עזרה די דחופה!

niznaz333

New member
עזרה די דחופה!

שלום לכולן! אני פונה הפעם בשם מישהי אחרת, אחת הסטודנטיות שלנו שמסיימת עכשיו שנה ד' מחפשת בנרות מישהי מחיפה שיודעת לסרוג או לפי מה שהיא הסבירה לי זה יותר טכניקת קליעה ושתדע גם לתפור... היא צריכה שהיא תקלע לה שמלה לפרוייקט גמר וזה די דחוף אני ממש ממש אשמח אם תעזרו לי ותפנו אותי למישהי שאתן מכירות ותוכל לעזור לה לילה טוב בנתיים, ניצן :)

niznaz333

New member
אז זהו

שזה לא בדיוק סריגה זה קליעה של רצועות בד דקות.. זה לא משהו שעושים עם מסרגות לפי מה שהבנתי. אבל מי שסורגת אמורה להכיר את הטכניקה הזאת משהו כמו בתמונה אבל עם הרבה יותר רצועות

כילדה עשיתי כאלה במאות

קראנו לזה חגורה אינדיאנית ולא צריך לזה מסרגה, אלא סיכל בטחון ומקל של ארטיק

niznaz333

New member
כן זה לפרוייקט גמר

בויצו חיפה... כשזה חגורה אז זה רק כמה רצועות פה מדובר בהרבה מאוד רצועות בשביל שהיא תתפור מזה שמלה..

עדי, הבנתי את העיקרון של זה, אך למה משמש מקל

הארטיק??

מקל של ארטיק

אם תשים לב לעומק תומר יקירי, תראה שה'צמה' הזו היא בעצם סוג של אריגת טוויל כמו בכל אריגה צריך איזשהו מנור- שזה מעין מנוף שיודעת להרים רק חלק מחוטי השתי כדי שהערב יוכל לעבור בינהם כיוון שכאשר אורגים בשיטה הנל, חוטי הערב הם גם חוטי השתי, ולכן נוצרת דוגמאת צמה ולא דוגמאת טוויל, צריך שחוטי השתי ישארו פנויים להפוך לערב, ואז מקל של ארטיק משמש כמנור

במקרה של דוגמא רחבה

אפשר להעזר במקל של מטאטא ובשיפוד במבוק על מקל של מטאטא או על קורה רוחבית אחרת, למשל מקל של וילון שעד היום לא הבנתי למה קוראים לו קרניז מהדקים את כל הרצועות/חוטים. אגב עדיף לעשות את זה בקשר אורגים ואז יוצר שכל רצועה הופכת לשתי רצועות. ואז מתחילים לסדר על גבי שיפוד במבוק, רצועה אחת למטה ואחת למעלה. בכל פעם הרצועה השמאלית ביותר, עוזבת את השורה וחולפת בין שתי קומות החוטים המסודרים ומסתדר באותה שורה אבל במקום האחרון. ואז לצערינו, שולפים את השיפוד, ומתחילים להפריד את החוטים מהתחלה אבל להפך, מה שהיה למטה עולה ומה שהיה למעלה יורד, ושוב לוקחים את הרצועה השמאלית ביותר ומעבירים בין יתר הרצועות והיא מתייצבת בסוף השורה שהיא עזבה. וכן הלאה וכן הלאה. בכל שתי שורות או שלוש, צריך למתוך את העבודה ולדחוס את החוטים שכבר נארגו. מומלץ לפתוח טלויזיה או לעשות זאת יחד עם עוד משהו שעושה משהו דומה כדי להעביר את השיעמום.

אין לי מושג

מי שלימדה אותי את זה כשהייתי בת 7 זו בת דודתי שהייתה אז בת 12 הושיבה אותי על הרצפה קשרה חוטים למסעד של כורסה וככה למדתי.

niznaz333

New member
חחחח

זה כמו הצמידים שהיינו עושים פעם ותוקעים סיכת הבטחון בכל מה שאפשר כדי שזה יחזיק ובשיעורים עושים את זה מתחת לשולחן שהמורה לא תראה! בכל מקרה היא לחוצה בזמן ויש לה עוד הרבה דגמים אחרים לעבוד עליהם אז היא העדיפה לתת למישהי לעשות לה את זה. המון תודה ויום נעים לכולן!

למעלה