עזרה דחופה..

shanik83

New member
עזרה דחופה..

הנני סטודנטית לעיצוב פנים ובמסגרת אחד הקורסים הראשיים אני חוקרת את עץ דקל המניפה. נתבקשתי ע"י המרצות לחקור באמצעות קיפולי נייר את עלי העץ בפרט וסוגי מניפות בכלל. אשמח לקבל כל עזרה, לינקים קשורים בנושא או ספרות מקצועית.. תודה וסופ"ש מקסים

shanik83

New member
אנשים בבקשה תעזרו זה חשוב ../images/Emo13.gif

אני ממש צריכה את העזרה שלכם אחרת לא אוכל להתקדם בעבודה

kanabis34

New member
הממ...

ניסיתי לחפש ככה ברשת דברים אבל לא ממש מצאתי עוד משהו שאולי את יכולה לנסות זה יש את הספרים של Tomoko Fuse אני יודע שיש לה הרבה ספירלות ודברים כאלה שהיא יוצרת אולי אצלה באחד מהספרים תוכלי למצוא את מבוקשך. the_k

ophler

New member
אז ככה

אני חושב שחלק מהרעיון, היה שתחקרי את הנושא בעצמך. ממש מחקר. אמנם ראוי לבצע גם מחקר היסטורי ו"לאן הגיעו בתחום" אבל אני חושב שהמחקר הראשוני צריך להיות אישי (אולי עשית זאת כבר, אבל בכל זאת). לקחת דף נייר ולשחק איתו. לראות את אפשרויות הקיפול שלו, בייחוד ב קיפול מניפה שהוא פשוט מאוד (בבסיסו). לעשות חיפוש באינטרנט תחת מילות חיפוש הקשורות בנושא (יפן, אורגמי, מניפת יד, מניפה וכו'). לנסות להבין את המשותף בין הצרכים של האדם בשימוש במניפה ושל הדקל. טיפים: לחלק מסוגי הנייר, כמו לדקל, יש סיבים ויש להם כיוון מסויים. זה נותן כיוון לדף. קיפול נייר לצורת מניפה מקנה חוזק לדף. (הוראות: קחי דף נייר מלבני וקפלי קיפול מניפה\אקורדיאון לאורכו -שהקיפולים יקבילו לצלעות הארוכות של הדף. פרשי את הקיפול באופן חלקי. הניחי את הדף המקופל על שתי כוסות (כמו גשר) והניחי עליו כוס שלישית. חזרי על הניסוי הזה בדף ללא קפלים). נאס"א מקפלת את התאים הסולרים של הלווינים (לא בהכרח קיפול מניפה, אבל שווה לבדוק). ישנם כמה ספרים שאת חלקם אפשר להשיג בארץ (חלקם בעברית) שיש בהם נגיעה לנושא. אני לא מכיר ספר שמתעסק רק או בעיקר בזה. --------- ועוד משהו. אמנם לא אורגמי, אבל פרוייקט מחקר בתחום העיצוב. כאמור, אני מציע להתחיל לשחק עם נייר ואז לחזור עם שאלות (אם תהינה).

bshuval

New member
אני מסכים

הסיבה שלא עניתי להודעתך היא לא משום שאני לא מכיר מאמרים אקדמיים בנושא (אני דווקא מכיר, אך הם קשורים לצד המתמטי/פיזיקלי ולא לצד האמנותי). אבל... 1) המאמרים שאני מכיר מאד קשים להשגה (נמצאים במגזינים/ספרים שלא תמצאי בספריה סטנדרטית -- למשל המגזין "סימטריה" משנת 1994. בזמנו חיפשתי אותו, והספרנית בספריית הטכניון לא הצליחה למצוא אותו על המדף. הסתבר שמחוסר עניין המגזין אוכסן במחסן...) 2) התועלת שתפיקי מהם, בשל העומק המתמטי שלהם, מוגבלת מאד. לא עניתי משום שאני דוגל בחיפוש מידע באופן עצמאי. אילו היית באה עם שאלה מדויקת, כגון "האם מישהו יודע מודע כיוון הסיבים בעלה דקל הוא כך וכך" היינו יכולים אולי לעזור לך (אינני יודע את התשובה המדויקת לשאלה, אך אני יכול לשער מה כיוון הסיבים ומדוע). אני מאחל לך הצלחה בעבודה. אני משוכנע שהנושא יעניין אותך ויתגלה כעמוק ורחב אם רק תשקיעי מספיק זמן. אופלר גם צדק בכך שעליך לבצע מחקר עצמאי וניסויים עצמאיים... ניסוי עצמאי הוא דרך נהדרת ללמוד.

shanik83

New member
תודה רבה..

שיעורי בית עשיתי בנושא מבחינת מחקר שכבר הגשתי, פשוט הנחתי שכאן אוכל לקבל עזרה נוספת מאנשים שעוסקים בתחום האוריגאמי על מנת שהפרוייקט יהיה יותר מקצועי.

ophler

New member
שוב

תנסי להיות ספציפית בשאלות ואולי יהיה אפשר לעזור. וגם זה לא בטוח לאור הספרות המצומצמת הנגישה כפי שכתב בועז.

למעלה