עזרה והכוונה

eytan1210

New member
עזרה והכוונה

שלום רב לכם, ב-1988 פוטרתי ממקום עבודתי בהיותי בגיל 46, לאחר 16 שנות עבודה כקבוע. הסיבה האמיתית לא ידועה לי עד להיום. (הכניסו אדם אחר במקומי, יש לי הרבה שמות של אנשים שהכניסו בזמנו). התנגדתי 3 שנים רצופות במקום עבודתי ללא אגורה אחת שקבלתי מהם. אני נשוי + 2 שחי היום לבד. לאחר 3 שנים החליטו לתת לי פנסיה תקציבית ושמירת זכויות 42.7% ממשכורתי שהיא היום כ-3500 ש"ח לחודש. במקביל במשך ה-3 שנים שנלחמתי להחזרתי לעבודה או פנסיה מלאה, התחלתי לסבול מחרדות ותגובות דכאוניות ממושכות ולא ידעתי אפילו מה עובר עלי. וב-1992 קבלתי מהביטוח הלאומי קצבת נכות נפשית לצמיתות. מצבי הנפשי המשיך להתדרדר וב-1996 קבלתי התקף לב שכמעט ולא יצאתי ממנו חי. בקיצור מקום העבודה רצח אותי נפשית ובריאותית. היום אני אדם חולה מדוכא ומנודה. שאלתי ובקשתי אליכם כאזרח יליד הארץ ששירתי בצבא ובמילואים בנאמנות 30 שנה שלא אוכל להסתכל למשפחתי בעיניים? איך אוכל להרים את ראשי? מה עלי לעשות? האם אני לבדי יכול לחיות מפנסיה כזאת בלי לתת למשפחתי עזרה? מה עושים למושחתים במקום עבודתי לשעבר? האם הם משלמים את המחיר שאני שילמתי? הם הכל יכול? אני לא יכול לישון בלילות. אני היום בגיל 61 וחסר אונים. עזרו לי, כוונו אותי, יעצו לי. התרופות שאני לוקח היום הן: נורמיטן 25 מ"ג, קונברטין 10 מ"ג, טבעפירין 100 מ"ג, סימוביל 10 מ"ג, זנידקס 150 מ"ג, סירוקסאט 20 מ"ג, זודורם 10 מ"ג, קלמנרבין 4 פעמים ביום, ומעשן 3 קופסאות ביום. הבעיטה שקיבלתי ממקום עבודתי, שלא היתה חוקית, המאבק שניהלתי נגדם 3 שנים רצופות ושהביאה אותי ללקות נפשית קבועה בתום ה-3 שנים,(זאת מוגבלות) ובנוסף ההתדרדרות ולאחר מכן התקף הלב.(כל זאת בידיעת מקום העבודה והתעלמותו המוחלטת). מקום עבודתי לא שמר על כבוד האדם ומשפחתו. הם אפילו לא הקלו עלי בסירבול הבירוקרטי שלהם ביודעין על מצבי הנפשי והבריאותי.(פשוט התעלמו). היפלו אותי לרעה גם בפנסיה 42.7%, שפנסית נכות או מחלה היא 70% מהמשכורת. (כל זאת בכדי להכניס פרוטקציונרים). איפה ואיפה. זאת עבירה פלילית. זכותי הבסיסית ככל אדם לקבל מענה לצרכי, לקבל עזרה בפרט עם מוגבלות כמו שלי יש, אפילו עם קיבלתי את המוגבלות יום אחד אחרי פיטוריי שנעשו לא בצדק אחרי 16 שנה. כידוע לכם מעביד שעבר עבירות כאילו דינו עונש. אני תקווה שתעזרו לי בנזיקין שנגרמו לי. אודה לעזרתכם המהירה. בברכת חג שמח, איתן.

לאיתן

אתה שואל המון שאלות שלא על כולן יש תשובות. על חלק מהשאלות אתה עונה בעצמך (למה פיטרו אותך - בהתחלה אתה אומר שאינך יודע, אבל אחר כך טוען שזה כדי להכניס פרוטקציונרים. האם יש לך הוכחות לזה?). חלק מהטענות שלך ניתן להפנות לבית הדין לעבודה, ולא ברור משאלתך אם כבר פנית לשם ופנייתך נדחתה, ואם כן - למה. אתה כותב שאתה מקבל קצת נכות נפשית - לא ציינת כמה אחוזים, והאם במגרת פגיעה בעבודה או נכות כללית. אם המעסיק שלך היה המדינה או גורם ממלכתי דומה (משתמש מנושא הפניסה התקציבית?) ולדעתך נעשה לך עוול בתנאי הפרישה, אתה יכול לכתוב לנציב שירות המדינה או למבקר המדינה ולהתלונן. אני רק מציעה שבמכתבך תיצמד לעובדות המקרה ה"יבשות". משפטים כמו "בקיצור מקום העבודה רצח אותי נפשית ובריאותית. היום אני אדם חולה מדוכא ומנודה" או "שאלתי ובקשתי אליכם כאזרח יליד הארץ ששירתי בצבא ובמילואים בנאמנות 30 שנה שלא אוכל להסתכל למשפחתי בעיניים? איך אוכל להרים את ראשי? מה עלי לעשות? האם אני לבדי יכול לחיות מפנסיה כזאת בלי לתת למשפחתי עזרה?" עוזרים אולי לחוש את התחושה הקשה שלך, אבל לא עוזרים להבין מה קרה שם באמת. בקיצור - התחל בעשיית סדר בדברים, הפרדת העובדות מהתחושות, ותיאור מלא של העובדות, ואז אולי מישהו יוכל לכוון אותך.

eytan1210

New member
עזרה והכוונה

לחיותה בר זוהר שלום, ראשית תודה, א. במכתבי כתבתי שיש לי הוכחות מהתקופה שפוטרתי על שמות של פרוטקציונרים שנמצאים ברשותי. ב. לא פניתי אף פעם לבית הדין לעבודה. ג. נכון, יש לי קצבת נכות כללית-(נפשית+ לב)=77.5% לצמיתות. (משוקלל). ד. לא, לא הייתי עובד מדינה. את הנכות הנפשית קיבלתי מתנה ממקום עבודתי.(ציינתי במכתבי). אני חושב שבשלב זה + מכתבי שאולי כדאי לקרוא אותו שנית, יש לך תמונת מצב. ושוב תודה, איתן.

למעלה