עזרה דחופה!

עזרה דחופה!

שלום חברים, לא ביקרתי כאן זמן רב (לשמחתי?), אך בימים אלה נתקלנו בבעיה והייתי מעוניינת לקבל את עזרתכם/עצתכם בנושא. יש לי קרובת משפחה הסובלת ממניה-דיפרסיה ומקבלת מהביטוח הלאומי קיצבה על 75% נכות. מצבה הכללי טוב מאוד, היא עובדת בחצי משרה, וביוזמה משותפת של אחיה הוחלט לרכוש עבורה דירה כדי שיהיה לה ביטחון כלכלי וקורת גג לכל חייה, גם כאשר הוריה (שייחיו עד 120!!!) לא יהיו כאן עבורה. פנינו לאחד מהבנקים למשכנתאות כדי שתוכל לממש את זכאותה לרכישת דירה. אחרי אין סוף טירטורים ובקשות אישורים שונים נאמר לה כי עליה להביא אישור מהרופא המטפל על כך שהיא אחראית למעשיה. מסיבה כלשהיא הרופא מתחמק ממתן האישור. כשאחיה שוחח היום בטלפון עם אחד מהפקידים הבכירים בבנק הוא אמר לו ואני מצטטת:"אחותך משוגעת. עד שלא תביא אישור שאחותך לא משוגעת לא נאשר לה את הזכאות למשכנתא". העובדה שמדובר על סכום המשכנתא המגיעה לה על פי חוק, 148,000 ש"ח עבור בית שערכו 520,000 ש"ח שאת יתרת הסכום שילמה המשפחה במזומן, לא מעניינת אותו כמובן. שתי שאלות לי אליכם: 1. האם מותר לבנק למשכנתאות למנוע ממנה זכאות על פי חוק? 2. האם מותר לפקיד בנק עלוב להתבטא כך מבלי לשאת בתוצאות? אודה לתשובתכם בדחיפות!!!

jinjetta

New member
אוי ../images/Emo5.gif

איזה אנשים יש בעולם.. ממש רגישות מתפרצת יש לפקיד הזה.. אני לא בקיאה בנושא משכנתאות וזכאות למשכנתאות, וכדאי אולי לפנות לפורום "בנק מול לקוח", יתכן ששם ידעו יותר טוב לגבי הנושא הזה. לגבי הסעיף השני, לא משנה זכאות או לא זכאות לקבלת משכנתא, אין שום הצדקה(!!) שפקיד (או כל אדם, לצורך העניין) ידבר ככה לאנשים. אני ממש מזועזעת.. מעניין אם הוא היה מעז לדבר ככה על אדם עם מגבלה פיזית כלשהי. לא משנה מה תהיינה התוצאות לגבי הזכאות למשכנתא, אבל לדעתי בהחלט יש מקום לפנות למנהל הסניף ולהתלונן על צורת ההתבטאות של הפקיד הזה. לא לוותר על זה.

ל ו ל י ת

New member
אכן לא כתבתי על זה

מי שדיבר ככה על הבחורה ראוי שיקבל תלונה כתובה לא רק אל מנהל הסניף אלא גם אל מנהל הבנק. בכל מקרה לא הייתי שבה לעבוד מול סניף כזה אם ככה הם מרשים לעצמם לדבר ללקוחות שמכניסים להם כסף לכי תדעי מה יהיה בהמשך. שווה להכנס למנהל הסניף לשתף אותו במה שקרה רגע לפני שאתם שולחים מכתבים... אולי דברים ישתנו אני מקווה בשביל הבחורה שהיא לא נעלבה או שהיא לא יודעת מכך בכלל. לומר משוגע זה מגעיל ועוד על מצב של מאניה דפרסיה שזה כולה הפרעה ימית שמסתדרת עם קצת ליתיום... אני חושבת שהפקיד הוא איש קטן. תתמקדו במשימה שלכם והמון הצלחה ושנה טוה!

ל ו ל י ת

New member
הי נמלה!

קודם כל מציעה לך לשאול גם בפורום חוק ומשפט כאן בתפוז, הם בטוח יותר בקיאים מאתנו בכל הקשור לעניינים משפטיים. דבר שני שמחתי כשקראתי את ההתחלה וזה נהדר שהיא עומדת להיות בעלת דירה משלה. הצטערתי לשמוע על הקטע עם הבנק ועם הרופא, יכול להיות שזה עניין של לא לקחתא חריות מצידו עליה, לא בקיאה גם בזה מבחינה משפטית. יכול להיות מצד שני שזו חלטה מקומית של סניף מסויים ושווה לבדוק בעוד בנקים ובעוד סניפים. במידה ולא יצליחו לקבל את האישור הנכסף (אני מקווה שהכל כן יסתדר על הצד הטוב ביותר) האם ניתן שהדירה תהיה רשומה על שם הוריה שיעבירו את זה בצוואה על שמה (ושוב אני לא מבינה כלום במשפטים אני סתם מעלה הגיגים) כלומר להבטיח את עתידה הכלכלי כשההורים משלמים את המשכתנה- והיא בעצם זו שמעבירה את הכספים להורים? (יש לא מעט אנשים שהדירה נרשמת על שם הילדים וההורים הם שמשלמים בפועל את המשכתא אפשר כאן לעשות דבר הפוך לא?). מקווה שיסתדר ועדכני אותנו, זה מידע חשוב!

חושבת..

שאם תיפני לבזכות תקבלי עזרה אמיתית.. ומניחה שהבעיה תיפתר וגם מי שמגיע לו יחטוף קצת כך שאחרים לא יפגעו.

wallawalla

New member
משהו שניתן לעשות

1. הפקיד בנק עלוב נפש בעצמו - חבל שיש אנשים שמדברים ככה וזה קורע אותך מבפנים אם הוא היה אומר לי דבר כזה - הייתי משפיל אותו ליד כל העובדים - ואנשים כאלה לא בעיה להשפיל . 2. פנית למנהל הבנק? מדובר לא בסכום אסטרונומי ויש לכם סכום לא רע בתור התחלה אז למה בעצם לא לפנות למנהל? יש עוד בנקים אחרים בשוק יש תחרות מקומות אחרים יתיחסו אחרת... אני מקווה 3. יש גוף שנקרא "המפקח על הבנקים" כתבי אליו מכתב על הסיפור המלא על היחס המשפיל ושנפגעת וכו' למטה תצייני העתק: משרד מבקר המדינה פני במקביל למשרד מבקר המדינה וכתבי על כך שלא ברור לך למה יש סחבת ואת לא יודעת למי לפנות לעזרה- הם בדרך כלל עוזרים מקווה שיצליח לך בכל מקרה שנה טובה וחזקי ואמצי.

למעלה