עזרה ויעוץ

עזרה ויעוץ

הבנים שלי מקסימים ומדהימים, אבל..... הקטן (6.5) - ילד עצמאי חייכן לא מבקש כלום הגדול (8.5) - ילד אחראי מאוד ומסודר. אבל רציני מאוד גם. הוא אוהב כסף ומה שמעניין אותו זה כסף, כל דבר כמה עולה, מתערב בכל מיני דברים, מבקש כל הזמן דברים הסכומים.... רוצה ג'קוזי, לימוזינה, כל הזמן מדבר על כסף ואני שונאת את זה, ומכירה כמה טיפוסים מבוגרים כאלה, וזה מגעיל אותי. לפעמים אני מנסה להסביר לו שיש דברים יותר חשובים בחיים, אבל זה לא עובד עליו. רציתי לדעת אם מישהו מכיר ספר בנושא, כמו שיש ספרים על איך באים ילדים לעולם, או על הורים מתגרשים, או על מחלות, בעידן של היום אולי יש ספר על הנושא הזה ואם לא אולי כדאי שיצא ספר כזה, לילדים. באדי

בד"כ הבעיה עם ילדים הפוכה

שאין להם מודעות לכסף. אני מנסה לחנך את הגדול שלי שיבין שכסף לא גדל על העצים ואי אפשר לקנות לו כל מה שהוא רוצה. אז יש לו קופת חיסכון וכל שישי הוא מקבל 5 ש"ח. אז אולי יש יתרון בילד שמודע למשמעות כסף?

היי קאסיופה

יש לו קופה והוא מקבל כל שבוע 10 ש"ח גם מהסבא שלו לעמים וגם מהסבתא והאמת שהוא חסך כמה פעמים וקנה לעצמו צעצועים ודברים מדהימים לפני חודש הוא קנה מהכסףשלו טיסן עם שלט ב-300 ש"ח הוא אסף שבשיל זה הרבה זמן. אבל ההתעסקות בכסף כל הזמן מעצבנת אותי

אני לא בטוחה שאת יכולה לשלוט בזה

כל אחד והאופי שלו. יש תכונות נהדרות ויש תכונות קצת פחות. אף אחד לא מושלם (אפילו הילדים שלנו). ואני לא רואה בזה דבר כל כך גרוע, כל עוד הוא ירוויח אותו ביושר...

seeyou

New member
מה שמעניין אותו זה כסף.

את אומרת שאת מכירה כמה טיפוסים מבוגרים כאלה שכול הזמן מדברים על כסף , האם יש להם השפעה על הילד? לפעמים את מנסה להסביר לו שיש דברים יותר חשובים בחיים,למה זה רק לפעמים? לפעמים כאשר מסבירים לילד דברים לא נקלטים בהבנה...צריך לתת לו שיעור מעשי באותם תחומים שאת חושבת שהם חשובים.. בדרך כלל הילדים מעתיקים את ההתנהגות של ההורים או המקורבים אליהם. לא הייתי פוסל יעוץ עם פסיכולוג.

כסף

אין לו מישהו שקרוב אליו שהוא כזה, ציינתי שאני מכירה כמה אנשים כאלה ואני שונאת אנשים כאלה לא יודעת, הוא ילד מקסים וטוב אבל כל הזמן חושב מתי יהיה לו כבר ויזה? וכשהוא יהיה גדול הוא יקנה לימוזינה ובית בלי ג'קוזי זה לא בית ואיך אפשר לחיות בלי DVD ודווקא שהוא לומד בבית ספר אינטגרטיבי שיש בו ילדים שאין להם מה לאכול ובקושי נעליים ללכת הוא נחשב בין אלה שיש להם יותר. אבל העושר החומרי מאוד מעסיק אותו אני לא יודעת אם זה מצריך טיפול, כי יש אנשים שהם כאלה באופיים.

seeyou

New member
נכון,יש אנשים עם אופי כזה..אבל

אין לך הרבה מה להפסיד לקבל יעוץ מאדם מוסמך... A child's life is like a piece of paper on which every person leaves a mark. (Chinese Proverb)

למעלה