עזרה דחופה מחברי הפורום

עזרה דחופה מחברי הפורום

הגעתי למסקנה שאני הולך להחליף ת'שם הפרטי שלי(מלאו לי כבר 18 שנה)השאלה שלי היא כזאת אני יודע שהתהליך הזה מאוד יפגע בהורים שלי האם יש מצב שאני יכול להחליף ת'שם בלי שהם ידעו על זה.. זאת אומרת לא יהיה להם שום שינוי בספח של התעודת זהות שלהם לא כלום לא תשלח להם הודעה?? האם יש דבר כזה... בבקשה אודה למענה מהיר..

אורית gov

New member
החלפת שם

שלום רב, מבירור שערכתי מול מוקד הארצי של משרד הפנים, נמסר לי כי מכיוון שהנך מעל גיל 18 הנך יכול להחליך את שמך ללא ידיעת הוריך, ובנוסף, לא נשלח מכתב, על ידי משרד הפנים, המודיע על שינוי זה. להלן מידע אודות שינוי שם פרטי לבגיר כמפורסם באתר משרד הפנים - שינוי פרטים אישיים: שינוי השם הפרטי של אדם במירשם התושבים ובמסמכים הרישמיים של משרד הפנים. רשאי לבקש השירות המבקש עבור עצמו ובהסכמת בן/בת הזוג עבור ילדיו הקטינים על מבקש השירות להגיע באופן אישי ללשכת מינהל האוכלוסין בצירוף: ◄ תעודת הזהות. ◄ תמונה חדשה, חזותית ועדכנית על רקע בהיר וחלק. ◄ דרכון ישראלי. ◄ ספח תעודת הזהות של בן/בת הזוג. ◄ טופס הודעה על שינוי שם ממולא כנדרש. תנאים לקבלת השירות: נוכחות אישית חובה: כן עלות השירות: ללא אגרה יש לכתוב בפירוט רב בטופס ההודעה או במכתב מצורף את הסיבה לשינוי השם. הסכמת הורה שני לשינוי שם לילדיו הקטינים תיעשה בלשכה ובפני הפקיד. נא תשומת לב! כי הוראות שבחוק השמות קובעות: אדם ששינה את שמו לא ישוב וישנה שמו אלא לאחר שבע שנים מיום השינוי. לבירורים נוספים, ניתן לפנות ללשכת מרשם האוכלוסין - מרכז שירות ומידע: טלפון 3450* או 1-222-34-50 פקס 02-6294755 בברכה, אורית

למעלה