עזרה!!! הדרבן מתייבש

rastamana

New member
עזרה!!! הדרבן מתייבש

בגינה שלי יש דשא מסוג דרבן, המקבל 50% חשיפה לשמש החצר בצורת "ר" . בצד הדרומי יש פיקוס בינימין גדול המשיר המון עלים ולדעתי העלים הנושרים חונקים אותו. איסוף מתמיד של העלים לא עוזר רואים צמיחה של עלי דשא חדשים אבל כל ה"בסיס" יבש וכמויות של המים לא מחיות אותו מה לעשות?

דרבן

למרות שנמנה על הדשים שעוברים את החורף בשלום יש להמתין לתחילת האביב לכסות בשכבת חול דיונות(דקה)לדשן.אין טעם להשקות בחורף רק אם יש עצירת גשמים שבועיים רצוף.

rastamana

New member
תודה. אך האם ניתן לעשות ....

משהו עם היובש שבסיסו של הדשא, כלומר השורשים שמהם יוצאים העלים החדשים הם יבשים כאלו והדשא כלל לא מתפתח הוא יותר ירוק בהיר ואפור וראיתי דשאי דרבן ירוקים יפים בריאים ומלאים מישהו אמר לי פעם שיש חרקים באדמה שמזיקים לו ובגלל זה הוא נראה כך

דרבן

למרות שלא סביר שיהיו מזיקים בתקופה זו מלאי דלי מים עם חצי כוס סבון כלים ושפכי על הקטע הבעייתי אם יש מזיקי קרקע או אחרים הם יעלו מיד לפני הקרקע.אם יהיו חיזרי לפורום וננסה לפתור את הבעיה. בנוסף ניתן לגרוף עם מגרפה את החלקים היבשים ולהרחיק אותם.

טסונמי1

New member
לדעתי זו בעיה של מזג אויר

ואולי גם כיסוח נמוך מידי בשלב זה הייתי ממתינה לתחילת הקיץ-רוב הסיכוי שהשיפור יהיה גדול

rastamana

New member
מצרף תמונה

שוב, לדעתי משהו קורה לדשא, יש סיבה שהוא מת לאט לאט וכל הבסיס שלו יבש כזה. אין בעיה של חוסר מים

oferessel

New member
../images/Emo207.gif

למעלה