עזרה דחופה \=

misslooley

New member
עזרה דחופה \=

שלום לכולם :) אז ככה, החברה הכי טובה שלי נמצאת עכשיו במצב מסובך. יש לה חבר כבר יותר משנה ובזמן האחרון המצב מתדרדר. הוא עכשיו בצבא והיא עדיין לומדת, אבל עדיין יש להם את האפשרות להיפגש כל יום כי הוא חוזר כל יום. אני מבלה איתה הרבה מאד, וגם יודעת כל מה שעובר עליה, אז אני יודעת שהיא מאד אוהבת אותו ותשמח לבלות איתו כל רגע אפשרי. לפני חודש המצב היה ככה גם כלפיו, הוא פשוט היה מאוהב בה עד מעל הראש, היה מרעיף לה מכתבים, והודעות, והיחס שהוא העניק לה היה פשוט מעל ומעבר...ככה במשך שנה וכמה חודשים טובים. עד לתקופה האחרונה, שהוא התחיל להיות יותר אדיש, פחות רוצה לראות אותה, לא מתקשר אליה, לא מתעניין בה...פשוט גועל נפש. והיא כל כך אוהבת אותו, רוצה להשקיע בו זמן, מתקשרת אליו, ומתעניינת, מציעה, יוזמת, עושה הכל כדי להישאר בעמדה טובה מספיק. היו לה הרבה מאוד נקודות שהיא ממש התעצבנה עליו, כעסה עליו, ומאד נפגעה ממנו והמיחס שלו, והוא כמו חרא של בן אדם, רגע אחד ביקש סליחה ואחרי יום של שינוי המשיך להיות אדיש וגועל נפש. עד אתמול, שאתמול המצב התפוצץ והיא כבר ממש לא יכלה לשאת את היחס הזה...הדבר הזה הביא אותו לקום וללכת באמצע שיחה, ולאמר שהוא צריך זמן. היום הם דיברו והוא אמר לה שהיא אומנם חשובה לו, אבל הוא לא אוהב אותה, היא לא מרכז חייו כמו פעם, והוא לא חושב עלייה באותה תדירות כמו פעם, שהוא השתנה ובלה בלה בלה...ולכן הוא חושב שהכי עדיף ללכת כל אחד לדרכו, ואז, אחרי כמה דקות של שיחה, החוצפן הקטן שאל אותה אם היא תקבל אותו בחזרה, ואחרי שהיא אמרה שלא ובצדק, הוא חזר בו מעניין הפרידה, ושינה את זה להפסקה. היא כ"כ אוהבת אותו עד שהיא לא שמה לב עד כמה המצב הזה פגום, עד כמה הוא לוקח לעצמו את הימים האלה רק בגלל שהוא רוצה להשאיר לעצמו אופציות פתוחות, הרי הוא לא אוהב אותה, לא רוצה להיפגש איתה, מעדיף לשבת בבית ולראות סדרות בטלויזיה...אז למה הפסקה? בשביל מה? ממש זבל של בן אדם אם הוא משאיר אותה ככה בשביל סיטואציה שלא תשתנה כי זה בדבר רגשות. לדעתי היא זו שצריכה לגמור איתו. היא בן אדם מדהים ומשקיע ולא מגיעה לה לעמוד בכזו פרשת דרכים מכוערת ושישאירו אותה תלויה באוויר, הרי הוא כבר חרץ את גורל הקשר בכך שאמר את הדברים האיומים האלו...והיא מרוב האהבה שלה עיוורת- לא מבינה שאי אפשר לתקן את הקשר הזה במידה והוא לא אוהב אותה ולא חושב עלייה וכו'... מה אתם אומרים, להאיר את פניה? אני לא רוצה לעשות רושם שאני רוצה שהם יפרדו בכל מחיר, אני פשוט הייתי בידיוק באותה נקודה ויודעת שהמשך קשר כזה זה להיכנס לקשר קצר, לא בריא, שהסוף שלו מכוער הרבה יותר, ופוגע הרבה יותר, ומלווה בעוד חודשים שלמים של כאב. מצב אחד אני רוצה שיהיה לה טוב, אני בטוחה שפרדה זה הדבר הטוב ביותר עכשיו, ומצב שני אני לא רוצה לגרום לה לחשוב שאני לרעתה... מה לעשות? איך להסביר לה את העניין בצורה שהיא אובייקטיבית? המון המון תודה! אגב, סליחה על האורך.

אני לא חושבת שאת יכולה להיות אובייקטיבית.

את עברת מקרה דומה והיא חשובה לך. אבל אני גם לא חושבת שאת צריכה להיות אובייקטיבית. אני חושבת שאת צריכה להיות שם בשבילה. את יכולה להגיד לה שאת חושבת שמגיע לה קשר הדדי, אבל בשום פנים ואופן לא להפוך את זה לשיחות של הטפת מוסר או "חינוך", ולהבין שההחלטה בידיים שלה. בהחלט יתכן שהיא לא תפעל עפ"י עצתך...עד כמה שהיינו רוצים לעזור,יש דרכים שאנשים צריכים לעבור לבד... בעינייני הלב יש להגיון מעט השפעה. כדאי רגשית ללוות אותה, להיות איתה...

למעלה