עזרה דחופה!!

ליטל ס1

New member
עזרה דחופה!!

שלום לכולן, אני חדשה בפורום ויש לי חשש כבד שאני רוצה לפרוק ואולי אפילו לקבל תשובות.
אני בת 27, הריון ראשון תאומים זהים, הריון ספונטני, שבוע 23+1 .
בבדיקת אקו לב שעשיתי התגלה באחד מהעוברים arsa בלב.
הממצא כשלעצמו לא אומר כלום אך יש חשד כי הוא מצביע על תיסמונת די ג'ורג' הסיכוי הוא 1:100
תוצאות בדיקות השקיפות והסקירות שלי הן מצויינות!!
בהמלצת פרופסור בליקשטיין- אצלו אני במעקב, עליי לעשות דיקור מי שפיר מחר, שבוע 23+2.
נורא מלחיץ אותי גם הסיכוי לתסמונת וגם הבדיקה עצמה בשבוע כזה מתקדם.
האם מישהי עברה מי שפיר בשבוע כזה? האם למישהי התגלה גם arsa בלב עובריה?
אשמח לתשובות!!! תודה

גלי ים333

New member
שאלה- האם עשית אקו לב במסגרת סקירה מאוחרת?

לא יודעת לענות לך על השאלות, רק שולחת
ומאחלת לך שהכל יעבור בשלום ובקלות!

גלי ים333

New member
תודה ועוד שאלה

כתבת שהכל היה תקין בסקירות אז איך מחליטים אם לעשות אקו לב?
אני בשלבים המוקדמים של ההריון אבל מכל הבדיקות דווקא על אקו לב לא שמעתי המלצות.
אשמח לקצת מידע- קבעתי את הסקירות שלי אצל רופא פרטי, האם אקו לב זאת בדיקה שכלולה בסקירה או שצריך לעשות אותה ממש בנפרד? האם גם היא מבוצעת בפרטי? האם יש לקבל המלצה מהרופא לבדיקה?

ליטל ס1

New member
תאומים עושים אקו

הכל היה תקין בסקירות.
חוץ מנקודה אקוגניט שנמצאה בלב שלהם- שאין לה משמעות.
בלי קשר, עוד לפני הסקירה הפרופסור שלי רצה שאעשה אקו לב
בכל מקרה בגלל שהם תאומים זהים- לוודא שהכל תקין.
זו בדיקת אולטרסאטונד פשוטה. אז התגלה הarsa

Gitit7

New member
בדיקת אקו לב עובר

אקו לב עובר, ובשמה המלא אקו קרדיוגרפיה עוברית, היא בדיקת אולטראסאונד מיוחדת שמטרתה לבדוק את תקינות מבנה הלב ותפקודו.
הרוב המוחלט של הרופאים אינם מבקשים ביצוע הבדיקה בשגרה, מעטים מבקשים אותה בהריונות תאומים בגלל שכיחות גבוהה יותר של מומי לב.
במידה ובסקירת המערכות מתגלה ממצא חשוד כמו מוקד אקוגני (נראה כנקודה בוהקת בחדרי הלב) או ממצא אחר במערכות אחרות בגוף העובר (אותי למשל שלחו לאקו לב בגלל היקף ראש קטן לכאורה ואגני כליה מעט מורחבים של אחד העוברים), אז הרופא ממליץ על הבדיקה על מנת לשלול מומים.
מקרים נוספים בהם מבצעים בדיקת אקו לב הם כאשר ישנה תורשה של מומי לב, אם התגלתה הפרעת קצב במהלך הבדיקות השגרתיות, אם האישה נוטלת תרופות מסוימות באופן קבוע אשר יכולות להשפיע על התפתחות העובר וכדומה.

kyki

New member
מי שפיר

אולי כדי לדחות את הבדיקה מי שפיר לשבוע מאוחר יותר.
27 לדוגמא.
במידה ומתפתחת לידה יש סיכוי יותר גבוהה לילדים לשרוד מאשר שבוע 24.

דבר נוסף. במידה ומוצאים את המחלה שחושדים האם תעשי עם זה משהו? אם לא למה לעשות מי שפיר....

בהצלחה

ליטל ס1

New member
לוודא שהם בריאים

שבוע 23 זה המקסימום לבצע את הבדיקה יותר מאוחר מזה זה רק בשבוע 32 ועד אז אנינלא אהיה מסוגלת לחכות.
המטרה של הבדיקה היא לוודא שהעוברים בריאים ולא לוקים בתסמונת חלילה. במידה והם לוקים אפסיק את ההריון.

Galshifi81

New member
מי שפיר שבוע 23

היי, אני עשיתי מי שפיר בהריון של עובר יחיד בשבוע 23, אבל בגלל ממצאים אחרים. זה היה מלחיץ אבל עבר בשלום..
בהצלחה!

Galshifi81

New member
מי שפיר שבוע 23

היי, אני עשיתי מי שפיר בהריון של עובר יחיד בשבוע 23, אבל בגלל ממצאים אחרים. זה היה מלחיץ אבל עבר בשלום..
בהצלחה!

ליטל ס1

New member
מעדכנת שב"ה הכל עבר בשלום!

היי לכולן, קיבלתי תוצאות הבדיקה צ'יפ גנטי לאחר 12 יום!
הכל תקין!
אין מאושרת ממני!! תודה לכולן :)

למעלה