עזרה דחופה !

עזרה דחופה !

שלום רב, את ההודעה הזאת אני שולח לכם מהבית של ספתא שלי בממונטוידאו. הבירה של אורוגוואי שבדרום דרום אמריקה. בעוד שלושה ימים אני יוצא לטיול רגלי של בערך שבוע וחצי. אבל צצה לה בעיה פתאום. עוד בטיסה חשבתי שהרגשתי אותה, ניסיתי להתעלם חשבתי שהיא תעבור. חשבתי וטעיתי. מזל ביש. ציפורן חודרנית. הרופאת עור דרך אגב אמרה לי לשים את הבוהן בתוך מים חמים עם סבון כביסה ופולידין ושזה יעבור בערך עוד שבוע שבועיים. אולי אתם מכירים איזשהו טיפול חירום בציפורן חודרנית. אני לא מפחד מדם אז אל תחששו לשבקש ממני לנתח את עצמי או משהו כזה...:) תודה רבה לכם מראש :)

lady_anne

New member
איזה בעסה

מה שאמרה לך הרופאה נכון, ובעיקרון צריך להכניס חתיכה קטנה של צמר-גפן מתחת לציפורן כדי "להרים" אותה (רק מהמחשבה כואבת לי הבטן) וגם לגזום אותה לא בעיגול אלא בקו ישר. בהצלחה.

Yo-man

New member
היה לי את אותו דבר בצפון תאילנד

לפני 10 שנים. זו הייתה הפעם השניה שזה קרה לי, כך שידעתי מה לעשות - כנס למרפאה ותראה את הציפורן. ישלחו אותך (או יביאו אליך) לרופא שירדים את המקום, ייקח מספריים וכלים אחרים שנחוצים - ויגזור לך 1/4 ציפורן. אח"כ עם הרגל החבושה תצטרך להימנע מזיהומים, ז"א לא להיכנס למים חוץ ממקלחת. כנראה שגם לא תוכל לסגור את הרגל בנעלי הליכה לשבוע. כל התהליך לוקח 15 דקות, ורק הזריקה עלולה לכאוב, הטיפול עובר כמו כלום. שמור את הקבלות ותקבל החזר מהביטוח הרפואי שעשית לקראת הנסיעה (חסר לך שאין לך כזה דבר) מינוס 25$ השתתפות עצמית, כמקובל. אחרי עוד כמה פעמים שתתקל בתופעה כבר תדע לזהות אותה לפני התפתחויות לא נעימות, ואני נמנע מלפרט מה זה אומר, ותוכל במחיר כאב קל לטפל בזה בעצמך אחרי אמבטיה חמה. שיעבור בקלות.

maz

New member
לא כואב?!!

לי עשו את הטיפול המרנין הזה בארץ. אצלי הרדימו את המקום לא בזריקה אלא בחנקן נוזלי. זו הפעם הראשונה שהבנתי מה זה לראות כוכבים מכאב. וגם לא יכולתי לדרוך על הרגל יומיים. תחבושות המשכתי להחליף במשך שבוע + טוב שיש לך איפה לנוח כמה ימים. בכל מקרה - אל תצא לטרק לפני שהאזור מחלים.

Yo-man

New member
כואב אבל פחות

זאת אומרת - בארץ עשה לי את הטיפול רופא צבאי שאני כמעט בטוח שלא הייתה לו סמכות לעשות את הטיפול הזה. זה כאב ונהייתי לבן מהיסטריה של כאב. בתאילנד עשה לי את זה רופא אמיתי וכמעט לא הרגשתי את הטיפול.

למעלה