עזרה דחופה

teenager2

New member
עזרה דחופה../images/Emo70.gif

אני וחבר שלי משתתפים באיזששהו משחק של חידות ואנו צריכים עזרה בפתירת החידה הבאה: "מארצנו הוא חתן יחיד בתחומו עד היום, אם כי הייתה עימו במעמד המלכותי גם כלה עמנו מארץ אחרת. דווקא שמו החתום שפורסם בעומר הפך להיות הפך להיות שמולתהילת עולם. ביתו ברחוב אשר נחסם בגינו, הוא המקום אשר אתם מחפשים". אני ממש אשמח למי שיוכל לעזור בהקדם האפשרי, תודה

וביתר פירוט...

מארצנו הוא חתן יחיד בתחומו עד היום = עגנון הוא חתן פרס נובל לספרות - הישראלי היחיד שזכה בפרס נובל לספרות אם כי הייתה עימו במעמד המלכותי גם כלה בת עמנו מארץ אחרת = המשוררת היהודייה נלי זק"ש, חלקה עם עגנוןן את פרס בנובל דוקא שמו החתום שפורסם בעומר הפך להיות הפך להיות שמו לתהילת עולם = השם עגנון הוא שם ספרותי שהתנוסס על הסיפור "עגונות" שהתפרסם בכתב העת העומר. השם דבק בו. (שמו האמיתי של עגנון הוא צ'צ'קס, או במקור "טשאטשקעס") ביתו ברחוב אשר נחסם בגינו= עגנון התלונן כי התנועה בכביש ליד ביתו ברחוב, בשכונת תלפיות בירושלים מפריעה לו בעת עבודת הכתיבה שלו, ובתגובה סגרה עיריית ירושלים את הרחוב לתנועת מכוניות, ושמה שלט האומר: "אין כניסה לכלי רכב, סופר במלאכתו!" הוא המקום אשר אתם מחפשים = בית עגנון הוא בשכונת תלפיות בירושלים, ברחוב קלאוזנר 16 - והוא פתוח למבקרים

למעלה