עזרה דחופה... גורה בת חודש וחצי עם פרוו :(

mororen80

New member
עזרה דחופה... גורה בת חודש וחצי עם פרוו :(

שלום רב, ביום שבת האחרון התקיים הפנינג מקסים של עמותת "תנו לחיות לחיות" בחוצות אלונים. אני ובן זוגי החלטנו לגשת למקום ולאמץ גורה מעורבת קטנה ומקסימה ששבתה את ליבנו כבר מהמבט הראשון. ביום הראשון שלה בביתנו היא הייתה קופצנית וחביבה, סקרנית ומלאת מרץ... ביום שלמחרת שמתי לב כי היא משלשלת צואה עם כתמי דם בהירים ולא ברורים. יצרתי קשר עם הוטרינר שנמצא בהסדר עם העמותה ונתנו לי את מספרו באותו היום בו אימצנו אותה והנ"ל טען כי עלינו לתת לה בשלב זה אורז בלבד כי כנראה החלפת האוכל עשתה לה לא טוב. באמת נתנו לה אורז והכלבה אכלה ואחרי כחצי שעה הקיאה אותו כל פעם מחדש. החלטנו שלמחרת בבוקר ניגש איתה לוטרינר ונבדוק את העניין. למעשה, לא הצלחנו להגיע לבוקר המחר משום שכבר בלילה היא יללה ללא סוף מכאבים והקיאה ושלשלה בו זמנית בכמויות אדירות. החלטנו שאנו לא ממתינים והזמנו וטרינר במרפאה ניידת באופן פרטי. הוטרינר לקח דגימה מהצואה וקבע כי זהו פרוו באופן חד משמעי. מיום שני ועד היום (חמישי) אני פוקדת את מרפאתו של הוטרינר כל יום, לפעמים פעמיים ביום, לשם מתן עירוי נוזלים (צהבהב בעקבות החומרים שמוכנסים אליו). הוא גם עשה לה בדיקת דם ונראה שכדוריות הדם הלבנות שלה נמצאו ב-24 כשהטווח הנורמלי הוא עד 6-17. אתמול (יום רביעי) חל שיפור אדיר הכלבה הפסיקה להקיא לגמרי וחזרה לקפוץ ולשחק ואפילו היה לה תיאבון אדיר והיא אכלה כל שעתיים כפית מהאוכל שהוטרינר נן לי לתת לה (בשר מעורבב במעין ג'ל). אך החלום הורוד שלי שנראה כאילו היא החלה תהליך החלמה התנפץ היום בבוקר- שוב כהרגלנו היינו אצל הוטרינר והיא קיבלה את כל האנטיביוטיקות והתוספים הנלווים (כולל פרוקולין+) וחזרנו הביתה. מהרגע שנכנסנו הביתה היא נכנסה למיטה שלה, היא לא מפסיקה להקיא ולשלשל ממש דם, היא אפטית ונראית באפיסת כוחות. כל העלייה של אתמול ירדה היום בשיפוע חד מאוד. היא לא מוכנה לאכול, שלא נדבר על לשתות. אני מקרבת לה את כלי האוכל והשתייה כמעט עד לפה והיא מזיזה את פניה. ברגע הראשון שקמה מהמיטה שלה היא בקושי הצליחה ללכת. אני מבינה שישנה החמרה רצינית במצב אך האם יש סיכוי כלשהו שהמצב בעוד מספר ימים השתפר בכלל? הוטרינר הסביר לי שאם תהיה לה פגיעה כלשהי במערכות ובמח נצטרך להרדים אותה. אני מודאגת מאוד, כל היום בוכה וחסרת אונים כי אין לי דרך נוספת לעזור לה. חשוב לציין שבעמותה מסרו שהיא קיבלה חיסון משושה ראשון ב-31/12/11. אשמח לקבל ייעוץ נוסף/ הכוונה ועזרה... אני ממש על סף קריסה!

sivi1964

New member
כאב לב

עלייך לחזור ולאשפז אותה בדחיפות! רק טיפול אינטנסיבי והשגחה צמודה במרפאה טובה ומצויידת בכל הנידרש יכול לתת לה סיכוי. איני מבינה את הסיבה שהיא שוחררה{וגם אם נאמר היה שיפור משמעותי שהצדיק זאת-הרי עכשיו את מתארת החמרה דרסטית שוב,והיא חייבת לחזור בדחיפות לווטרינר.} פרוו הינה מחלת גורים נוראית ואיומה,הסיכויים לצאת מזה קיימים כמובן,אבל צריך גם להיות ריאלים ולדעת שזאת אכן מחלה קשה ביותר לגורים. אל תמתיני אפילו רגע נוסף-וטוסי בחזרה לווט! המשיכי לעדכן,אני מחזיקה לה אצבעות,שתצא מזה!!!

פרוו

מצער מאוד לשמוע
לפרוו יש סיכוי של 50-50 ואין לו תרופה, רק לתת טיפול תומך ולקוות שהגורה מספיק חזקה כדי לעבור אותו. מנסיוני עם גורים שעברו כאן והתנדבות ארוכת שנים בעמותות, פעם או פעמיים ביום של טיפול תומך אינם מספיקים. אני בגישה של להשאיר את הכלב בבית, אבל אם אין לך אפשרות לקחת אותה שלוש פעמים ביום למרפאה אולי כדאי לחפש וטרינר שיוכל לקבל אותה לאישפוז וכך לתמוך בה בצורה יותר מקיפה ומשמעותית. בנוסף, אני מאוד בעד אהבה עם המחלה האיומה הזו, לכן אני תמיד מעדיפה להשאיר בבית ולא להעביר לאישפוז מלא. אם תוכלו, וודאו שכלוב האישפוז במרפאה שתבחרו, אם תבחרו באישפוז, יהיה שקט ונעים, ונסו להגיע לבקרה כמה שתוכלו כדי להעניק לה תמיכה נפשית. זה לא מוכח רפואית בשום מקום, אבל נוכחתי לגלות שזה עוזר. מחזיקה המון אצבעות, מקווה לחדשות טובות. אצלי בבית היו שני גורי אומנה עם פרוו ושניהם יצאו מזה. מאחלת לכולכם שכך יהיה גם אצלכם. נקודה אחרונה וחשובה- אסור לגורים לא מחוסנים לדרוך אצלכם בבית בחודשים הקרובים, ואני אפילו הייתי מחמירה לשנה-שנתיים. יש בשוק היום חומר, ספריי שמיועד לחסל את הנגיף המגעיל הזה ממשטחים, אם תרצי, כתבי לי, אפילו במסר, היכן את גרה- ואברר על חנויות שמחזיקות את המוצר הזה.

easydogs

New member
מצער מאוד

פרוו היא מחלה קטלנית בגורים, אחוזי ההשרדות טובים כשמגלים את המחלה בזמן... אך עם כל דקה שעוברת ללא טיפול,אחוזי ההחלמה יורדים משמעותית.... לכן עליכם לאשפז אותה דחוף!!! היא חייבל לקבל עירוי נוזלים ישירות לווריד ותרופות ישירות לווריד.... לא לחכות,להגיע דחוף לוטרינר טוב!!! יש את במבי בקרית חיים יש את ארז שטיינרמן יש את ד"ר לביא שלושתם לדעתי טובים מקוה שהיא תשרוד ותקבלו כלבה חמודה ומקסימה כמו שרציתם ליבי איתכם... זה מקרה מצער מאוד. מקוה שהיא תחלים במהרה!!! כולי תפילה! כשהכלבה תבריא,אשמח לעזור ולהקל עליכם-להגיע ולתת לכם שיעור על חינוך ואילוף גורים ללא כל עלות,רק כמתנת החלמה! מחכה לחדשות טובות

תחליף נעליים.....

ישנו היום מעין פרוו מחודש שפוגע גם בכלבים מחוסנים. צריך להזהר מאוד מאוד מאוד שלא יעבור הנגיף לכלבים אחרים.. אין לי ספק שאתה יודע שצריך להזהר, אני רק מדגישה.

easydogs

New member
בוודאי,תודה על הדאגה

תמיד כשאני מגיע למקום של גורים צעירים מאוד, אני דואג להגיע מחוטא ולצאת מחוטא.

dannagal

New member
מה זה פרוו???? ואני מאחלת לה החלמה ומספיק עם

הסבל. מסכנה

elin86

New member
זה וירוס שתוקף בעיקר גורים

אז יכול לתקוף גם כלבים בוגרים שלא חוסנו כראוי במשושה... הוא גורם לשילשולים קשים מלווים בדם והקאות, גורם להתייבשות קשה לוירוס הזה יש ריח מאוד ספציפי שמי שמכיר מזהה.. משהו נורא!

mororen80

New member
חברים יקרים אני זקוקה לעזרה...

היום הגורה שלנו קמה מעט על הרגליים והחלה להתהלך בבית- מה שמאוד מעודד. היינו אצל הוטרינר ב-11 בבוקר לטיפול אינטנסיבי מהוריד. כשיצאנו מהוטרינר והגענו הביתה הגורה הטילה שתן בצבע צהוב כהה כהה (ממש צבע זוהר ומוזר). התקשרתי מיד לוטרינר והוא אמר שאחד הסיבוכים האפשריים בפרוו הוא כשל כלייתי אך לא ניתן לתת לה במצבה משתנים. בינתיים נראה לי שהכלבה ממש מתאמצת לעשות שתן כל כמה דקות ויוצא לה ממש מעט ובאותו צבע כהה ומוזר. קבעתי עם הוטרינר שנגיע שוב לקראת הערב לטיפול הנוסף והוא יבדוק זאת. רציתי לשאול אם מישהו מכם מכיר את התופעה הזו??? גם אם זה מעיד על משהו רע שעלול לקרות עכשיו אני מעדיפה להיות מודעת.... אני ממש מודאגת!!!

easydogs

New member
פרוו

היי שוב, קודם אני שמח לשמוע שהכלבה קמה על הרגליים,זה מעודד ומעודד עוד יותר שהיא שרדה כבר הרבה זמן- אני מאמין שהיא תצא מזה... חשוב לומר אבל,כשגור עובר טראומה (רפואית)כזו,יש לזה בהרבה מקרים סיבוכים שנשארים לצמיתות,כגון בעיות לבלב,בעיות כבד,בעיות כליות וכד' אם אכן מדובר בכשל כלייתי אז הכי טוב שתתייעצי עם יהב על מה מדובר ואיך מתמודדים עם זה, כרגע אין מה לעשות,היא במצב שאסור ואי אפשר להעמיס עליה טיפולים.... איך הצואה שלה? החלמה,החלמה,החלמה!!!

pandidi

New member

אם תופסים פרוו מוקדם אפשר לצאת מזה ויוצאים מזה! לעצרי עברנו הרבה גורים עם פרוו וכולם שרדו! תהיו חזקים

mororen80

New member
שלום לכולם...

היום עשינו לגורה בדיקת דם שנייה. הפעם כדוריות הדם הלבנות שלה נמוכות מהנורמה. יצא 3.1 כשהטווח התקין הוא 6-17. (אני מזכירה שבבדיקת הדם הראשונה הן היו גבוהות מדי-24). אני מניחה שהפעם מערכת החיסון שלה פשוט עבדה "שעות נוספות" וכרגע היא יותר פגיעה. לגבי כדוריות הדם האדומות וההמוגלובין- יצא תקין ב"ה. היא החלה לשתות קצת לבד, אך עדיין מסרבת לאכול. מה שהכי מדאיג אותי זה שהיא עדיין מקיאה מדי פעם... מתי כל הסיוט הזה כבר יהיה מאחורינו? מתי???

hila566

New member
שמחה לשמוע על השיפור בבדיקות

רק בריאות! וכל הכבוד על האחריות שאת לוקחת על גורנת טרייה שרק הבאתם.

elin86

New member
מקווה שעליתם על הדרך הנכונה

מחזיקים לכם אצבעות.. זה נשמע יותר טוב.. כל הכבוד על הטיפול המסור

למעלה