עזרה דחופה...

keroit

New member
עזרה דחופה...../images/Emo53.gif

שלום
אני שחר בת 14 מאיזור המרכז, ויש לי כמה שאלות אליכם,מקווה שתוכלו לענות לי. היום חזרתי בדרך מבית הספר, ובדרך נתקלתי בצב. הצב היה ממש חמוד, ודי ריחמתי עליו, ולקחתי אותו הביתה. אחר כך גם שמתי לך שיש לו פקע בשיריון. רציתי לשאול- מה אני עושה מפה? מה צבים אוכלים/שותים? אני ממש לא מבינה בצבים ואין לי מושג מה לעשות איתו (אני מבינה בכלבים אבל זה לא ממש עוזר
). תודה רבה
שחר.

naja

New member
כדאי שתשחררי אותו.

חוץ מהעובדה שאין לך מושג בצבים וזה אומר שהוא יהיה מאוד אומלל אצלך, את גם עוברת על החוק מאחר וצבים הם בע"ח מוגנים ואסור לגדלם. אני מציע שבהזדמנות הראשונה תחזירי אותו למקום שבו מצאת אותו.

keroit

New member
באמת? ../images/Emo12.gif

אני מניחה שכן..
ואני לא יכולה להחזיר אותו לאיפה שמצאתי אותו, כי זה היה על הכביש- בדרך להידרס
וזה שאין לי מושג בצבים לא בהכרח אומר שהוא יהיה אומלל אצלי, אבל באמת שאני לא אתחיל להיכנס [שוב] לסיפור הזה
ועוד בעיה- השיריון שלו פצוע (אני לא יודעת ממה), יש צורך בטיפול כלשהו לפני שאני משחררת אותו לטבע? או שזה לא מפריע לו והוא בכלל לא מרגיש את זה.. (אני מרגישה סתומה עם השאלה המפגרת שלי
...)

the vipersss

New member
בכלל לא מפגרות

ונחמד מאוד שאת שואלת , מתענינת ודואגת לצב . יש בית חולים ווטרינרי לחיות בר את יכולה להתקשר ויסבירו לך בדיוק מה כדי לעשות אם את אומרת שהוא פצוע אז אני חושב שלא כדי להחזיר אותו לטבע בשלב זה

dreaming h

New member
ערב צח מהיבשת ליד.. ../images/Emo13.gif

אם מצאת אותו על הכביש, כנראה שהוא היה בדרך לאן או מאיפשהו לא רחוק, ולשם רצוי להחזיר אותו. לבד מזה, לגבי השריון, אם יש לך אפשרות להעלות תמונה, זה יהיה מצויין. צבים רבים נפצעים בשריון, בכל מיני הזדמנויות (בעיקר כשהם מנסים להידחס לכל מיני מקומות אפלים). אם זה לא מגיע עד לעור ממש, זה לא קריטי בדרך כלל. יאללה, לצלם, להעלות, ולהחזיר לשדה. שיהיה ערב יופי טופי, שורום דורום זורום.

למעלה