עזרה דחופה

גריי26

New member
עזרה דחופה

שלום רב לכולם! שמי אודי ואני,אני רוצה לברך את כל החברים על הפורום המדהים הזה. אני ואישתי רכשנו חמוס זכר לפני כשבוע.בניתי עבורו כלוב ענק בחצר (4X4),מילאתי אותו בצעצועים,ערסלים וכל האביזרים הדרושים (עפ"י מאמרים שקראתי מבעוד מועד). לפני יומיים,הוספנו למשפחה גם נקבה. אני יודע וקראתי על כל הבעיות שעלולות להיווצר מזיווג חמוסים,אך כיוון שאני ואישתי "פריקים" של בע"ח (מגדלים גם תוכים,עיזים,ארנבים,כלבים,תרנוגולות,דגים וכו'),ואנו מקדישים זמן רב לטיפול מסור בהם,לקחנו את האתגר בשתי ידיים. הצרה היא,שכאשר הפגשנו את שני החחמוסים,הזכר מיד החל בתהליך זיווג,והוא אינו מרפה ממנה לרגע. זה הגיע למצב שהיא נפצעה בעורפה,כתוצאה מנשיכותיו. בתחילה,הוצאתי אותו מהכלוב ל"עונש",אך מרגע שהחזרתי אותו הוא המשיך בשלו. הייתי רוצה לדעת,כיצד עליי לנהוג. חג שמח אודי

Sweet Fantasy

New member
אין לך מה לעשות

זיווג אצל חמוסים הוא אכזרי מאוד, ועלול לגרום לפציעות דיי חמורות.. מה שכן, מאוד עיצבן אותי הרעיון שרק לפני שבוע הבאתי זכר וכבר אתה עוסק בהרבעות, נורא. זה לא עסק כ"כ פשוט אפילו אם אתה חובב בע"ח מושבע! תקרא במאמרים על הריון אצל חמוסות.

Sweet Fantasy

New member
ועוד דבר

אם היית איך שאתה מגדיר את עצמך "פריק" היית טורח לקרוא המון מאמרים בנושא לפני, מה שלא עשית.. ואם היית קורא, היית יודע שיש להפגיש את הזכר עם נקבה מיוחמת הרבה לפני הייחום.

גריי26

New member
אז זהו ש..

קראתי מאמרים וזה בדיוק מה שעשיתי. הנקבה אינה מיוחמת (אין סימני נפיחות,אודם ו"פתיחות" באיבר מינה). ועוד משהו...עזרה ועיצה יועילו מהטפות מוסר. אני רוצה לעזור לחמוסים,אחר כך,אשמח לעבור סידרת חינוך.

samisam

New member
כן

תפריד כי היא אולי התעברה והוא יכול להזיק לה ויש ויש לי קישור בשבלך http://www.pinat-hay.com/ferret-bree.htm

samisam

New member
ואל

ואל תעשה שטויות תלמד ותלמד טוב זה חיים לא משחק

Sweet Fantasy

New member
נתתי את עיצתי

לקרוא. חשבתי שהיא כבר מיוחמת, ולכן אמרתי שאין מה לעשות (הרי אם תפריד אותם היא לא תכנס להריון ועלולה למות) בני כמה הם? כמו שרשמתי למטה, לא אמורים להשאיר אותם לבד ישר בפעם הראשונה, זה תהליך שצריך להעשות בהדרגה, גם נקבה עם נקבה וגם זכר עם זכר, זה שתביא עוד חמוסים מאותו מין לא ישנה את המצב. אין צורך בעוד חמוסים.

גריי26

New member
הכוונה היא...

כמובן טובה,ולא לצורכי מסחר וכד'. במידה ואכן אין מה לעשות,אני אדאג לנקבה ל "הילטון" משלה. אני פשוט צריך לדעת,האם להפריד בינהם או לאו.

Lovable Stray

New member
אם הזכר לא עוזב אותה,

תשכן את הזכר בנפרד (אולי עם זכרים נוספים, מסורסים) ואת הנקבה עם נקבה אחרת. חמוסים הם חיות מאוד חברותיות, אם הם לא נמצאים אתכם רוב היום כדאי שתיהיה להם חברה חמוסית. להפגיש אפשר בזמן היחום ולהפריד מייד אחריו או כשהזכר נרגע, האביב היא התקופה שהם מרגישים "צורך". בכל מקרה, לפני זיווג בודקים שלשני ההורים יש אופי טוב ואין היסטוריה של מחלות.

Lovable Stray

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

ושלחתי לך מסר בקשר למשהו (המעטפה המהבהבת בפינה שמאלית אם אתה חדש בתפוז)

Sweet Fantasy

New member
מהמה

רגע, רק קנית חמוסים כבר את רוצה עוד 2? אם היא לא מיוחמת והוא מציק לה זה כי הם לא מכירים.. הוא חייב ללמוד להכיר אותה, אין סיבה שזכר לא יסתדר עם נקבה סתם כך. ואני לא מסכימה עם ג'סי, יש להפגיש את הזכר עם הנקבה לפני הייחום אחרת יש מצב שהיא לא תקבל אותו, ועלולה למות מהייחום. שים אותם בכלובים צמודים נפרדים ותפגיש בינהם תחת השגחה. לאט לאט, כל פעם יותר זמן. אל תביא עוד חמוסים!

Lovable Stray

New member
אני לא מסכימה

הזכר יציק לה וינסה לאנוס אותה עד שתתייחם ויפצע אותה בדרך. אומנם חמוסים זכרים לא מתייחמים כמו חמוסות אבל הם הרבה יותר "פעילים" ומתוסכלים באביב ואחר כך כל כמה חודשים, עוד כשריצ'י לא היה מסורס הוא לא הפסיק לנסות לזווג לי את היד (מה שהיה מלווה בתוקפנות רבה ונשיכות עד דם) למרות שאני לא מריחה כמו חמוסה. חמוס מתוסכל מינית וחמוסה לא מיוחמת זה סיוט והתעללות בחמוסה. אגב, בשום בית גידול לא מחזיקים זכרים ביחד עם נקבות. כמובן שיש חמוסים היוצאים מהכלל, כאלה שלא מתנפלים ישר על נקבות אלה רק כשהן מתייחמות, מה שלא ניראה כמו המצב אצלו. חמוס בודד הוא חמוס מסכן, עדיף לו לתת בית לעוד 2-3 חמוסים חמוסים מאשר להחזיק את הזכר לבד והנקבה לבד, מידות הכלוב שלו מספיק גדולות להכיל כמה והוא לא צריך לדאוג לבלגן, אם יש לו את האמצעים להאכיל אותם ולטפל בהם עדיף להם לחיות עם חמוסים אחרים.

Sweet Fantasy

New member
אני נגד

במיוחד שזה קורה כ"כ מהר.. אני לא יודעת מה המטרה, אבל אם המטרה היא לסרס את הזכר אחרי, אין צורך בעוד חמוסים. אם לא, אז אולי :\ לא יודעת, מסתכל, לא משנה.

למעלה