עזרה דחופה...

דליוש8

New member
עזרה דחופה...

שלום...
לפני כמה ימים הכלבה שלי נדרסה, ויש לה שבר בגב...לקחנו אותה לטיפול בבית דגן
ושם אמרו שאין צורך לנתח כי זה רק יחמיר את המצב שלה....היום (יום רביעי) הבאנו אותה לבית
והכנו לה מיטה ועשינו לה קיבוע עם חגורות...הבעיה שהיא כלבה מאוד חזקה והיא כל הזמן משתוללת כי כואב לה למרות המשכי כאבים ומצליחה לזוז
וזה מאוד מסוכן לה....רציתי לדעת אם למישהו קרה דבר כזה או עם יש למישהו רעיון איך לקבע אותה שהיא לא לא תוכל לזוז
תודה רבה.....דליוש

פגיעת גב בכלבה-תשובה

דליוש שלום,
אם הבנתי נכון ההנחיות של הרופאים היו שהכלבה תנוח מנוחה מוחלטת. הפתרון היחידי לכך הוא כלוב שבו הכלבה תשהה כל הזמן עד התקבעות טבעית של השבר. מאחר ואתם לא רכשתם כלוב אך טבעי הדבר שהכלבה תנסה לנוע בסביבתה ככל שהמקום וכוחותיה מאפשרים לה. (לא ברור לי איזה קיבוע עם חגורות עשיתם לה(אפשר תמונה?) .
מה שלא ברור לי מתאורך הוא היכן במדוייק נמצא השבר בעמוד השדרה? האם היא משותקת בגפיים האחוריות? האם היא שולטת על הצרכים,צואה ושתן? בת כמה היא? מאיזה גזע(משקל)?
התשובות לשאלות אלה יתנו לי את האפשרות לתת לך פרוגנוזה יותר ברורה(סיכויי החלמה).
אם תרצי את מוזמנת לפרסם כאן את צילום הרנטגן שבו רואים את השבר.
רפואה שלמה
ד"ר עמיחי מורשת

דליוש8

New member
היא מגזע

קוראים לה טינה,היא מגזע רואה גרמני מעורב עם כנעני, היא שוקלת 22 ק״ג
היא כמעט בת שנה....לשמחתנו הרבה היא לא משותקת הגפיים...היא כרגע מחוברת לזונדה,,,
לא הצלחתי להעלות תמונות ( לצערי) , החוליות ששוברות הם 9 ו 7
ברצוני לציין שהיום היא הייתה הרבה יותר רגועה הצלחנו לגבע אותה בצורה כזו שהיא לא יכולה לזוז.
היא מקבל משכי כאבים ואנטיביוטיקה ומקווים שתביא כמה שיותר מהר....

דליוש8

New member
היא מגזע

קוראים לה טינה,היא מגזע רואה גרמני מעורב עם כנעני, היא שוקלת 22 ק״ג
היא כמעט בת שנה....לשמחתנו הרבה היא לא משותקת הגפיים...היא כרגע מחוברת לזונדה,,,
לא הצלחתי להעלות תמונות ( לצערי) , החוליות ששוברות הם 9 ו 7
ברצוני לציין שהיום היא הייתה הרבה יותר רגועה הצלחנו לגבע אותה בצורה כזו שהיא לא יכולה לזוז.
היא מקבל משכי כאבים ואנטיביוטיקה ומקווים שתביא כמה שיותר מהר....

תשובה

לפי תאורך קרה לכלבתך ממש נס. חוליות שבורות ללא שיתוק של רגלים אחוריות הוא מאוד יוצא דופן לטובה.
המנוחה היא הדבר החשוב ביותר והדרך העיקרית להשיג מנוחה שכזאת הוא בתוך כלוב הטסה.
רפואה שלמה ובהצלחה.
עמיחי

למעלה