עזרה דחופה

kapit5

New member
עזרה דחופה

אבא שלי בן 75 אובחון כחולה אלצהיימר לפני מס' חודשים,למרות ש'הסימנים' החלו כבר לפני כשנתיים. שללו לו את הרישיון בגלל שהוא הפך להיות מסוכן בנהיגה.הוא לא קישר בין עניין זה לבין המחלה יש לו שיפוט לקוי שבין היתר בא לידי בטוי בחוסר יכולת להבין כל מה שקשור בכסף. הוא מפזר כספים בצורה לא הגיונית,תרם כבר עשרות אלפי שקלים לבית הכנסת(הוא דתי),ממן טיפול שיניים לכל מיני 'חברים',קונה לעצמו אין ספור חליפות,והיריעה קצרה מלתאר את כל הקניות. יש לציין שכל חייו הוא חסך לעצמו שקל לשקל לפנסיה בהיותו עצמאי זעיר,כדי לא להיות תלוי באף אחד. הוא טוען שמדובר בכסף קטן.והיד עוד נטויה.אמא שלי ביטלה לו את הויזה ונותנת לו מזומן וכל נסיונות השיכנועים שלה שמסעות הביזבוזים שלו הם לא מידתיים ,ניתקלים בחוסר הבנה ,בליגלוג ובזילזול מצידו. כמובן שהמתח בבית גדול ואמא ואנחנו כבר עובדי עצות. על פי המלצה של רופאים הוגשה בקשה לאפוטרופסות ,אבל זה לוקח זמן. בשבועות האחרונים המצב ממש מיתדרדר מיום ליום. הוא הודיע שהוא רוצה להיתגרש (חיים ביחד כבר קרוב ל-50 שנה)הפך להיות מאוד עצבני,ולדעתי לא רחוק היום שהוא גם ירים עליה יד.מיותר לציין שכיום הוא לא מסוגל להיסתדר לבד. אנו הילדים ניסינו לדבר אל ליבו -הנושא של המחלה לא עלה למרות שגם אמא שלו וחלק מאחיו היו גם כן חולים באלצהיימר.לא רצינו לגרום לו צער ולספר לו שהוא חולה. כיום אנו מרגישים שהגיעו מים עד נפש. השאלה שלי היא האם יש טעם להגיד לו שכל ההיתנהגות שלו היא כתוצאה מהמחלה בצורה אמפאטית,כמובן, כי אנחנו אוהבים אותו ודואגים לו ולרווחתו. יש לציין שיש לו הרבה רגעי צלילות וכאילו נידמה שיש עם מי לדבר. אתם חושבים שזה יעזור? אנחנו( ילדיו) פשוט אובדי עצות.הוא לא מוכן לשתף פעולה בשום עניין ועם שום רופא. גם כשלקחנו אותו לנוירולוגים ול-CT ראש זה היה באמתלות שונות. תודה מראש על העזרה.

ענתי44

New member
kapit5 שלום../images/Emo140.gif

השלב הקשה שאבא עדין יחסית מתפקד וכל כך לא מתפקד, וקשה להניע אותו ממעשיו. ראשית נפלא ששללו ממנו את הרישיון, סביר להניח שהצילו את חייו ואול חיי אחרים. אני מניחה שאין טעם לומר לו שכל מעשיו נובעים מאלצהיימר. לא רק שהוא יחוש רע ומדוכא, אלא שזה לא יעזור. הוא ישכח במילא ולא יקשר בין מעשיו שבעיניו הם צודקים ובין המחלה וחוסר שיפוט לקוי. הבעייה שאנשים רעים מנצלים את זה לטובתם. האם יש לו ולאמא חשבון משותף? אולי שתלך למנהל הבנק ותדבר איתו שהליך האפוטרופסות לוקח זמן ואולי שבינתיים יסגור את הכסף בבנק, יקרא לאבא ויגיד לו שצריך לסגור. דבר נוסף, האם אבא הולך לביקורת לרופא פסיכיאטר גריאטרי? אם כן יש ללכת לרופא שירשום לו כדור שימתן את ההתנהגות שלו. אתם צריכים למצוא פתרון לשמירת אמא שחלילה לא יפגע בה. אני יודעת שהשמיים נפלו וקשה עם העובדה שאבא שהיה ראש המשפחה פתאום משתנה כל כך, אבל אין ברירה. עוד עיצה חשובה זה לזרום איתו, כמידת האפשר, אם הוא מתלונן על משהו או אומר משהו שגוי אין טעם להתעמת איתו זה רק יגביר את הכעס שלו ולא יעזור. זרימה עם אבא, תרופה מרגיעה ופיקוח הדוק על החשבון בבנק הם הדברים הכי דחופים. התקופה הנוראית הזו תחלוף, ואבא יהפוך תלוי יותר ופעיל פחות בשליטה על הכסף, נהיגה או כל דבר אחר.

kapit5

New member
תודה

דווקא מהבנק כבר משתפים פעולה וזה הופך את אבא ליותר זועם. הוא כל יום בבנק 'מנדנד' להם וחוזר הביתה ומוציא את הכעס על אמא. הוא לא מוכן יותר ללכת לשום רופא כי לדעתו הוא בריא כשור. אנחנו 'הילדים' כבר בעלי מישפחות וגרים מחוץ לבית כך שכל אבל כל הנטל והמועקה היום יומית נופלת על אמא. בכל אופן תודה על התמיכה.זה עוזר לדעת שלצערנו אנחנו לא לבד.

ענתי44

New member
הנה משהו חיובי

הבנק לצידכם. ברור שאתם כבעלי משפחות לא יכולים לבוא לבית ההורים לגור, אבל אתם חייבים לשמור על אמא. אם אבא לא הולך לרופא תעבדו עליו, תגידו לו שאחד מכם צריך שכל המשפחה תבוא לביקורת עבורו ( את דודה שלי אישפזו פעם אחרי שהיא הגיעה למיון לקבל זריקה נגד אלרגיה ש"תקפה" את אחותה ) ואם הוא לוקח כדורים אז להוסיף בלי שירגיש. כל טריק שיגרום לאבא לקחת תרופות שירגיעו אותו. האם לאבא יש חוק סיעוד? אולי צריך לקחת עזרה הביתה? המצב יחריף ויהיו בעיות קשות. למשל סירוב להתקלח, ואמא שלך תצטרך עזרה בהתמודדות עם המחלה. מציעה לילדים להתכנס עם אמא ולהחליט מה עושים, אפשר להתייעץ עם רופא משפחה המכיר את אבא, רופא מומחה לאלצהיימר, עובדת סוציאלית או כל בעל תחום שיוכל לכוון ולעזור לכם להחליט.

ברוכה הבאה למועדון...

ראשית, עם מאחר ויש לכם אבחנה ביד לכו לבנק והוציאו אותו מהחשבון. מהר לפני שיבזבז את כל חסכונותיו. אין לכם מושג כמה תזדקקו לכסף הזה. עוד לפני מינוי האופוטרופוס הרשמי. לכו לגבאי של בית הכנסת והודיעו לו את מצבו של אבא ושאסור לו לקחת ממנו עוד פרוטה נוספת. אני בדעה שכן צריך לומר לחולה שהוא חולה, תלוי באישיות שלו. לאבא לא אמרנו והוא הבין לבד ולאמא אנו נאלצים לומר כל פעם מחדש והיא דווקא מקבלת את זה כמו שזה. (לפעמים היא מנסה לומר שהרופא לא יודע כלום:)) ותרשי לי להיות רעה ולומר לך שאתם רק בתחילת הדרך. ולכן כדאי מאד שתצטיידו בהמון המון סבלנות ותמיד תצפי להכי גרוע. מקסימום תופתעי לטובה... וכמובן שאנו פה בשבילך.

ronnyw

New member
שלום לכפית

לפי המסר שלך, אתם די מבינים מה נפל עליכם ומתארגנים לא רע (סליחה על שאני מעניקה ציונים, אבל לפעמים אני נתקלת באנשים בתחילת המחלה שבכלל לא מבינים מה נפל עליהם). אני מצטרפת לקודמי, אבל רוצה לחזק: לדעתי אין טעם לפעול עם אבא בהגיון, אין טעם להסביר, להתווכח, לשכנע. לימדו ל"זרום" איתו\ כמו שענתי כתבה. במילים פשוטות יותר - אם יש צורך לשקר על מנת לשכנע אותו - עשו זאת. אני מעתיקה ממסר של עצמי שכתבתי לפני כמה ימים למישהו שחמותו חולה. הפרטים קצת שונים, הרעיון זהה: " אני מבינה שיש לכם בעיה לקחת אותה לרופא. האם ניסיתם בתחבולות? למשל: להציג לה כאילו חמך זקוק לרופא, והיא רק מתלווה אליו. או לספר לה שזה תנאי להארכת רשיון נהיגה או לקבלת קיצבה מהביטוח הלאומי או כל סיפור (אנחנו קוראים לזה כאן "שקר לבן") שמתאים לה ולמשפחה. אל תנסו לשכנע אותה בהגיון ובטיעונים חכמים - זה לא יעזור, זה יקשיח את עמדתה וסתם יגרום לויכוחים ומריבות. אל תהססו להיות יצירתיים ולעשות מניפולציות ... אגב, רוב הרופאים שעובדים עם זקנים מכירים את התופעה הזו ומשתפים פעולה עם "הבלוף". יש גם אפשרות להביא רופא פרטי הביתה במסווה של מה-שעולה-בראש שלכם (נניח סוכן ביטוח או חבר בא למסור ד"ש מאיזה קרוב רחוק או מה שתמציאו, שיהיה מתאים למשפחה). רופאים כאלה קצת יותר קשה למצוא... האם יש מישהו שהיא קשורה אליו במיוחד? נניח איזה ילד או נכד או רב (אם דתיה) או חברת לב-ונפש. אל תהססו לרתום כל אחד כזה לצורך הפגשתה עם רופא. " עד כאן. אני מקווה שהרעיון ברור - למצוא את המניפולציה שתתאים אבל בשום אופן לא להיכנס לויכוח, זה תמיד ויכוח עקר שנגמר ברוגזה ובתסכול. לגבי האם לספר או לא: לדעתי לא, מאותה סיבה: ההגיון שלו לא יעבוד ולכן לא יאמין לכם. (ואולי טוב שכך, שכן אם בכל זאת יאמין ויבין על מה בדיוק מדובר - ייכנס לדיכאון נוראי. מי שמכיר את המחלה ממש ויודע לאן מתקדמים איתה ולאיזה סמרטוט-אדם הוא עומד להפוך - זה נורא נורא מדכא). וגם אני חרדה לאימא שלך. למרות שכולם דואגים לאבא, היא המסכנה האמיתית בסיפור. תתחילו לדבר איתה על עזרה. אולי כרגע זה נראה לה רחוק ולא ישים, אבל המחלה מתדרדרת בכיוון אחד והמעמסה עליה תלך ותיגבר מיום ליום. זו שחיקה איומה, מריבות יומ-יומיות, המון תסכול המון עצב. וכן, גם עם עניין כדורי ההרגעה אני מסכימה....

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום כפית

הדאגה הגדולה היא לאמ אשלך שעומדת לבד במערכה היות ואתם חיים מחוץ לבית. לא ירחק היום והאלימות המילוילת שלו תהפוך לאלימות פיזית הוא יכה אותה . אבא שלך מטופל במרפאת זיכרון? יש רופא נוירולוג או פסיכוגריאטר המטפל בו?את התקפי הזעם ניתן להקטין ע"י תרופות. שתפי את הרופא בכל מה שאמא עוברת והא יאזן אותו בתרופות. לגבי האפוטרופסות עדיף שאמא ועוד משהו מיהלדים יהה אפוטרופוס.. בקשה לאפוטרופוס גוף ורכוש מגישים לבית המשפט למשפחה. ממליצה לעשות את זה בסיוע של עו"ד זה מקצר את ההליך. ותוך שבועיים תקבלו אפוטרופסות. ואז אבא לא יוכל להוציא שקל מהחשבון רק האמא ומי שיה עמה.הבקשה חייבת להשלח במהירות אחרת הוא יוציא כספים לכ מיני עמותות ונוכלים ואתם תשארו חסרי כל.לגבי טיפול רפואי ניתן להביא פסיכוגריאטר הביתה שיאבחן ויתן תרופות. יתכן והוא יסרב לבלוע את התרופות גם על זה ניתן להתגבר,מרסקים את התרופות באוכל כמו לילדים קטנים. חשוב מאד לשמור על האמא ולהעניק לה תמיכה נפשית כדי שהיא לא תתמוטט ותכנס לדיכאון. זהבה אפוטרופסית בדימוס

למעלה