עזרה דחופה

עזרה דחופה

אשמח אם תענו לי בבקשה. 1-האם חנוכה נחשב כיום טוב...? 2-לפי מה שאני יודע אסור להגיד ווידוי בחנוכה,אם אני מבקש מאלוקים סליחה על משהו שעשיתי זה נחשב כווידוי...? 3- והחשוב: אני בא ממשפחה מאמינה אבל לא דתייה,לא שומרת שבת וכול זה אבל אוכלת כשר ומאוד מאמינה.ידוע לי שאסור לעשות מלאכה כלושהי בזמן שהנרות דולקים [למשך חצי שעה משהו כזה] ואמרתי לאמא שלי והיא המשיכה לנקות.אני יודע שהיא מאמינה באלוקים ואוהבת אותו גם אם היא לא מראה את זה,אבל שהיא עושה אתזה אני מרגיש כאילו אני עשיתי את זה ועדו אחריי שאמרתי לה.איך אני יגרום למשפחה שלי לחזור בתשובה...? אני לא רוצה להפוך אותם לחרדים שילבשו חליפות ויגדלו פאות,אבל לפחות מסורתיים לשמור שבת וכול זה.מה עליי לעשות...? אשמח אם תעזרו לי זה ממש חשוב.

אופירA

New member
מנהל
חנוכה אינו יום טוב

וגם אין לומר חג שמח, אלא חנוכה שמח. אין אומרים נוסח הווידוי בחנוכה, אבל מותר לחזור בתשובה - להתחרט ולהתוודות בפני האלוקים על החטא כחלק מהחזרה בתשובה. אין אפשרות ללחוץ על כפתור ו"להחזיר בתשובה" אנשים. בכלל מוזר לי שאנשים חושבים שאפשר לכפות על הזולת תהליך שהוא כ"כ פנימי ואישי. אבל אפשר להשפיע על הזולת, והדרך להשפיע היא בדרך ההארה והחום, ולא בדרך הכפייה והמלחמה. להרגשות אינך צריך להתייחס - אם אמא לא מתייחסת לדבריך, אין זה כלל וכלל כאילו אתה עשית את הדברים. בכלל, אם אמא אינה רוצה לשנות את הנהגותיה אין טעם לומר לה מה מותר ומה אסור. רק אם היא היתה רוצה לשמוע. מה שאינה רוצה לשמוע, לא כדאי להגיד לה. אתה יכול להשפיע על זולתך בדברי נועם, בדוגמא אישית, ובעיקר ע"י תפילה שתתפלל עבורם לקב"ה שיפתח ליבם להכיר באמת ובחובת קיום המצוות. הנכון ביותר הוא קודם להתחזק בעצמך ולדעת היטב את הדרך שאתה הולך בה, ורק אח"כ לנסות להשפיע על אחרים. ותמיד צריך לזכור - כשמשפיעים על אחרים לשמור על כבודם מכל משמר.

למעלה