עזרה דחופה ...

nunimon

New member
עזרה דחופה ...

אמא שלי שהיא לא אשת עסקים, ובטוחה שכל העולם צדיקים, וכולם תמימים ושלום ואהבה שולטים ומניעים את העולם חתמה הבוקר על חוזה השכרת דירה. הצעתי לה להצטרף לפגישה והיא סרבה בטענה : שהיא תסתדר. לאחר הפגישה היא התקשרה אלי בהתלהבות, היא חתמה על החוזה הראשון שלה. החוזה התחיל בשכירות לחודשיים של דירה ב1200$ לחודש.היא ביקה יומיים קודם ללא תשלום ע"מ להעביר את הדירה. השוכר התנגד ואמר שעבור יומיים אלו הוא רוצה מחיר חודשי מלא. אימי אמרה שאין לה כסף והבטיחה את התשלום מראש - נתנה צק לכל תקופת ההשכרה (חודשיים) ובתמורה על "המקדמה" הסכים המשכיר שהיא תקבל את הדירה ללא תשלום החל מהיום , אך במידה והדירה לא תפונה בדיוק ב31.3 הוא יגבה ממנה חודש נוסף. הם הסכימו בע"פ והחוזה נחתם. לפני חצי שעה התקשר המשכיר וטען, שבהתאם לחוזה מגיע לו עוד 700$. אמא שלי שאלה מדוע - הוא אמר כי קיבלת את הדירה היום - וזה עוד 20 יום. היא אמרה : מה פתאום , סיכמנו אחרת לגמרי - והוא טען - חתמת על חוזה שכירות החל מהיום. אמי נסערת למדי. ניסיתי לדבר עם המשכיר אך הוא לא עונה. מה אפשר לעשות בנידון? קיים חוזה שכירות, אך גם קיימת הסכמה שבע"פ. הצק שולם ואמור להפדה ב1.2 ביום קבלת הדירה לשכירות למעשה. האם יש איזושהי הגנה בנושא? זה מאד דחוף. אורי

אוף...עניתי והכל נמחק

אחזור בקיצור: הסכמה בע"פ קשה להוכיח. הדרך הפשוטה ביותר היא שאמך תנהג ע"פ הכתוב בהסכם דהיינו תיכנס לדירה ב 1.2. בפעם הבאה רצוי להיעזר בעו"ד שידאג להכניס את כל "ההבנות בע"פ" לתוך ההסכם או לפחות להיות מלווה באדם נוסף שיוכל להעיד על הבנות אלו.

nunimon

New member
הוא לא מוכן.

ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, אימי אמרה לו שהיא תכנס ב1 לחודש, והוא אמר שלא מעניין אותו. הוא נתן מפתח, הוא דורש תשלום, ושאימי תעשה מה שתרצה. בגלל שיש פה בעיה, ואולי אפילו נוכל שניצל את תמימותה של אימי - סביר להניח שאני אדבר איתו מחר ואנסה להגיע להבנה . אם אני אצטרך לשלם שקל אחד מעבר כי הבנאדם פשוט חצוף - אני מאחל לו שהכסף ילך רק לתרופות. מצטער אם אני נשמע כך, זה מאד מצער להמשיך לגלות שאנשים מנצלים אנשים תמימים. שוב תודה, אם יהיו התפתחויות, אני יעדכן. מקווה שיהיו לחיוב. אגב, אין חוק של ביטול חוזה או משהו כזה? כמו 14 ימי עסקים של החזרה? אין סעיףך שמגן מחוזה?

לא

אין סעיף המאפשר לבטל. מה שכן - אם המפתח נמצא כבר בידי אמך ועל פי ההסכם תקופת השכירות מתחילה ב- 1.2 יכולות להיות כמה אפשרויות פעולה: החזרת המפתח וקבלתו בתאריך הרשום בהסכם, להכנס לדירה ואם המשכיר יתבע, לטעון שהוא נתן את המפתח קודם כי זו היתה ההסכמה. יתכן ויש אפשרויות נוספות אבל ללא קריאת ההסכם לשמיעת כל הסיפור קשה לענות מעבר לכך.

nunimon

New member
../images/Emo45.gif

דיברתי לפני כמה דקות עם המשכיר. הגענו לפשרה. שבכלל לא מצאה חן בעיני, אבל אין מה לעשות, כמו שאמר עוד יוסף - אימי שילמה דמי לימוד על קורס שלומדים בשלב מוקדם יותר בחיים: קשה לסמוך על אנשים זרים. בכל מקרה, הוא ממש היה נוראי, ניפגשתי איתו, בבוקר, והמבט שלו היה מזלזל, כאילו הכדור אצלו ולי אין מה לעשות בנידון. הבנתי שמפה מנצח אני לא אצא החוכמה תהיה לצאת במינימום נזק. הטיעון הראשוני שלו היה שאם אני מפר את החוזה הוא תובע אותי ופודה את הכסף. אחרי דין ודברים שדרשו ממני איפור אין סופי - עבור ה"טעות" של אימי בחתימה על החוזה, נאלצנו לשלם עוד מחצית מהסכום: 350$, עבור תקופת ההשכרה הנוכחית. מעניין שבע"פ הוא הודה שזה מה שסוכם - אבל אז הוא הראה לי את מה שנחתם וחייך חיוך ערמומי. בכל מקרה, הבטחתי לו שדקה אחת אחרי תום החוזה אנחנו לא נשאר שם, גם אם זה יגרום לנו לישון ברחוב. וכמו שאני מאחל לרמאים ונוכלים - שהכסף יהיה להם רק לתרופות. תודה לפלורי, וניסן. המשך יום טוב, ולכל המשכירים למינהם - תפתחו 7 עיניים, כי טעויות קורות. אורי

התלהבות עולה כסף

ואמך משלמת לצערנו "דמי לימוד" לאדם שלכאורה אינו הגון. אבל אילו נעזרה אמך במישהו שבקי בנושא (אפילו אינו עו"ד) הרי שלפחות היה לה עד לחילופי הדברים בינה ובין המשכיר.

למעלה