עזרה דחופה.

natijo

New member
עזרה דחופה.

לכל מען דבעי! איני כשיר לשרת בצה"ל ולמלות את שירותי הצבאי. ולו הייתי יכול, הייתי עושה זאת בפרופיל מאוד נמוך שהיה מאפשר לי לשבת בכיסא במשרד 8-10 שעות ביום ולהשמין. וככלות 3 שנים, אני אסתכלל אחורה ואגיד...וואללה, חוץ מכמה קילו-לא אני ולא המדינה הרווחנו דבר. איני מתנדב לצה"ל או לכל שירות אחר במדינת ישראל בכדי לצאת ידי חובת המעמד של "אני אזרח למופת-שירתתי בצה"ל". לא! אני רוצה ל-ה-ר-ג-י-ש שתרמתי ובתחומים שאני באמת יכול לתרום בהם. מאחר ואני בן, בינתיים ממה ששמעתי- האופציות שלי מצומצמות לכדי 3-6 אופציות. לא נשמע כדבר הזה! אם בנות עם יכולות מסויימות יכולות להתנדב במקום כזה וכזה, גם בן עם אותם כישורים יכול. אני מאוד רוצה לעבוד עם ילדים ומבוגרים חולי סרטן, בתי אבות, מוסדות כאלה ואחרים....שם אני מרגיש שאני יכול לתרום במידה הרבה ביותר. ועוד דבר- עצם העובדה שרוב הנערות בגילנו דיי מסתייגות מעבודה כזאת קשה מבחינה נפשית ולא הרבה מתנדבות לעבודות האלה- מישהו צריך לעשות אותם-ואני רוצה לנסות. בכל מקרה...הייתי רוצה לדעת -כבן, מהן זכויותיי והאם איני יכול לערער על עצם העובדה שיש רק כך וכך אופציות לבנים ושרק בנות יכולות לעשות את מה שאני חפץ? בתודה נתנאל

damtiela

New member
שלום נתנאל.

בעמותת בת עמי, לפי דברי הרכזת שלי, מקומות השירות של העמותה פתוחים גם לבנים. הסייג היחידי הוא - שהשירות חייב להיות במקום המגורים שלהם כי אין דירות שירות (לפחות בבת עמי) לבנים. והשירות הוא במסגרת דתית (כי כך העמותה) רוב הנערות בגילנו לא מסתייגות מעבודה קשה כזו, ולראיה - חצי מהבנות בדירות השירות שבבניין שלי. חלקן מתנדבות בבתי חולים, עם ילדים מפגרים, אוטיסטים, חולי סרטן, וילדים נפגעי טרור. הרבה מתנדבים לשירות הקשה הזה. כבר שנים. אני משערת שבכל העמותות כל התפקידים פתוחים לבנים ולבנות (כך לפחות אמור להיות) התקשרת כבר לאחת העמותות בשביל לברר? אם לא - מאיפה המידע על 3-6 אופציות? יום טוב. עמיה

היי נתי

פה אתה לא צריך להגן על העמדה של שירות לאומי במקום צבא
אני מאוד מסכים שעדיף לעשות מה שיכולים תרום בו באמת, וזה היה שיקול עיקרי כשהחלטתי להשתמט
מצה"ל ולעשות שירות לאומי. אני מקווה שכבר השגת את הפטור, כי רק איתו תוכל להרשם ל"שלומית" - ותעשה את זה מהר לפני שהמקומות הטובים יתפסו. בתכל'ס בנים מקבלים בדיוק אותן זכויות כמו בנות, אבל זה רק מתוקף של הוראת שעה ולא מתוקף חוק, ככה שזה עלול להשתנות. לגבי אופציות לבנים - נתקלת באפליה? יש מקום שבו לא קיבלו אותך לשירות כי אתה בן? בנים מגיעים לבעיה כשמדובר בדירות שירות - יש רק דירת בנים אחת בכל אזור המרכז, אבל זה לא נובע מאפליה אלא פשוט מהעובדה שאין מספיק בנים בשלומית
אם אתה רוצה לדבר אתה מוזמן לפנות אלי במסר פרטי, בהצלחה

למעלה