עזרה דחופה

פיצית28

New member
עזרה דחופה

שלום לכולם, אשמח כי לא ישפטו אותי ובאמת יעזרו לי.
נקלענו למצב כלכלי לא משהו, ומאחר וכל הבית בקיצוצים לצערי נאלץ לקצץ גם אצל הכלבים (יש לי שניים קטנים).
עד עכשיו באמת קיבלו את הטופ שבטופ אך אין י אפשרות ומעוניינת לנסות אוכל זול יותר.
האם בונזו ודומיו כאלה נוראיים? למישהו יש ניסיון איתם? או המלצה לאוכל זול וסביר
תודה!

FR12

New member
מה את נותנת עד עכשיו?

חשבת על שקי מגדלים? שק של 25 קילו מזון סלמון של חברת ריגל עולה 359 ש"ח. האוכל ברמה טובה (לא מהמצויינים אך בהחלט רמה טובה) ויכול להספיק לשני כלבים קטנים להרבה זמן.

פיצית28

New member
עברנו לריגל כבש לפני כמה חודשים מהמלצות

וגם מטעמי חיסכון אך עדיין לא יוצא מספיק זול

עמית184

New member
שקי המגדלים של ריגל (25 קילו ב-350 ש"ח) זה

הכי חסכוני ברמת המזונות הטובה (וגם ברמות שמתחת לזה, למיטב בדיקותיי).

יותר חסכוני מזה זה באמת אולי רק מזונות תוצרת הארץ כמו דוגלי, בונזו ודומיהם (ואני באמת לא חושב שיש בהם פסול. כמו שכתבתי למטה, יש דברים חשובים יותר שאנחנו צריכים להעניק לכלבינו ממזון משובח).

חשבת על אולי לשלב במזון היבש מרכיבים תוצרת בית שיהיו זולים יותר? כמו למשל שאריות אוכל ביתי (לדוגמא לטחון שאריות בשר שלנו, שאריות עוף וכדומה) בנוסף לירקות, שורשים, תפו"א, בטטות ואורז מבושלים? זה יכול בהחלט לחסוך את עלויות ההזנה.

פיצית28

New member
חשבתי על שילוב הבעיה היא בצואה שלהם וגם איך

אדע שנותנת מספיק גיוון. יש לי תינוק שמקבל מרק עוף טחון אין לי בעיה לשלב להם את זה וכבר עשיתי, רק זה משבש לי את הכמויות ואת המרקם של הקקי

עמית184

New member
בהזנה ביתית אני באמת מבין קטן מאוד. יש פה

כאלו שמבינים הרבה יותר ממני במרכיבים הנכונים בהזנה ביתית. לפי דעתי, אם תספקי את כל המרכיבים הנחוצים משאריות אוכל שלכם, בנוסף על המזון היבש, זה בהחלט יכול גם לעזור לכם לחסוך, וגם לספק את צרכי הכלבים.

לא שופטים

כשאין אז אין.
כלב יכול לחיות יפה מאוד גם על בונזו, רק קחי בחשבון שכמויות ההאכלה הרבה יותר גדולות כך שבסופו של דבר החסכון לא גדול.
את החסכון הכי גדול תקבלי מאוכל באיכות בינונית, עם כמויות האכלה קטנות יותר. נוטריסורס, יוקנובה, פרופלן, טכניקל ועוד.

meedas

New member
בונזו זה בסדר גמור

הכלבה הקודמת שלי חיה על בונזו ודוגלי למיניהם כל חייה. והיא הגיעה לגיל 15 המכובד

מה שכן, חשוב לשים לב לכמויות ההאכלה הגבוהות במזונות ה"זולים". לפעמים בגלל שצריך לתת המון אוכל יחסית למזונות איכותיים ומרוכזים יותר, השקים נגמרים מהר ופתאום צריך לקנות שק כל חודש במקום כל חודשיים, וזה מצמצם את החיסכון בטווח הארוך יותר

עמית184

New member
לא רק שאין על מה לשפוט אותך, אלא שאת עושה

לדעתי, את הדבר הנכון - מקצצת איפה שאפשר (אחרים היו פשוט נפטרים מהכלב. ואין לך מושג כמה נטישות כלבים מצטדקות בטיעון של מצב כלכלי או קיצוצים כלכליים פתאומיים).

לדעתי, בכלל, מזון סופר פרימיום איננו הדבר הכי חשוב שאנחנו יכולים להעניק לכלבינו, אולי גם לא בעשירייה הפותחת (מזון טעים ומהנה, לעומת זאת - כן). לפניו קודמים: מסירות, נאמנות, אהבה, יחס טוב, טיולים, פעילות, בית חם, מזון טעים (לאו דווקא משובח), טיפולים רפואיים כשצריך ועוד.

יתרה מזאת - הכלב של ילדותי (רועים בלגי גרוננדל מתועד והכל) הגיע לגיל המופלג של 15 (גיל מופלג מאוד עבור רוע"ב גזעי), בבריאות טובה (רק האגן שקרס דפק אותו בסוף) כשכל חייו אכל רק, ואך ורק - דוגלי. דוגלי פשוט. אפילו לא שאריות ביתיות, לא תוספי תזונה, לא כלום - רק מזון יבש מתוצרת דוגלי. 15 שנה.

גם כיום אני מאכיל את שניי כלביי וחתוליי במזון חסכוני יחסית ולחלוטין לא הכי איכותי שהייתי יכול להעניק להם, וגם מסיבות כלכליות נטו. מעדיף לחסוך פה מאשר במקומות אחרים מבחינתם.

אז לדעתי ממש אין על מה לשפוט אותך, להיפך - רק להעריך את המסירות שאין את מתפתה לעשות את מה שאלפים אחרים עושים כלאחר יד - קצת קשה כלכלית, אז נפטרים מהכלב. אם אצל הילדים אנחנו מקצצים (בביגוד, למשל, בנעליים חדשות, במתנות, אז אין מניעה לקצץ גם אצל הכלבים, ולפי דעתי איכות המזון היא מקום שבהחלט אפשר לחסוך בו).

רק את צריכה לומר מהו התקציב החודשי שאת כן יכולה להעמיד לצורך המזון לכלבים, וננסה להמליץ לך על משהו בהתאם.

פיצית28

New member
תודה על העידוד. הם חלק מהמשפחה וכמו

שילדים לא זורקים גם כשקשה גם אותם לא. מחפשת משהו בסגנון שראיתי שבונזו 170 שקל ל20 קילו... ריגל לא מגיע לסכום כזה

עמית184

New member
יכול רק להציע לך לנסות ולראות איך הכלבים

מגיבים לזה. יש את בונזו, יש את דוגלי. תנסי ותראי איך הכלבים מגיבים לזה. (מבחינת הצואה. בהחלט ייתכן שיהיו לכך השלכות בברק הפרווה או בריח הגוף, אבל זה כבר לדעתי בעיה מבחינתנו, לא מבחינת הכלב. מה אכפת לו איזה ברק יש לו לפרווה שלו? אפילו ריח גוף לא יפריע לו).

רק לא לשכוח לעשות את המעבר בהדרגה (משך שבועיים, באופן מדורג מאוד) ולתת לזה מספיק צ'אנס. חודש-חודשיים לפחות.

פיצית28

New member
אני מחפשת משהו זול אך פוחדת שיפגעו

מזה בריאותית. ואני מבינה שכמויות ההאכלה גדולות יותר אך חייבת לנסות ולדעת שניסיתי הכל ולהגיע להכי טוב שיכולתי לחסוך גם אצלהם...
ולגבי הכמויות גם בריגל כבש שק מגדלים משום מה היו הרבה פעמים רעבים
והייתי נותנת יותר ממה שכתוב
גם חשבתי לנסות להשלים עם אוכל ביתי אבל הצואה יוצאת זוועה
תודה לכם

sivi1964

New member
נסי את שקי המגדלים של-

פורמה,חברת בנפארה(איטלקים)
שק של 20 ק'ג במחיר 340 שח

טים ברידר-
שק של 20 ק'ג במחיר בין 250 שח ,ליקר יותר 300 שח(לכבש ודגים)

דוג פוד(איטלקי)-
25 ק'ג- 250 ק'ג.

טאפיס-
23 ק'ג -
270-280 שח

לא בטוחה ששקים כאלו גדולים נחוצים לכלבים קטנים כי הזמן שייקח להם לסיים נראה לי ארוך,והטריות של המזון או איך תשמרי אותו לתקופה ארוכה טרי הינה נושא חשוב.

בכל מקרה ניתן להשלים /להוסיף מזונות ביתיים כמו אורז לבן מבושל/מאודה,ירקות מבושלים וטרייים,מרק בשרי וכו.
כל עוד לא מטובל ושמן,ומותר לאכילה לכלבים יכול לתת נפח נוסף,וייהיה להם טעים.

capri77

New member
הוטרינר שלנו באופן כללי תומך בהשלמות של מזון

רגיל

בגלל מקרים כמו רמדיה ולא-זוכרת איזה מותג של מזון כלבים שהיה חסר בו רכיב קריטי - עדיף שהכלב יוזן ממקורות נוספים ולא רק סוג אוכל יבש אחד כל הזמן ... (הכוונה לתוספות בקטנה - ביצה מדי פעם למשל, או כל דבר אחר)

shaulirmiau123

New member
כמו שכבר אמרו פה...

אף אחד לא חושב בכלל לשפוט אותך. את מדהימה בעצם זה שאת משאירה אותם אצלך,
כי הכי פשוט להגיד 'אי אפשר יותר'. אז תשתדלי גם להיות בלי נקיפות מצפון על זה.
לגבי סוג האוכל - לא השם חשוב, אלא מה שכתוב על האריזה. אני ממליץ לך לקרוא את הכתבה הזו:
http://www.d.co.il/Article367/ ולהבין מה חשבו לחפש על האריזה: את אבות המזון, את תו התקן האמריקאי ועוד.
תופתעי שגם מזונות 'זולים' כוללים את כל אלו מה שמבטיח שתתני לכלבים שלך אוכל טוב. אמנם זה לא יהיה האוכל
שנתת להם עד היום, אבל תאמיני לי שהם יהיו בסדר.

ומקווה שהתקופה הרעה תעבור במהירה.

בונזו ודומיו זה בסדר גמור

רק קחו בחשבון שכמויות ההאכלה בו גדולות יחסית, מה שמשנה במעט את הכדאיות הכלכלית שלו. קחו לכם זמן בחנות למזון, קחו מחשבון ותבדקו לגבי כמה מזונות אופציונלים כמה עולה מנה להאכלה יומית. המחיר לק״ג מזון אינו הפרמטר הכי חשוב, אלא המחיר לכמות יומית.

בהצלחה!

ד״ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

למעלה