עזרה דחופה!!!

chompy11

New member
עזרה דחופה!!!

נתתי לתוכית שלי תרופה ועשיתי משהו שהסבירו לי וזה להחזיק ת המקור של התוכי ולתת את התרופה (עד הום הייתי נותנת ומה שנכנס-נכנס. התוכית החלה להתנשם בהתחלה כמו "שיהוקים" עכשיו אחרי 45 דקות הנשימות יותר מסודרות והיא אפילו אכלה מהמקל ה"מתוק" (זה הממתק שאני נותנת להם פעם בשבועיים -שלוש) אבל.. כשהיא מנסה לצייץ היא מתקשה ויוצא לה קול עדין.. אני חושבת שאולי באיזו צורה פגעתי בה.. אני לא ממש מבינה כי אני בדרך כלל עדינה..איך זה קרה?? אני צריכה וטרינר אבל שלי לא נמצאת (שלומית) יש למישהו את המספר של הוטרינר "רון"?? מהרצליה.. אני מקווה שהוא נמצא!

chompy11

New member
טוייב

מצאתי את המספר.. בכל מקרה עד שמצאתי שמעתישהיא כבר יכולה לצייץ.. מעניין מה קרה לה? אולי היא נלחצה שתפסתי לה את המקור?? אני רק מקווה של פגעתי בגרון כי היה לי קשה לעקוב אחריה אם היא אוכלת (הם שניהם נמצאים בכלוב בחדר מבודד בגלל הקלמדיה) אוף! היום כל היום אני בטח אהיה בלחץ!!!

הקדמת קנה לוושט

כשמאכילים תוכי לתוך המקור (כמו למשל ממזרק, בהאכלת יד, או כמו שנשמע לי שניסית לעשות) צריך להקפיד שהאוכל/תרופה ייכנס לזפק, ולא למערכת הנשימה. זה נשמע כאילו היא נשמה משהו שהיא היתה אמורה לבלוע... לגבי הנזק - אני לא יודעת, תתייעצי עם וטרינר. אם זו כמות קטנה ועכשיו היא בסדר, אולי לא נגרם נזק. הדרך להאכיל תוכי היא מהצד של המקור שלו. נדמה לי שמצד שמאל (של התוכי) אבל אני לא בטוחה.

SMחן

New member
אם התוכי עדיין חי אז הכל בסדר...../images/Emo3.gif

אבל אם כבר מאכילים או נותנים תרופה ישירות למקור אז עושים זאת מצד ימין לצד שמאל..ששם נמצא הזפק...רק בזהירות ולא לחנוק את התוכי חן...

chompy11

New member
התוכית עד עכשיו בסדר למזלי!!!

עשיתי כבר האכלות יד ותמיד הכל היה בסדר!! מעולם לא מת לי גוזל! אממ.. בדרך כלל אני לא מכניסה את המזרק כל כך פנימה והפעם הכנסתי קצת יותר ייתכן אז נבלע חלק לאיזור של הנשימה כמו שאתם אומרים.. אממ.. טוב להבא אני אשים לב! רק שלא יקרה לי אסון עכשיו- נותרו לי בדיוק עוד 11 יום כדי לסיים את הטיפול..

למעלה