עזרה דחופה !!

Dandosh26

New member
עזרה דחופה !!

שלום לכולם ! שמי דנה אני מתגוררת בניו יורק ולפני שבועיים התחלתי את לימודי תואר אני בעבודה סוציאלית בNYU
בתוכנית שנקראת Advanced standing program שמיועדת לבוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. התוכנית היא שנה אחת בלבד.
הדבר היחיד שעדיין לא ברור זה ההכרה של התואר בארץ. שלחתי בקשה לגף להכרה בתארים אבל לא קיבלתי תשובה ברורה בכלל. אולם מה שכן ברור זה שמשווים את התואר לתואר בארץ.
העניין הוא כזה– התוכנית שלי היא ללא תזה והיא–32 נק ותוכנית בארץ במסלול ללא תזה הוא 40 נק'.
מלבד דירוג השכר לא ברור לי מה המשמעות של הדבר הזה ורציתי לדעת האם מישהו יודע ??
או האם מישהו עשה מסלול כזה פה בארהב שיכול לענות על זה ? או האם מישהו מכיר מישהו שעשה מסלול כזה ??

אשמח לכל עצה ! תודה דנה

Philip Jr

New member
אני מצטער, אבל...

את לא זקוקה לעזרה דחופה.. והסיבה היא שלא בדקת משהו די בסיסי לפני שעזבת.. אני לא מנסה ״לעצבן״, אבל נראה לי תמוה מאד לצאת ללמוד בארה״ב עם כוונה לחזור לארץ בלי לבדוק את המשמעויות שיהיו לך כשתחזרי.. ועכשיו את כבר בניו-יורק..

ואם לא יכירו לך בתואר? או שבאמת דירוג השכר שלך יהיה נמוך יותר? מה תעשי? תעזבי את התוכנית ותטוסי חזרה?

אבל אתן לך עצה בכל זאת - דברים שכאלו מבררים בעיניי מול הגורמים הרשמיים. לכי תדעי אם מישהו שעשה מסלול דומה במוסד אחר או לפני חמש שנים באמת ידע איך לענות.. אולי דברים השתנו, או שיש הבדלים בהכרה בין בתוכניות.. אלא אם מישהי בדיוק סיימה במוסד שאת בו עכשיו ותענה פה בפורום, עדיף ללכת ישירות לגורמים הרלוונטיים. לא מקבלת תשובות ברורות? תציקי עד שתקבלי..

Dandosh26

New member
אני תוהה איך להגיב..

למרות שלא ניסית זה מה שקרה..
לפני שאתה שופט מה עשיתי ולמה כדאי שתברר ולא תכתוב דברים נחרצים כל כך . מעבר לזה ממש לא ברור לי למה שמישהו מבקש עזרה אתה בוחר ’לחנך ’.. אתה ממש לא חייב לענות..
מעבר לזה תודה על המשך התשובה שהיה יותר רלוונטי ועוזר.

Philip Jr

New member
קודם כל את מוזמנת לפרט

כדי שיוכלו לעזור לך יותר.. ובכל מקרה לא נראה שאני טועה לגבי העובדות הבסיסיות.

הפורום הזה משמש לכלל מבקריו ויושביו לקבלת מידע, ודווקא המקרה שאת מתארת בהחלט חשוב מאד, גם אם לצערי אחרים ילמדו על גבך. שאלות כאלו עדיף לשאול לפני שמחליטים לאיזו תוכנית ללכת, ולא אחרי המעבר. למשל בתחום שלי זה רלוונטי מאד לכאלו שרוצים להיות פסיכולוגים קליניים בארץ, אבל לעשות הכשרה בחו״ל.

בכל מקרה, אני מקווה בשבילך שהתואר יתקבל היטב ובדיוק כמו מקבילו הישראלי.

chulila

New member
תפני בדחיפות לגף להכרה בתארים מחול במשרד

החינוך ותבררי אם הוכרו תארים כאלה מ - NYU - או בכלל. אני יודתע שהרבה אונבירסיטאות מציעות מסלול מקוצר לבעלי תואר ראשון ועם זה אני יודעת גם שאחד התנאים הבסיסיים של משרד החינוך הוא שהתואר הנלמד בחול לא יפחת בדרישותיו מאותו תואר בארץ.
ייתכן, ואם הגף יאמר שהם לא מכירים לך בתואר, שתוכלי להרחיב את התואר ל - 40 נקודות זכות, או לעבור לתואר הרגיל. בכל מקרה, ממש מוטב מוקדם ממאוחר. אם אני לא טועה הצעתי את הגף גם כאשר תהית לראשונה בנוגע לתכניות לימוד.
שיהיה בהצלחה ותהני מהלימודים!

B L I M P

New member
עוד עצה -

תבדקי כמה שעות זה נקודה. לא בכל מקום נקודה שווה ארבעים וחמש דקות שבועיות (שזה מה שאני מכירה מהארץ). יש מקומות שאתה לומד פחות נקודות כי כדי לצבור כל נקודה צריך ללמוד 50 דקות למשל. אם אצלך נקודה זה יותר שעות, אז זה יהיה עשוי להתקזז ולהשתוות.

מעבר לזה, מהניסיון שלי בתחומים אחרים, יש מקומות שבהם בודקים דמיון בין תוכניות לא רק בהיקף שעות אלא גם בהרכב הקורסים. זה גם משהו ששווה לקחת בחשבון.

ולצערי אני מוכרחה להצטרף לפיליפ - נשמע לי תמוה לקחת על עצמך כזו התחייבות אדירה, לטוס למדינה אחרת, להוציא המון כסף, וכל זה בלי לדעת מה למעשה המוצר שאת משלמת עבורו.

למעלה