לא יהיה פייר כלפיו .

עכשיו עברו שבוע ויום וכמה שזה נשמע נדוש אני כל כך אוהבת אותו ורוצה לבלות את חיי איתו , שיהיה אב לילדי בעזרת השם ולהיות שם בשבילו ולעשות אותו מאושר .

הוא אמר לי שברגע שאמרתי לו שאנו נפרדים ( באותה נשימה הסברתי לו שאינני סוגרת את הדלת שלנו ושאני אקח את הזמן ואם נחזור והוא יסכים וירצה זה יהיה הרבה יותר חזק וגם אני אקבל את הבטחון שאני זקוקה לו , אחרי הכל זה הקשר הרציני הראשון שלי) שמחר היה מתחתן איתי ועכשיו הוא בטוח בזה.

מה לגבי ? אני גם יודעת את מה שהוא יודע עכשיו וגם אני רציתי לבוא בשלה עבור שנינו כדי שהזוגיות תהיה עם בסיס איתן כי כבר הייתה לנו חברות טובה ואמון רקרציתי להרגיששאני בטוחה ולא חצי בטוחה.

זה עושה אותי בן אדם רע ? לי לא מותר גם אחרי אירוע דרמטי לראות ביותר בירור ? השנים שיש לו עלי מבחינת הגיל בעיניי נתנו לו ושפכו אור על מי שהוא רוצה ואני גם בגלל ההיסטוריה שלי ואירועים שעברתי לא היו לי יותר מידי או בכלל את ההיסטוריה שתגיד לי מה אני רוצה ומה אני לא .

אני יודעת עכשיו

לעולם לא רציתי לפגוע בו בכוונה או ניצלתי אותו והוא אמר לי שאני הייתי החבר , החברה , אהובתו והמסתי לו חומות ושהוא מרגיש שהוא זכה בלוטו איתי.

אני גם מרגישה את זה עכשיו וכל כך כואב לי לדעת שעשיתי כנראה את אחת מטעויות חיי רק כי רציתי הרגשת ביטחון וכשנמצאים בתוך קשר או בועה לא תמיד , לפחות אני , הצלחתי לעשות זום ולפרש ולדעת כל מה שהייתי צריכה .

תודה למי שקרא עד פה ושאלותיי הם :

האם יש סיכוי שנחזור ?
כדאי לי להלחם ? או לתת לו זמן שגם הוא יוכל לחשוב
לא טוב שאני בשבוע הזה כותבת לו שקשה לי או מתקשרת ( התקשרתי 3 פעמים סהכ) מגיע לו שאעזוב אותו ושלא אפתח את הפצע אה ?

אני כאילו שוכחת שאני נפרדתי ממנו תבינו .. מרוב שאני אוהבת אותו זה כאילו בורח לי מהראש ואז שאני נזכרת אני מבינה למה הוא לא מטלפון או שואל לשלומי אני כל הזמן שוכחת

אני לא מפסיקה לבכות ואם הוא יתן לי סיכוי אני אגרום לו להיות מאושר אני יודעת את זה .. בחור כל כך מקסים ורגיש וקיבל אותי כמו שאני .

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

קודם כל, ב"פשוטו": כן, תחזרי אליו.
האם יקבל אותך או לא? אני לא יודע.
אם הוא יקבל אותך ללא תנאי - סבבה.
אילו אני במקומו, הייתי חוזר אבל שם לך תנאי שתלכי למישהו מקצועי לברר מה הסיפור שלך.
ולא במקרה, זו גם ההמלצה האישית שלי. השאלות שהעלית רחבות ועמוקות מדי לפורום. בשביל זה יש אנשי מקצוע.

לכן, לסיכום:
- כן, לחזור.
- ללכת לכמה שיחות טיפוליות ולברר לעומק, ולא בכאילו.

עצובה 24

New member
תודה רבה על דעתך ושאלה נוספת

להלחם משמע לא לתת לו זמן לחשוב גם ? משהו כמו חודש לא יותר ?
זה הוגן בכלל שאני לא אתן לו את זה ? לא נעים לי להיות חוצפנית

מריוס זכריה

Member
מנהל
אלו לא דברים שנקבעים במעמד צד אחד

דברו על זה ונסו להגיע להסכמות.
זאת מהות העניין, לא?

תגידי לט שטעית ואת רוצה לחזור, ותראי מה הוא אומר. למה לעסוק בניחושים?

גארוטה

New member
מה שאת מתארת זה

ששנתיים של עם לא הספיקו לך מה שאת יודעת אחרי שבוע בלי. לא קצת מוזר?

זה לא שהוא כרע ברך ושלף טבעת ונבהלת, אלא רק המחשבה והידיעה שהחלום שלו לבלות איתך את חייו היא שהבהילה
אותך כך סתם לפתע פתאום ביום בהיר אחד והחלטת לקום וללכת ולסיים קשר ארוך ומוצלח. לא מריבה, לא חילוקי דעות תהומיים,
רק מחשבה שזה הולך לכיוון רציני (לאן חשבת שזה הולך לפני שנה, או חצי שנה כשעברתם לגור ביחד?) וחטפת רגליים קרות וסיימת קשר,
את קולטת? סיימת קשר! בלי לדבר, להסביר, להתלבט ביחד, לקחת קצת אויר אחד מהשני, פשוט נפרדת ממנו.

רק כדי לרכך את מה שכתבתי אני אתחיל מהשאלה שלך קודם. האם יש סיכוי שתחזרו? אני מאמינה שכן. הבחור אוהב אותך ואת הבנת עכשיו
שגם את אותו והאהבה, אני מאמינה שתנצח. אבל, כן יש אבל, תתכונני לכך שמה שהיה לא יהיה לפחות לא בהתחלה. לא בטוח שיספיק לו לדעת
כמה את מתחרטת וכמה את רוצה אותו בחייך, לא בטוח שהוא ירגיש את אותו הבטחון שהיה לו בקשר כמו קודם ושלא תקומי עוד חודשיים שוב
ותלכי ולכן, כמו שמריוס הציע, את חייבת לטפל כדי להבין מה הביא אותך לצעד הזה ואיך לא תחזרי לאותו מקום שוב.

בהצלחה

עצובה 24

New member
את צודקת

מביך אותי לנסות לענות על השאלות האלה כי זה רק מראהלי את גודל הטעות ואת זה שלפעמים אני מלחיצה את עצמי וחולמת בהקיץ על העתיד וכבר מדמיינת ריבים וגירושין רק מפחד ורק כי הדמיון שלי מפותח ואני לא חשבתי לשתף אותו ואולי יחד היינו מחליטים על פסק זמן ולא הייתי נפרדת ממנו .

את צודקת גם בזה שזה לא יחזור להיות אותו דבר כי אחרי כזה דבר גם אני הייתי מרגישה שהקרקע יותר ג׳לית ומפחידה ועל זה חובתי לעבוד ואם אני חוזרת -אני חוזרת לעבוד בקשר הזה ולא להפרד שוב אלא למסד את הקשר .

אני בהחלט חושבת שאני צריכה יותר מהורים או חברות שלכל אחד ואחת יש אינטרסים שונים ולאו דווקא יכולים להצביע לי מה טוב עבורי ( אחד רוצה נכדים , אחד יהיה שמח שגם לי לא הלך , אחד רוצה בטחון ומישהו שיאהב אותי וכאלה )
אני לא יודעת איך מגדירים טיפול כזה אבל זה לא נשמע לי רעיון רע

תודה על תגובתך

סטנגה Joe

New member
קחי את הזמן

אם הוא יחזור זה באמת יהיה חזק ואם לא אז כנראה שזה לא צריך להיות.

dovk

New member
לא קורא את דברי האחרים, מקווה שחוזר עליהם:

קראי את מה שכתבתי כאן למור - תת המודע שלנו מתערב ועושה לנו שמות במהלכי החיים - מכשיל אותנו בהרבה מקומות.

אל תשאלי אם את רעה, אם יש סיכוי שתחזרו... תפסיקי לבכות, תחזרי אליו קודם כל, ופני לייעוץ פסיכותראפי מסוג זה או אחר, לבדוק עם עצמך לעומק למה את מתנהלת איך שאת מתנהלת (ואין כאן שיפוטיות בכלל).

זה לא משהו שפותרים לבד, לא עם בן הזוג, ובוודאי של בפורומים אינטרנטיים. דברי עם איש מקצוע אובייקטיבי, תאמיני לי ההשקעה הזו טובה יותר מתואר שני באוניברסיטה!

ותחזרי לעדכן אותנו?

עצובה 24

New member
תודה רבה

קראתי מה שכתבת למור ויש מצב גדול שהתת מודע יתערב לי רק מפחד או חששות .

אני אדבר עם איש מקצוע משמע פסיכולוג ? וללכת רק אני נכון ? כי לא נראה לי שהוא ירצה לבוא אחרי שאני זאת שנפרדתי ממנו.

אני פשוט פחדנית כנראה זאת הסיבה למה עשיתי את מה שעשיתי .. חבל תפסתי מעצמי יותר

קודם כל

רוצה להרגיע אותך, כנגד הקולות שאולי מרימים גבה על מעשיך. לפני אי אילו שנים הייתי במצבך - בחורה צעירה מול בן זוג יותר מבוגר, במצב א סימטרי בעליל ברצון להתמסד. הוא כבר היה לגמרי בשל ונחוש להתחתן, אני הייתי מרחק לא קטן משם <שרק אחרי שנים התברר כמה היה למעשה גדול>. אחרי לחץ פיזי מתון של 'זה במילא הולך לשם', וכל מיני כאלה לבסוף הוכרעתי והתחתנו, כי בסך הכל כן רציתי להיות איתו, אבל נפשית לקח לי כמעט עשור להבשיל לשלב/למעמד הזה. כל השנים האלה המשכתי 'כאילו כלום לא קרה', ציינתי את יום החברות במקום את יום הנישואין, ועוד כהנה וכהנה פעולות הכחשה
. היום, בדיעבד, אני מבינה שאם לא היה מזדרז להבריג לי שייבה, הקשר, שעם הזמן לצד אהבה וכבוד והערכה חשף חוסר התאמה בהרבה נקודות משמעותיות, היה מסתיים באופן טבעי אחרי X שנים, בנחת והבנה <פשוט כי היה קל יותר לקום וללכת>, ובלי הדרמה וקריעת ים סוף שעשויה להידרש לזה היום, עם ילדים ועניינים, והמילה המפחידה הזו, גירושין וסוללות עורכי הדין.

אני מאמינה שפעלת מתוך תחושת בטן פנימית, שאין לך עבורה הסבר 'הגיוני' כרגע <כנגד טיעונים חברתיים של 'בחורה בגילך', 'לא תמצאי יותר טוב' וכו'>, אבל אני מאמינה שהגעת לזה לא סתם, כגחמה. משהו שם, עדיין אמורפי ולא מוחשי, לא בא לך טוב, בכל 'הטוב והמושלם' הזה. האם זה העובדה שהוא הקשר הראשון ולא חווית שום דבר אחר? האם משהו באהבה שלו שקצת חונק? משהו יש שם, שהמחשבה שזה הולך להיות 'לנצח נצחים' הייתה כל כך לא נוחה כנגדו עד כדי רצון לנתק. ואולי עצם המחשבה על נצח נצחים מטרידה וחונקת? ככה או אחרת, כרגע את חווה את 'סנדרום הנטישה' האופייני לעוזבים לא מעטים. אחרי האקט של שליטה שבפירוק הקשר, מגיע השלב של הנתק, ואף אחד לא רודף בבכי 'תחזרי', ופתאום מרגישים 'נטושים' או 'נעזבים' בלי מנת הצומי הקבועה שהמסגרת סיפקה. ומהמקום הריק הזה מתחילים להתבלבל מבחינה רגשית, ולסובב את התמונה. אני חושבת שאת צריכה כן לקחת זמן לעצמך, בלי לחץ. לסדר את הראש. לא להצליף בעצמך 'אוי אוי אוי מה עשיתי', אלא לעמוד מאחורי ההחלטה שלך ולבחון היטב מה הביא אליה. אני מאמינה שאם הוא הגיע לבשלות של למסד את הקשר, הוא לא יתעורר מחר חופשי מרגשות וילך לחפש על מי לשים טבעת. מצד שני, לא הגיוני לשמור אותו על אש קטנה, כל זמן שאת בבלבלות. קחי את הזמן לארגן את המחשבות, להרגיע את החרדות, ולהבין את הפחדים והלחצים שלך מול איש מקצוע. ואם 'נועדתם' - הוא יחכה לך
.

עצובה 24

New member
תודה רבה

קודם כל תודה על ההשקעה ואת כותבת ממש ממש טוב ( למרות שזה לא רלוונטי)
יש דברים שהסכמתי עליהם ויש שלא, אבל אולי טוב שכן אקח גם זמן לעצמי כי כן צריך לקחת אחריות על פעולה או החלטה ואני עשיתי את זה במו ידיי .

סינדרום הנטישה זה בדיוק מה שקורה לי , לא ידעתי שיש לזה שם.. זה קשה מאד.

מקווה שבאמת יחכה לי

אייבורי

New member
נו אל תתבאסי

פרידה של שבוע זה רק מכה קטנה בכנף

תתקשרי אליו בוכיה ותחזרו בשמחה

למעלה