עזרה דחופה

raffigs

New member
עזרה דחופה

אני זקוק לעזרתכם. בשנת 1996 קיבלתי בתשלומים סכום בסך 40.000 ש"ח מאמא שנתנה לי לשמור אותו בנאמנות עבור בנה הקטין וכשיגיע לגיל 21 אמסור לו את הסכום. בלי שום קשר לכך, בתקופה האחרונה היא קנתה עבורו גם סירה ממישהו שקיבל ממנה את כל הכסף במזומן. אני מחזיק את הסירה והיא ביקשה ממני שאחתים את המוכר ואת עצמי על זכרון דברים. בזכרון הדברים צריך להיות כתוב: 1. שהמוכר קיבל כבר את כל הכסף על הסירה, ישירות ממנה במזומן. 2. שעל הזכרון דברים הפורמלי הזה (לרכישת הסירה) היא ביקשה ממני לחתום בשמה כקונה ולהחתים אותו בתור מוכר הסירה. 3. שאני מצהיר בו שהכספים ששולמו למוכר הם לא מהכספים שאני שומר לו ושהיא נתנה אותם למוכר בנוסף לסכום שהיא נתנה לי לשמור ובעתיד לא אטען שהיה לי הוצאות על הסירה הזאת שאני מחזיק בה. 4.שאמנם אני מתשמש בסירה שהיא קנתה עבור בנה הקטין אבל עלי לשמור עליה בנאמנות ולמסור גם את הסירה כשבנה יגיע לגיל 21. 5. באותה הזדמנות של כתיבת זכרון הדברים היא רוצה שאעלה על הכתב כתזכורת את ההסכם נאמנות שעשינו כשהיא נתנה לי בשנת 1996 לשמור עבור בנה בנאמנות. לא אכפת לה שאפילו אכתוב את הדברים האלה כמכתב ואחתום עליו. אני מעונין לעשות זאת כדי שתהיה לה הוכחה. סך הכל אני שומר ישר ומעונין להקנות לה את הביטחון. איך כותבים מכתב כזה?

איזה בלאגן ../images/Emo13.gif

ראשית אקדים ואומר שאין אנו מנסחות מסמכים משפטיים בפורום. כן אוסיף כי הסיטואציה שתיארת אינה ברורה לי מספיק. בכל זאת, לפי מה שהבנתי מהשאלה שלך, לעניין חתימת הסכם עם מוכר הסירה אתה זקוק ליפוי כוח מאותה אשה אם ברצונכם שאתה תחתום בשמה. כמו כן, אין לערב שמחה בשמחה. הסכם עם מוכר הסירה לחוד והסכם עם הגברת לחוד. אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד בטרם תתחייב כלפי הגברת בהתחייבויות שאתה לא יודע את משמעותן המשפטית.

raffigs

New member
איך להגדיר גם את הסירה כנכס נאמנות

בלי כוונה כל דבר שאני כותב, נראה מסובך. הבעיה שלי שאמנם אני יודע כל מה שצריך להיות כתוב במכתב אבל אני לא יודע איך לכתוב את הכל ביחד. אחד מהדברים את אומרת הוא שהיא ייפתה את כוחי לחתום בשמה על הסירה(על המכתב הזה). אני מתחייב סך הכל לתת לבן שלה את הסירה כשהוא יגיע לגיל 21 ואני לא רוצה שהיא תחשוב שאני אי פעם אדרוש את הסירה לעצמי. אני סך הכל נאמן. הסירה לא שלי, לא שילמתי עליה כלום מכספי. היא שילמה למוכר עליה. אני רק צריך לכתוב שאנחנו מכניסים את הסירה לתוך הנאמנות ואז להעלות את ההסכם נאמנות בעל פה שהיה ביננו על הכתב. אבל איך כותבים זה בכלל.

כפי שאמרתי

מלבד העובדה שאיננו מנסחות מסמכים משפטיים כא, הרי שלצורך ניסוח המסמך האמור יש לקבל פרטים נוספים. מכל מקום לא הייתי מציעה לך להתחייב, בין אם כנאמן ובין אם בכל דרך אחרת, מבלי שעו"ד מטעמך יבדוק את נוסח ההתחייבות.

למעלה