עזרה דחופה

yarivlevi

New member
עזרה דחופה

יש לי כאבים בגב התחתון מזה חודש. עשיתי בדיקת CT ואלו התשובות: בגבהים L1-2,L2-3 ללא בלטי דיסק. בגובה L3-4 - יישור קל של הדיסק עם לחץ קל על השק, ללא לחץ על השורשים. בגובה L4-5- בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק, ללא לחץ על השורשים. בגובה L5-S1 - מודגמת סקרליזציה של חוליה L5, ללא עדות לבלט דיסק. המבנה הגרמי שמור, ללא שברים או פריקות. תעלת השדרה ברוחב תקין. מה זה אומר?? תודה רבה.

הסבר

בגבהים L1-2,L2-3 ללא בלטי דיסק.= מצב תקין בגובה L3-4 - יישור קל של הדיסק עם לחץ קל על השק = זו בעיה של מגע בין הדיסק לשק העוטף את חוט השדרה. בגובה L4-5- בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק = מגע בין הדיסק לשק העוטף את חוט השדרה. יכול לגרם לכאבי גב ועלול להחמיר לנזק ברקמת הדיסק והעצבים. "ללא לחץ על השורשים".= אלה שורשי העצב היוצאים מחוט השדרה אל הגפיים. בגובה L5-S1 - מודגמת סקרליזציה של חוליה L5= זהו מום מולד בחוליה שאין לו משמעות מבחינת הכאב. פנה לכירופרט לטיפול בבעיות אלה. בהצלחה,

yarivlevi

New member
תודה... ועוד שאלה קטנה

יש לי כאבים חזקים כבר הרבה זמן. אני חייל, כדאי לחזור לשגרת הצבא למרות הכאבים או לנוח בבית ולתחזק את הגב בפיזותרפיות וכאלה?

yarivlevi

New member
הייתי היום אצל אורתופד

שהמליץ לי להמשיך עם כדור בשם אתופן, להמשיך פיזותרפיות ולנוח 14 יום בבית (לאחר מנוחה של חודש). האם בלט דיסק דיפוזי הינו פריצת דיסק?

yarivlevi

New member
ומה לגבי

מנוחה או חזרה לשגרה בצבא? אני לא קרבי. אבל יש לי כאבים תמידיים.

למעלה